Smiley a împlinit 41 de ani. Din ce şi-a câştigat artistul primii bani înainte să devină celebru: „În piaţă, cu un văr de-al mamei”

.

Astăzi, 27 iulie 2024, Smiley își sărbătorește ziua de naștere, împlinind 41 de ani. Pe numele său real: Andrei Tiberiu Maria continuă să fie o prezență constantă și apreciată în peisajul muzical românesc, fiind recunoscut pentru hiturile sale, energia pozitivă și dedicarea față de muzică. Artistul se bucură de succes atât pe plan profesional, cât și personal. Este partenerul Ginei Pistol, cu care are o fetiță, și își dedică timpul atât familiei, cât și carierei. Şi chiar dacă este o figură publică de mai bine de două decenii, puţini sunt cei care ştiu ce meserie a avut antrenorul de la „Vocea României” înainte să devină celebru.

Din ce şi-a câştigat Smiley primii bani înainte de celebritate

Smiley, cunoscut pentru cariera sa de succes în muzică și pentru zâmbetul său inconfundabil, este astăzi unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Însă, puțini cunosc povestea sa dinainte de a deveni faimos, mai ales cum a câștigat primii bani. În urmă cu ceva timp, antrenorul de la „Vocea României” a împărtășit detalii despre începuturile sale modeste și despre cum experiențele timpurii l-au format și l-au motivat să-și urmeze visul muzical.

Citeşte şi: Cine îi ajută pe Gina Pistol și Smiley în creșterea fetiței lor, Josephine, după începerea filmărilor pentru MasterChef România: „Am avut câteva experiențe neplăcute” / Exclusiv

Citeşte şi: Ce le gătește Gina Pistol lui Smiley și fiicei lor, Josephine: „Fac varianta mai sănătoasă” / Exclusiv

Într-o discuție cu matinalii de la ProFM, Smiley a dezvăluit o parte mai puțin cunoscută din viața sa, povestind cum a câștigat primii bani vânzând pepeni.

„Însă bani cu adevărat am obținut vânzând pepeni în piață, cu un văr de-al mamei”, a mărturisit artistul, potrivit mediafax.ro.

Se pare că tânărul Smiley se urca pe tarabă și striga „Hai la pepeni, neamule!” pentru a atrage clienții, o experiență care, după cum spune el, i-a oferit primul contact cu publicul. Potrivit spuselor sale, această activitate l-a învățat lecții valoroase despre muncă, responsabilitate și importanța unei bune comunicări cu oamenii.

Părinţii lui Smiley nu au fost de acord să intre în trupa Simplu

În anul 2002, Smiley a primit o ofertă de a se alătura trupei Simplu, o oportunitate care avea să-i schimbe viața. Contactat de CRBL, Smiley a susținut o probă la casa de discuri Roton și a devenit membru al formației. Însă, drumul nu a fost deloc simplu, având în vedere poziţia părinţilor săi.

La doar 15 ani, în Pitești, Smiley și-a format o trupă numită „Millenium 3” împreună cu cei mai buni prieteni ai săi, făcându-și debutul în fața publicului. La vârsta majoratului, și-a anunțat părinții că intenționează să se alăture trupei Simplu, o decizie care a stârnit îngrijorări în familie. Mama lui visa să îl vadă contabil, iar tatăl său nu era deloc încântat de ideea ca fiul său să se alăture trupei Simplu.

Citeşte şi: Experienţă unică AI pentru cei 5000 de spectatori la concertul lui Smiley! Ce i-a şoptit fiica sa, Josephine, înainte să urce pe scenă

Soţul Ginei Pistol a povestit că tatăl său a fost deosebit de sceptic în ceea ce privește cariera muzicală.

„Tatăl meu nu a fost de acord să mă apuc de cântat în formația Simplu. Probabil că asta m-a și motivat. Fără să-și dea seama, ei mă motivează tot timpul, chiar și când și-au propus să mă descurajeze”, potrivit click.ro.

Smiley a mărturisit ca această opoziție din partea tatălui său nu l-a descurajat, ci, dimpotrivă, l-a determinat să își urmeze visul cu și mai multă pasiune și hotărâre.

Părinții lui Smiley aveau mari așteptări de la el, mai ales că se apropia de momentul crucial al examenului de bacalaureat și al admiterii la facultate. Cu toate acestea, artistul a fost hotărât să își urmeze propriul drum, chiar dacă acesta era diferit de planurile familiei sale.

Totuși, Smiley a reușit să își urmeze visul și, alături de trupa Simplu, a lansat cinci albume de succes, toate câștigând Discul de Aur pentru vânzări record în România. În cadrul trupei, Smiley a fost poreclit astfel datorită naturii sale vesele și optimiste, mereu cu zâmbetul pe buze și pus pe glume.

În ciuda descurajărilor inițiale, Smiley a continuat să fie motivat de dorința de a-și dovedi valoarea și de a-și urma pasiunea. În 2008, artistul și-a lansat primul album solo, „În lipsa mea”, marcând începutul unei cariere solo de succes.

Citeşte şi: Reacția Ginei Pistol când Smiley își „pierde nopțile la studio”: „Mă distrează!”

Smiley a devenit unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști din România, câștigând numeroase premii și având o influență semnificativă în industria muzicală. El își iubește profesia și se bucură de succes atât în plan profesional, cât și personal. Partenerul Ginei Pistol, care urmează să devină tătic, este recunoscut pentru spectacolele sale pline de energie și pentru aprecierea de care se bucură din partea publicului.

Ce studii are Smiley, de fapt

Încă de la 10 ani, Smiley și-a descoperit pasiunea pentru muzică, așa că a urmat Școala Populară de Artă de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti”, secția chitară clasică, pe care a absolvit-o cu brio. Deși talentul său muzical ar fi putut să-l îndrepte spre Conservator, artistul a ales să urmeze un alt drum academic.

Smiley a decis să studieze la Facultatea de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Sursa foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton