Situație fără precedent la Chefi la cuțite. Richard Abou Zaki s-a certat cu Antonio Passarelli, după jurizarea amuletei

.

Ultima amuletă a venit și cu o situație fără precedent la Chefi la cuțite. Antonio Passarelli a fost cel care a jurizat preparatele celor patru chefi, însă s-a arătat nemulțumit de cel făcut de Richard Abou Zaki. Între cei doi s-a iscat o discuție aprinsă, fiind nevoie și de intervenția Irinei Fodor pentru a calma spiritele.

Discuții aprinse între Antonio Passarelli și Richard Abou Zaki la Chefi la cuțite

Antonio Passarelli a anunțat cine este câștigătorul ultimei amulete din acest sezon al emisiunii Chefi la cuțite. Însă, atunci când a explicat de ce a oferit punctajele așa cum a făcut-o, bucătarul l-a supărat pe Richard Abou Zaki, care a fost nemulțumit de comentariile făcute de jurat.

„Avem astăzi un avantaj interesant: alege una dintre echipele adverse care la una dintre probe va fi condusă de al patrulea chef”, a fost amuleta anunțată de Irina Fodor, în ediția din 10 aprilie 2024 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13.

Orlando Zaharia, Ștefan Popescu, Richard Abou Zaki și Alexandru Sautner au gătit un preparat italienesc, iar jurizarea a fost făcută de Antonio Passarelli.

„V-ați străduit foarte mult, dar întotdeauna jurizezi cu gustul personal. Și dacă te superi sau te ofensezi…Nu vă supărați pe mine, eu am jurizat cu gustul meu personal”, a anunțat Antonio Passarelli.

Citește și: Cine este Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui chef Orlando Zaharia. A lucrat pentru unul dintre cei mai cunoscuți bucătari

Citește și: Orlando Zaharia, de la „Chefi la cuțite”, despre boala fiului său. „Nu a mâncat dulce în viața lui”. Ce diagnostic a primit Andreas

Tigaia de două puncte a mers la rețeta de vitello tonnato pregătită de Orlando Zaharia. Potrivit lui Passarelli, preparatul a fost mult prea sărat și vita nu a fost gătită cum trebuie.

Trei puncte a primit Richard Abou Zaki pentru rețeta de ravioli cu ou: „Ideea era bestială, totul echilibrat, dar când tu pui la o bucățică atâta un gălbenuș întreg, totul se aplatizează. Dar repet, ăsta e gustul meu personal. Ca și tehnică de produs, felicitările maxime”.

Atunci, Richard Abou Zaki a reacționat dur, iar replicile între cei doi au început să curgă.

„Farfuria am făcut-o ca să omagiez un restaurant cu 2 stele Michelin de 40 de ani. Este o farfurie care a schimbat bucătăria italiană în toată lumea. Am avut onoarea ca să muncesc cu chef-ul care a fost unul dintre cei mai buni chefi din Italia și chiar așa se pune gălbenușul, așa sunt proporțiile. Nu e important punctul pe care l-am luat, dar era un mesaj: e farfuria cea mai copiată din lume și cu marcă înregistrată pe farfurie și sunt tare mândru de ea”, a afirmat Richard Abou Zaki.

„N-am avut posibilitatea să-l gust, dar știu cum arată și nu arată așa”, a precizat Antonio Passarelli.

Cât costă farfuria care a stârnit controverse

În timpul discuțiilor în contradictoriu, Antonio Passarelli a afirmat că nu ar plăti niciodată pentru a mânca un astfel de preparat, moment în care Richard Abou Zaki a dezvăluit prețul acestei farfurii emblematice.

„A fost răutăcios comentariul la adresa lui Richard când a spus că n-ar plăti nimic pe această farfurie”, a afirmat Alexandru Sautner.

„60 de euro costă”, a spus chef Richard.

Citește și: Ștefan Popescu, juratul care nu va intra în etapa confruntărilor la Chefi la Cuțite. Chef-ul, eliminat înainte de battle-uri

Citește și: Cine este Mihai Dragomir, cuțitul de aur al lui chef Ștefan Popescu. A fost elevul juratului la școala de bucătari

„Poate să coste și 200 de euro. Pe mine restaurantele de 2, de 4, de 20 de stele Michelin nu mă interesează”, a completat Passarelli.

„Farfuria asta a fost făcută de un om care are două stele Michelin, de 40 de ani, când toți știu cât e de greu să ai steaua asta, că toți vor steaua și niciunul nu o are. Steaua Michelin pentru bucătari, e cel mai mare vis din lume, e un Oscar”, a spus supărat Abou Zaki.

La rândul lui Orlando Zaharia a mărturisit că și el s-ar fi supărat dacă ar fi fost în locul colegului său.

„Îl înțeleg. În locul lui aș fi reacționat puțin mai rău. Văd și atitudinea lui Antonio care nu bate cumva în defensivă, „ok, este părerea mea”. El chiar își susține părerea și devine din ce în ce mai incisiv”, a precizat chef Zaharia.

Replicile au continuat între Antonio Passarelli și Richard Abou Zaki, după ce juratul a spus că farfuria trebuie corectată.

„Și farfuria aceea chiar dacă este o emblemă, atunci când are o problemă trebuie să o corectăm. În momentul în care am spart oul am simțit numai gustul de gălbenuș”, a subliniat el.

„Farfuria nu are nicio problemuță, așa este. Asta este proporția. Este proporția perfectă”, a explicat chef Richard.

„Atunci mai bine îmi aduceai să mănânc un ou ochi și eram fericit”, a concluzionat Antonio Passarelli.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu cei patru jurați ai emisiunii Chefi la cuțite

Sursă foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton