Simona Țăranu și soțul ei, dependenți de călătorii: „La câți bani am cheltuit, cumpăram lejer un apartament într-o zonă bună” / Exclusiv

.

Simona Țăranu a considerat întotdeauna vacanțele o investiție de suflet, pentru că toate acele trăiri care o încearcă departe de casă o schimbă, o împlinesc. Chiar dacă, de multe ori, costă ceva, lucrurile cu care se întoarce de acolo, întâlnirile cu oamenii și poveștile lor nu pot fi egalate de nimic altceva.

Dacă la începutul mariajului lor, Florin, soțul Simonei, nu avea aceeași pasiune pentru călătorii, acum situația e total diferită, pentru că de multe ori el alege destinația și face rezervările. Cu toate astea, ei evită litoralul românesc unde consideră că raportul calitate/preț este „în dezavantajul clientului”.

Simona Țăranu și soțul ei, cuceriți de Spania

Mi-a plăcut întotdeauna Simona Țăranu, frumoasa prezentatoare a Știrilor din Sport de la Digi 24, pentru că într-o lume guvernată de superficialitate, ea nu se împiedică niciodată în jumătăți de adevăr. De această dată am provocat-o la o discuție despre vacanțe, schimbările prin care a trecut relația cu partenerul ei de viață, o dragoste începută în liceu care nu și-a pierdut parfumul odată cu trecerea anilor și amintirile de neuitat cu care revine după o plimbare prin lume. Iată ce mărturisiri a făcut Simona pentru UNICA.RO!

„Vara nu plecăm într-o singură destinație foarte multe zile, ci preferăm să bifăm mai multe țări”

Simona, ai fugit pentru câteva zile în vacanță. Cum a fost?

Ne-am deconectat câteva zile pe Costa Del Sol, în Spania. Vara nu plecăm într-o singură destinație foarte multe zile, ci preferăm să bifăm mai multe stațiuni, țări, și perioade mai scurte. Așadar am fost cinci zile în Marbella și puțin în Sevilla, mai mult pentru relaxare, mâncare și băi de soare. Nu am reușit să înotăm în mare, pentru că era destul de rece și agitată, însă a compensat piscina hotelului. Ne place Spania foarte mult, deși nu a reprezentat o opțiune pentru noi până acum (chiar nu înțeleg de ce), cu siguranță vom reveni.

Oamenii sunt foarte deschiși și sociabili, mâncarea cu siguranță este pe gustul nostru, predomină preparatele mediteraneene, localurile colorate și cu o atmosferă care te invită la distracție. Ador stilul lor de viață, și aici mă refer la vibe-ul care există pe Costa del Sol.  Însă acum plănuim cea de a două vacanță din această vară, ne îndreptăm atenția asupra Italiei.

Citeşte și: Simona Țăranu și soțul ei, aventuri în Hawaii: „Auzisem că acolo trăiesc unii dintre cei mai fericiți oameni de pe pământ”/ Exclusiv

Citeşte și: Cine este soția lui Dragoș Pătraru și cum au ajuns să formeze un cuplu: “Eu mi-am luat covorul din camera mea, ea a furat o sacoșă cu haine”

Simona Țăranu: „Prețurile nu au fost exagerate”

A fost o vacanță costisitoare? Unde ți s-au părut prețurile exagerate?

Chiar deloc! Prețuri exagerate sunt la noi în țară. Înțeleg și faptul că perioada estivală este una limitată în România, însă nu se explică raportul calitate/preț destul de dezechilibrat și deloc în avantajul clientului. Ne-am organizat singuri vacanța și am achiziționat toate serviciile separat.

Florin s-a ocupat de rezervările la restaurante și beach club-uri, iar eu am avut misiunea de a găsi hotelul și bilete de avion. Deși am hotărât din scurt să plecăm în vacanță, nu a fost ceva plănuit cu câteva luni înainte (am organizat totul în două săptămâni), prețurile nu au fost exagerate, și am fost foarte mulțumiți de toate serviciile.

Mâncarea este excelentă, indiferent că alegi un restaurant cu stele sau un local pe faleză, unde poți savura fructe de mare proaspete. Dacă ai rezervat șezlong la un beach club, primești din partea lor apă, platou cu fructe. Chiar și recomandările ospătarilor privind preparatele din meniu nu au fost dintre cele mai scumpe, așa că nu am dat greș cu ceea ce am ales. 

Citeşte și: Eugen Cristea vrea pentru Cristina Deleanu o ținută cum poartă Carmen Iohannis: „Are picioare superbe” / Exclusiv

Citeşte și: Robert Turcescu are o soție superbă. Jurnalistul se pregătește să revină pe „sticlă”. Cu ce televiziune a semnat

Ce ți-a ajuns cel mai mult la suflet?

Nu degeaba i se spune Costa del Sol. Pentru iubitorii de soare, mare, este zona perfectă. Vibe-ul locului, atmosfera de vacanță care se simte la tot pasul, turiștii educați, totul are o strălucire aparte. Oamenii locului sunt foarte sociabili și deschiși. Arhitectural identificăm influențele arabe, m-a surprins cât de uniform și complementar se construiește. Se respectă tonalitatea culorilor, înălțimea clădirilor, arhitectura. Nu este ceva fără noimă, ca pe litoralul nostru. 

Simona Țăranu: „Am pus ochii pe o geantă micuță și foarte drăguță, dar am aflat ulterior că valora „doar” 30.000 euro”

S-a lăsat și cu ceva peripeții? Ați făcut și ceva cumpărături?

Cred că nu a fost timp pentru peripeții. A fost o mini vacanță relaxantă, am încercăm să luăm o pauză de la perioada destul de aglomerată pe care o traversăm, și chiar a funcționat. E ca atunci când te ridici de la calculator și te plimbi câteva zeci de minute să îți relaxezi ochii și să îți limpezești mintea. La noi dau roade astfel de ieșiri de doar câteva zile.

Nu am stat numai la soare, ne-am și plimbat, am fost și la cumpărături. Am intrat într-un magazin al unui brand celebru, am pus ochii pe o geantă micuță și foarte drăguță, dar am aflat ulterior cu stupoare că valora „doar” 30.000 euro. Mă așteptăm să fie scumpă, dar cred că am pierdut noțiunea banului. Nu am crezut că valorează cât o mașină. Am zâmbit la aflarea prețului și i-am transmis vânzătoarei că ne mai gândim, culoarea nu este tocmai pe placul meu.

Ce ți-a lăsat un gust amar?

Discordanța enormă întră stațiunile din străinătate și litorulul românesc. Atât! Despre vacanță noastră am numai amintiri frumoase.

Simona Țăranu: „Înclinăm balanța către Italia, evident, pe coastă, tot cu relaxare și băi de soare”

Ce ți-a plăcut cel mai mult?

Arhitectura, poziționarea, mâncarea, atmosfera. E greu să mă opresc doar la un singur aspect. Toate construiesc acest vibe de vacanță perfectă. Și nu în ultimul rând muzica tradițională, care dă culoare zonei.

Ce altă destinație va urma?

Deși nu sunt adeptă vacanțelor organizate de alții, de dată această îmi pun încrederea într-o agenție de turism. Mi-a fost recomandată o agenție care are oferte atrăgătoare și pachete (bilete+hotel) mult mai bune datorită parteneriatelor încheiate de ei, așa că am zis să le dăm o șansă. 

Urmează să ne alegem destinația finală. Înclinăm balanța către Italia, evident, pe coastă, tot cu relaxare și băi de soare. Și din nou doar câteva zile, căci poate repetăm experiența și în septembrie, dar schimbăm destinația.

„Acum de buget se ocupă soțul meu, iar eu nu am fost curioasă să întreb câți bani a ajuns la final o astfel de escapadă”

Care a fost cea mai costisitoare vacanță în care ai fost, unde a avut loc? A meritat?

La câți bani am cheltuit pe vacanțe, cumpăram lejer un apartament într-o zonă foarte bună. Cea mai scumpă cred că a fost în Hawaii, anul acesta. Iar pe locul doi a fost Maldive. Și cred că la egalitate cu Maldive a fost Bahamas, cu excursiile pe care le-am achiziționat pentru a vizita mai multe insule din Caraibe… Nici nu vreau să mă gândesc la partea financiară când vine vorba de excursii. Aici nu am limită. Pentru mine, vacanțele sunt extrem de importante, le consider o investiție. Mă dezvoltă, mă deconectează de cotidian, mă împlinesc.

Mă simt extrem de câștigată și fericită când călătoresc. Îmi place să interacționez cu oamenii locului, să le aflu poveștile, să savurez preparatele autohtone, să pătrund în natura puțin atinsă de om, să cunosc cât mai multe, și nu doar din cărți. Să le trăiesc! Vacanțele reprezintă răsfățul suprem, și nu sunt un client all inclusive.

Dar cea mai ieftină?

Cred că vacanțele de la începutul relației, când nu dispuneam de atâția bani. Însă acum de buget se ocupă soțul meu, iar eu nu am fost curioasă să întreb câți bani a ajuns la final o astfel de escapadă, pentru că știu că este o cifră cu câteva zerouri bune, așa că nu vreau să stric atmosfera .

Ce preferi, litoralul românesc sau pe cel din afară? De ce?

Același răspuns ca atunci când ești întrebat dacă preferi un meșter care lucrează ieftin, dar nu calitativ, sau preferi să dai un ban în plus și să fii sigur că lucrarea arată așa cum trebuie. Suntem prea săraci că să cumpărăm lucruri ieftine. Din păcate, litoralul românesc nu mai reprezintă o opțiune pentru noi. Sunt restaurante unde se mănâncă bine, și localuri drăguțe, însă raportul calitate/preț în dezavantajul clientului.

În general, cine alege mai mult vacanțele, tu sau soțul?

Poți să îmi iei orice, dar nu vacanțele. Pentru mine sunt un stil de viață. Florin nu a fost de acord cu ele de la început. Reprezentau o risipă pentru el, privea altfel acest stil de viață. De 4-5 ani îmbrățișează ieșirile noastre și vede din altă perspectivă excursiile. Nu se implica deloc până acum 4-5 ani. Acceptă doar să participe fizic. Însă acum situația este total diferită. Chiar el îmi amintește de multe ori că muncim prea mult și ar trebui să plecăm câteva zile. Așa s-a întâmplat și cu vacanța din Spania din această vară.

M-a sunat la serviciu și mi-a zis că noi tot amânăm acest moment și suntem prea atrași de proiectele care apar. Mi-a zis că ia bilete pentru Costa del Sol. Se implică foarte mult, face rezervări, caută cazări, ba chiar citește și bloguri. Tot el a venit cu ideea vacanței în Hawaii, asta după ce a văzut niște imagini la un influencer de travel, și a fost foarte încântat. Nu am intervenit cu contra argumente, deși știam că trebuie să alocăm o suma considerabilă pentru o astfel de vacanță.

Simona Țăranu: „Ne-am căsătorit la Verona într-o ceremonie intimă, noi doi și martorii”

Obișnuiți să marcați și aniversarea căsătoriei cu câte o vacanță?

Nu ne iese fix în zilele respective. Și spun zile pentru că noi ne-am căsătorit la Verona pe 26 mai, într-o ceremonie intimă, noi doi și martorii, iar cununia religioasă a avut loc un an mai târziu, pe 30 iunie, la malul marii, urmată de o petrecere restrânsă, la care au luat parte oameni dragi sufletului nostru și câțiva membri ai familiei.

În cel mai fericit caz plecăm într-o vacanță la mijlocul perioadei dintre cele două zile importante pentru noi, așa cum s-a întâmplat și anul acesta. Una dintre ieșirile la un resturant cu specific italian din Marbella a fost dedicată acestui eveniment.

Cea mai frumoasă amintire pe care o ai din liceu?

De la dascăli, colectiv, colegiul la care mă învățat, toate au reprezentat o perioadă extrem de frumoasă în viața mea. Îmi aduc aminte cu nostalgie că pregăteam împreună cu câteva colege un moment special pentru serbarea de final de an. Știu că pare ceva copilăresc și te duce cu gândul la clasele primare, însă Colegiul Național Petru Rareș din Piatra Neamț deține și o sală de teatru, unde elevii se pot pregăti în această direcție, și în cadrul căreia se organizează evenimentele școlare. Pentru că la mine simțul umorului era în plină dezvoltare, am propus împreună cu câteva colege să realizăm o scenetă comică în care să imităm câțiva profesori.

Am avut parte de o dirigintă (profesoară de Limba și literatură română) extrem de deschisă, care a îmbrățișat imediat propunerea noastră. Ceea ce ne-a făcut să o iubim atât de tare a fost încântarea pe care a arătat-o când a aflat că și ea ne-a inspirat, și că de aceea vom da viața unui personaj care îi poartă numele. Așa că am profitat de acest aspect și ne învoiam de la materiile care nu erau chiar pe placul nostru sub pretextul pregătirii acestui moment.

Ziua Z a venit, iar noi ne-am prezentat momentul în față unei săli de teatru plină ochi de elevi și profesori. În sală erau și profesorii în cauză, care nu s-au arătat foarte încântați (excepție făcând diriginta noastră). Eu am interpretat-o pe profesoara de limba latină. Însă nu pot să uit acel moment în care practic ne făceam cu greu auziți în hohotele de râs și ropotele de aplauze.

Țin minte că eram pe scenă, îmi interpretam momentul, reflectoarele erau îndreptate către mine și cu greu puteam să disting figurile din sală din cauza luminii. L-am observat pe profesorul de matematică cum își dă ochelarii jos și își șterge lacrimilie de atâta râs și bună dispoziție. Am obținut ceea ce ne-am dorit, ne-am și făcut cunoscute în întreg colegiul, dar am rămas și cu o amintire care mă va însoți mereu.

„Pe soțul meu l-am cunoscut în primul an de liceu”

Ai trăit atunci și o iubire? 

Pe soțul meu l-am cunoscut în primul an de liceu. Mai exact în vacanța de vara. A fost atât de frumos. Păstram legătura, el se întorcea în Italia, acolo unde locuia împreună cu familia. În ciuda șicanelor celor din jur, că nu are cum să reziste o prietenie la distanță, și mai ales de la vârsta adolescenței, noi am continuat să trăim cumva după regulile noastre, să fim sinceri, să comunicăm, să ne descoperim, și prietenia s-a transformat în iubire, apoi au venit pașii firești care dau contur unei relații.

Ai avut vreo experiență amuzantă sau înspăimântătoare cu vreun fan?

Cred că în fiecare zi primesc câte un mesaj care smulge zâmbete. De la texte clișeice, replici copiate de pe internet, curiozități despre soțul “milionar”, la aprecieri amuzante și originale. Încerc să răspund în măsura timpului. Nu vreau să devin dependentă de social media și iau masuri.

Foto: arhivă personală

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton