Simona Țăranu și soțul ei, aventuri în Hawaii: „Auzisem că acolo trăiesc unii dintre cei mai fericiți oameni de pe pământ”/ Exclusiv

.

Simona Țăranu și soțul ei au trăit clipe minunate în Hawaii, într-o vacanță de poveste. Prezentatoarea de la Digi Sport și Digi 24 a petrecut peste 20 de ore în avion pentru a ajunge la destinație, dar experiența trăită a fost una peste așteptări.

Simona Țăranu a făcut pentru UNICA.RO un jurnal de călătorie. Vedeta ne-a vorbit despre lucrurile pe care le-a descoperit acolo, despre preparatele care au cucerit-o și despre vizita pe care a marcat-o în Los Angeles, orașul în care și-a propus să revină.

Simona Țăranu a zburat peste 20 de ore ca să ajungă în Hawaii

Simona, cum a fost în vacanță? Cum ai ales destinația?

Ținând cont că am călătorit în peste 25 de insule, întrebarea care apare înaintea fiecărei vacanțe este: „ De data aceasta, oare ce mă mai poate surprinde?”. Și, cu fiecare ocazie, descopăr peisaje ireal de frumoase, într-o atmosferă colorată și vibrantă, cu oameni primitori, deschiși și încântați de oaspeți. Nu am pregătit această călătorie cu mult timp înainte, deoarece eram nehotărâți în privința destinației. Ne doream să revenim în America și, în urma unor recenzii pozitive, citite pe blogurile unor influenceri de călătorii, am decis împreună cu soțul meu să alegem Hawaii.

Așa cum obișnuim în călătoriile noastre, nu am apelat la serviciile unei agenții de turism întrucât îmi place să personalizez fiecare vacanță, iar planificarea ei este ca un puzzle pentru mine. Concluzia este că sejurul și întreaga experiență trăită ne-au depășit toate așteptările.

„A fost o vacanță pe care am savurat-o din plin”

Ce te-a impresionat cel mai mult?

Dincolo de peisajele luxuriante desprinse din filme,  Hawaii este o stare de împlinire și recunoștință. Te bucuri de lucrurile simple, pe care acasă, din cauza ritmului alert în care trăim, ajungi să nu le mai observi. Ești recunoscător pentru tot spectacolul care se desfășoară în fața ochilor, la care asiști cu uimire și  încântare: natura, un răsărit sau apus de soare, oceanul, compania cuiva, fie el și un simplu necunoscut.  Hawaii este sinonim cu respectul față de tot ceea ce ne înconjoară, este ca un cântec de mulțumire și un balsam pentru suflet.

Auzisem că acolo trăiesc unii dintre cei mai fericiți oameni de pe pământ, dar nu am înțeles pe deplin în ce constă această fericire, până nu le-am descoperit cultura și modul de viață.

Localnicii cultivă o energie și stare de spirit pozitive, de care nu ai cum să nu te molipsești. Acest lucru îi face să fie diferiți față de toți cei cu care am interacționat pe parcursul călătoriilor noastre de până acum. Indiferent de problemele cu care se confruntă, au atât de multă poftă de viață, deschidere, bunăvoință și gratitudine.

A fost o vacanță pe care am savurat-o din plin. Dacă în alte destinații mai erau aspecte sub așteptările pe care mi le proiectam la plecare, aceasta a fost prima vacanță fără cusur, la care nu am nimic de  obiectat. Cu o mică excepție: drumul foarte lung, de peste 20 de ore de zbor neîntrerupt.

Însă, odată ajunși în această destinație paradisiacă, ne-am deconectat de la rutina cotidiană și ne-am   bucurat de tot ceea ce ne-a oferit insula. Am stat doar în Oahu, a treia insulă ca mărime din Arhipelagul Hawaii și, deși am închiriat mașină ca să fie mai accesibilă vizitarea locurilor pe care ne propusesem să le vedem, tot timpul ne întrerupeam traseul stabilit pentru incursiuni pe câte o plajă sălbatică, la soare sau la umbra unui palmier, pentru scufundări sau doar pentru a admira peisajul idilic.

Simplu, dar atât de frumos și reconfortant, totul în deplină armonie cu natura, exact locul ideal pe care îl căutam. Fără muzică zgomotoasă, fără aglomerația unei plaje comerciale, doar sunetul valurilor, nisipul fin și briza oceanului.

Am bifat și zonele mai comerciale, precum Kualoa Ranch, o arie protejată unde s-au filmat multe pelicule celebre, printre care: ”Jurassic Park”, „Godzilla”, „King Kong”, „Jumanji” sau serialul „Lost”, templul budist Byodo-In Temple, dedicat primilor imigranți japonezi sosiți pe insulă, Pearl Harbor sau faimoasa Lanikai Beach, pe care am admirat-o în toată splendoarea după ce am urcat pe munte. În fiecare zi, alegeam o plajă sălbatică potrivită înotului, având în vedere că, în acea perioadă, spre bucuria surferilor, partea de nord vest a insulei era traversată de valuri spectaculoase, uriașe.

Cum ți s-au părut prețurile în comparație cu cele din România?

Până la urmă, este o chestiune de alegere a unui stil de viață ce aparține fiecăruia dintre noi: este evident că a mânca sănătos și cât mai aproape de natural implică costuri mai mari decât consumul de alimente de import, procesate și modificate, în cazul cărora primează cantitatea în detrimentul calității.

Simona Țăranu: „Am avut ocazia de a mă delecta cu cel mai variat și delicios sortiment de sushi încercat vreodată”

Care au fost preparatele care te-au cucerit?

Sushi reprezintă unul din preparatele mele preferate, iar în Hawaii am avut ocazia de a mă delecta cu cel mai variat și delicios sortiment de sushi încercat vreodată. Cele mai apreciate de mine, au fost acelea cu crab sau creveți, dar nu am putut renunța nici la plăcerea de a savura burgerii locali cu pește, aceasta fiind singura carne pe care o consum de peste 11 ani.

În privința deserturilor, m-am lasat cucerită de o multitudine de arome și combinații inedite: fursecuri cu unt de macadamia, cheescake-uri de la un celebru restaurant autohton, shake-uri din fructe exotice, al căror gust aparte diferă mult față de cele importate de noi.

Din gastronomia locală, m-a impresionat un produs pe care nu îl mai gustasem până atunci, dar căruia mi-a fost imposibil să îi rezist: malasadas, un soi de gogoși, foarte aromate și pufoase.

Fie că vorbim despre cafeaua producție proprie, de peștele proaspăt sau varietatea de fructe promovate așa cum se cuvine, toate reprezintă o experiență culinară unică pe care nu ți-o poți refuza.

Ai făcut și cumpărături acolo? Ce ți-ai achiziționat

Multe suvenire pentru cei dragi. În scurta escală în drum spre Oahu, am facut cumpărături în aeroportul din Londra, astfel că pe insulă nu am mai atentat la bugetul familiei. Din vacanță, ne-am întors cu sortimente de cafea, fursecuri, și alte cadouri simbolice pentru prieteni și familie. Pentru noi, cadoul perfect a fost vacanța în sine. A reprezentat o „investiție” de suflet  în amintiri neprețuite și momente de neuitat.

Simona Țăranu și soțul, peripeții în aeroport

S-a lăsat și cu ceva peripeții?

Doar în aeroport. Poate pare surprinzător, însă noi călătorim doar cu un singur bagaj de cală cu care, la dus,  nu reușim să atingem greutatea limită admisă.

Dar, la întoarcere, lucrurile stau cu totul altfel: făcând diverse cumpărături, deseori depășim greutatea impusă. La plecarea de pe aeroportul din Hawaii, ne-am confruntat cu următoarea situație neplăcută: unicul nostru bagaj de cală depășea cu 7 kg limita prevăzută, și,  deși aveam dreptul la mai multe bagaje, conform biletelor pe care le-am achiziționat, noi nu dispuneam de un troller în plus. 

În ciuda explicațiilor pe care le-am oferit, că suntem două persoane cu o singură valiză, regula este clară și se aplică tuturor: depășirea greutății maxime per bagaj atrage după sine achitarea unei taxe suplimentare. Așadar, am fost buni de plată.

Ați făcut o scurtă oprire și în Los Angeles, nu?”

La întoarcere, am prelungit escala și am petrecut o zi în Los Angeles. Un oraș tare efervescent, pe care ne doream să îl vizităm. Pentru că nu aveam foarte mult timp la dispoziție, am închiriat o mașină pentru o zi, reușind, astfel, să petrecem câteva ore în celebrele zone comerciale și ”să bifăm” unele dintre locurile extrem de promovate ale metropolei. Aflându-ne între două zboruri, nu ne-am anunțat vizita în L.A., lăsând pentru o dată viitoare, mai mult timp pentru întâlniri și socializare cu prietenii din zonă.

Care va fi următoarea destinație?

Soțul meu se gândea la Dubai, destinație unde am fost acum mai bine de 7 ani.  Dar eu nu sunt la fel de încântată de revenirea în Dubai. Pe de o parte, pentru că, în perioada următoare,  avem multe proiecte în desfășurare și nu am avea suficient timp pentru o excursie. Pe de altă parte, de câțiva ani, am renunțat la vacanțele relativ scurte, de tipul city-break-urilor, preferîndu-le pe cele lungi, cu multe aventuri și experiențe noi.

Cum nu suntem genul de turiști all inclusive sau dintre cei care frecventează ziua restaurante și seara cluburi, cred că următoarea noastră vacanță va fi vara aceasta.

Foto: arhivă personală

Ultima modificare februarie 15, 2023 11:37 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale