Simona Țăranu a fost în Capri în același timp cu Michael Douglas și Catherine Zeta Jones. Ce a povestit despre prețurile restaurantelor / Exclusiv

.

Simona Țăranu și soțul ei au trăit zile de neuitat pe Coasta Amalfi și în Capri, locuri în care au revenit după șapte ani și care i-au surprins și la capitolul prețuri, pentru că acestea nu erau departe de cele din București. Cei doi se declară cuceriți de frumusețile locului, dar și de preparatele locale.

Simona Țăranu a avut surpriza să constate că această destinație de vacanță a fost aleasă în aceeași perioadă și de alte celebrități, cum ar fi Jennifer Lopez, Michael Douglas sau Catherine Zeta Jones.

Frumoasa prezentatoare a Știrilor din Sport de la Digi 24 a oferit pentru UNICA.RO câteva sfaturi de călătorie. Iată cum te poți bucura de un peisaj mirific și la ce trebuie să te aștepți când alegi un astfel de sejur!

Simona Țăranu: „Este greu să compari atmosfera italiană cu altceva. Este unică!”

Unde ai călătorit recent și cum a fost sejurul? Cu ce amintiri te-ai întors?

După 7 ani, m-am reîntors pe Coasta Amalfi și în Capri. Italia nu se refuză niciodată. Eram în pană de idei după ce am fost în Spania (Marbella), în luna iunie, dar la recomandarea unui coleg am apelat la o agenție de turism și așa am luat hotărârea de a merge în Amalfi și Capri.

Până acum m-am ocupat singură de vacanțe, de la bilete, cazări, până la rezervările la restaurant și beach club-uri. Însă am realizat că pot economisi dacă aleg variante din portofoliul agenției. Așa am ajuns din nou în Italia și am redescoperit același vibe molipsitor, o energie vibrantă, colorată și autentică.

Este greu să compari atmosfera italiană cu altceva. Este unică! Trebuie trăită. Nu am fost suprinsă de ceva anume, însă m-am reîncărcat cu tot ceea ce oferă Italia: bucate alese din care nu lipsea lămâia (fructul local), peisaje care îți poartă imaginația departe, bucuria localnicilor, culorile vibrante care sunt evidențiate datorită razelor care mângâie coasta, hainele asortate cu bun gust, apa sărată care îți carlionțează
părul, curiozitatea turiștilor pentru a descoperi cât mai multe. Acolo totul este divin!

Citeşte și: Alimentele la care a renunțat Simona Țăranu ca să își păstreze silueta și să nu mai aibă probleme de sănătate / Exclusiv

Citeşte și: Emilia Popescu, destăinuiri despre serialul în care joacă, prietenia cu Ștefan Bănică Jr. și relația cu fiica ei, Maria: „Mă bucur că nu a vrut să facă actorie”/ Exclusiv

Simona Țăranu: „Mesele la restaurant au fost mai ieftine sau egale cu cele pe care le achităm în București”

Ce ți s-a părut cel mai scump?

Mesele la restaurant au fost mai ieftine sau egale cu cele pe care le achităm în București. Este valabil și pentru Capri. Deși din fotografii și păreri pare de neatins. Dacă ești bine organizat și profiți de ofertele de sezon, poți să îți petreci vacanța alături de vedete internaționale.

În aceeași perioadă a fost în Capri și Jennifer Lopez, iar cu o zi înainte ca noi să ajungem la beach club-ul și restaurantul Conca del Sogno au venit acolo, cu barca, Michael Douglas împreună cu soția sa, Catherine Zeta Jones.

Fix în prima noastră zi de vacanța, Jeff Bezos a părăsit Capri pe velierul său, alături de parteneră, iar printre prieteni se aflau și Orlando Bloom împreună cu Katy Perry.

Citeşte și: Simona Țăranu și soțul ei, aventuri în Hawaii: „Auzisem că acolo trăiesc unii dintre cei mai fericiți oameni de pe pământ”/ Exclusiv

Citeşte și: Cât costă croaziera în care Andra și Cătălin Măruță au plecat împreună cu cei doi copii. Artista a făcut furori într-o rochie de 200 lei / Video

„Am ales un hotel pe coastă, relativ aproape de apă. Eu zic că variante sunt pentru toate buzunarele”

Cum era hotelul? Cam la cât ajunge o cameră pe noapte acolo?

Am primit mai multe propuneri din partea agenției, dar am ales un hotel pe coastă, relativ aproape de apă. Eu zic că variante sunt pentru toate buzunarele. Capri este mai limitată din acest punct de vedere, însă pe Coasta Amalfi avem de unde alege. Chiar dacă anul acesta prețurile în Italia au crescut simțitor față de alte destinații de vacanță, din țările UE.

V-ați încadrat în buget sau s-a sărit peste?

Am economisit alegând un pachet al agenției și am redirecționat acei bani către cumpărături. Bineînțeles că nu ne-am putut limita la acea sumă, am suplimentat și da, am depășit bugetul. Dacă nu punem la socoteală cumpărăturile noastre, vacanța a fost din punct de vedere financiar mai ieftină față de cât am preconizat inițial.

Ce ți-ai achiziționat?

Străduțele cochete din Capri te invită la cumpărături sau doar eu am căzut în acest miraj. Da, am plecat și cu câteva achiziții. Am cumpărat încălțăminte, curea și o borsetă. Și limoncello pentru prieteni.

Simona Țăranu: „M-am lovit ușor la picior. Am rămas pentru două săptămâni cu o vânătaie ca amintire”

Ați avut parte și de ceva aventuri? Sau de o întâmplare mai neobișnuită?

Am așteptat o oră la ghișeu să primim mașina pe care am închiriat-o online, cu câteva săptămâni înainte. Nu le mergea sistemul și nici nu puteam renunța la rezervare, pentru că deja achitasem integral. Am avut norocul să primim o mașină mică, Fiat 500, pentru că străduțele sunt foarte înguste, iar locurile de
parcare într-un număr limitat.

Era să nu ajungem la timp pentru a prinde barca către Capri, dar în final a fost totul conform planului, astfel încât să nu ne confruntăm cu incidente. Cu siguranță ne-ar fi umbrit vacanța puțin, și așa nu una foarte lungă.

Și tot la capitolul aventuri, îmi place tare mult să înot, iar într-una din zile marea era destul de agitată. Cu toate acestea, am evitat să intru în mare pe la mal, am preferat niște stânci. Însă atunci când am vrut să revin, m-am lovit ușor la picior. Am rămas pentru două săptămâni cu o vânătaie ca amintire.

Cum ți s-au părut preparatele? Ce ți-a plăcut cel mai mult? Ce nu ți-a plăcut?

În preparatele din zonă predomină lămâia. De la paste, friptură, pește, fructe de mare, la gelato. În toate se adaugă acest fruct și se îmbină perfect. Îmi plouă în gură când mă gândesc la pastele cu suc și coajă de lămâie și fructe de mare, la scoicile cu suc de lămâie, la sorbetul de lămâie.

Simona Țăranu: „Nu pot rămâne indiferentă în fața deserturilor”

Cum erau deserturile?

Fresh. De la înghețata cremoasă, sorbeto răcoritor, la tarta de lămâie ușor acrișoară. Nu pot rămâne indiferentă în fața deserturilor. Le-aș încerca pe toate din meniu.

Care va fi următoarea destinație de vacanță? Pentru perioada Sărbătorilor ai vreun plan?

Nu știu ce ne aduce luna septembrie, octombrie. Încă nu avem planuri pentru viitorul apropiat, însă ne gândim deja la vacanța din ianuarie. Poate un safari palpitant sau o vacanță relaxantă pe o insulă din Caraibe. De obicei, nu plecăm de Sărbători, fiind foarte aglomerat și prețuri considerabil mai mari. Evităm aglomerația din aeroporturi, din stațiuni.

Nu am fost până acum de Revelion într-un loc exotic, din considerentele pe care le-am precizat mai sus. Și după același principiu ne ghidăm în continuare, așa că vom merge în căutarea verii în luna ianuarie.

Foto: arhivă personală

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton