Simona Halep (4 WTA) a decis să nu meargă la nicio emisiune realizată de posturile de televiziune din Românie. Cu toate acestea, după câștigarea turneului de la Wimbledon, Halep a făcut turul studiourilor TV din Londra.
Miercuri seară, tenismena a sărbătorit alături de mai mulți români victoria de la Wimbledon, pe Arena Națională din București, iar sâmbătă va face același lucru, în Constanța.
Deși a vorbit la revenirea în țară, la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă” în cadrul unei conferințe, iar apoi în fața publicului de pe Arena Națională, Halep a refuzat categoric aparițiile tv în țară.
Potrivit antrenorului ei, Daniel Dobre, au existat multe cereri în acest sens. Cum Simona nu a vrut să participe la vreo emisiune, Dobre a fost delegat să meargă în locul ei. Acesta a explicat în cadrul emisiunii „Jurnalul de seară” de la Digi 24, de ce nu vrea Simona Halep să participe la emisiuni.
„Eu nu știam chestia asta – că Simona n-a fost niciodată la o televiziune în România. Și chiar le-am spus că o s-o întreb, că eu nu știu motivul. (…) Aseară am vorbit cu ea și am întrebat-o și mi-a spus: Da, și n-o să mă duc niciodată pentru că acești oameni jignesc persoana, nu comentează rezultatul”, a afirmat Daniel Dobre.
„Un lucru care, dacă stau să mă gândesc un pic, este foarte adevărat: tu ca om nu te schimbi, sau nu devii mai bun jucând bine, sau devii mai prost jucând prost. Fiecare sportiv are o zi proastă, adversarul e foarte bun, îi dai mâna la orice nivel, nu contează că-i tenis, îi dai mâna, ai fost mai bun, ne vedem data viitoare. Un fan adevărat, după mine, sau un jurnalist care își face treaba foarte bine trebuie să înțeleagă fenomenul”, a continuat antrenorul.
„Ieri (n.r. miercuri) a fost un lucru foarte frumos pe care l-a făcut domnul Țiriac, să arate cum trăiește un jucător un meci. Și ăsta a fost un meci pe care Simona l-a dominat. Dar ia să punem un meci pe care l-a pierdut, să vedem prin ce stare trece și cât suferă? Deci, întrebarea a plecat de la acei fani. Nu cred că.. și nici Simona și niciun sportiv nu are vreo problemă să i se comenteze negativ rezultatul în sine: da, nu te-ai mișcat sau poate n-ai avut energia necesară sau ai luat niște decizii greșite, dar nu ataci persoan și n-o jignești. Asta este ceea ce le-aș transmite”, a subliniat Dobre.
Potrivit antrenorului, atât fanii cât și comentarorii sunt „necruțători”.
„De aceea nu citește nici foarte multe articole, pentru că la un moment dat ajungi să citești un comentariu și sunt lucrurile total neplăcute. Eu mai citeam înainte, dar acum n-o mai fac nici eu”, a mai spus el.
Daniel Dobre a mărturisit că a fost desființat de oameni: „Că nu sunt bun de nimic, ce mă recomandă să fiu acolo, fără să știe desapre mine cine sunt. Ca să ajungi antrenor nu contează la băieți sau fete, trebuie să ai experiență; ori ești un mare jucător, ceea ce n-a fost cazul la mine, ori o iei de jos și-ți înveți meseria la cei mai mici copii și așa mai departe și anumite lucruri te recomandă. Nu pot eu să spun de ce m-a ales Simona pe mine, numai ea poate să spună”.
Revenind la motivele Simonei de a nu participa la diverse emisiuni de televiziune din țară, acesta a precizat: „Nu există jucător care să fie bucuros că pierde, indiferent la ce nivel, de la turneul de casă pe care îl facem la clubul X pentru amatori până la Federer, care, by the way, tocmai a declarat cât de „furios” şi trist a fost pentru acea înfrângere. Fiecare are nevoie, după ce trece printr-o înfrângere, are nevoie de susţinere, să simtă: OK, am pierdut, dar poate fi mai bine sau nu e lumea chiar aşa neagră”
„Și în momentul în care la tine ajung anumite jigniri, efectiv sunt jigniri grave, unele dintre ele au fost că a vândut meciul! Adică să spui că s-a jucat la pariuri, tatăl Simonei a… sunt lucruri aberante despre care nici măcar n-ar trebui să vorbim, dar care există, din păcate, şi nu înţeleg de ce. Până la urmă, nu face decât să joace tenis, ca şi alţii, a făcut-o la un nivel înalt, cum n-a mai existat în România şi chiar multe ţări nu au acest lucru. Eram, la un moment dat, la Roland Garros, unde ea totuşi a jucat sfert de finală, şi Federaţia franceză se plângea că n-au decât o sportivă în turul 2, asta investind sute şi sute de milioane. Nu mai vorbim să câştige un Roland Garros, nu mai ştiu care a fost ultima franţuzoaică care a câştigat sau ultima englezoiacă care a câştigat Wimbledonul”, a încheiat Dobre.
Sursă foto: Hepta
Ultima modificare iulie 19, 2019 3:43 pm