Simona Halep, în rochie Valentino de peste 2.000 euro, la prima apariție TV, după decizia TAS. Detalii din dosarul de dopaj și Serena Williams

.

Simona Halep (32 ani) a revenit în România, după ce, zilele trecute, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis reducerea suspendării sale de la 4 ani la nouă luni. Sportiva, care plecase la Dubai pentru a se antrena, a oferit primele declarații la întoarcerea în țară. Aceasta a vorbit despre modul în care substanța interzisă a ajuns în organismul ei, dar și despre ironia Serenei Williams în momentul în care a fost acuzată de dopaj, la Antena 3. În cadrul interviului, Simona Halep a purtat o rochie Valentino și a arătat impecabil.

Simona Halep, într-o ținută de peste 2.000 de euro la prima apariție TV

În primul său interviul acordat după decizia TAS, Simona Halep a apărut îmbrăcată într-o rochie neagră, elegantă, marca Valentino, care costă 2.266 euro, conform site-ului thebs.com.

Sportiva a ales să poarte o rochie confecționată din crep de lână și mătase, cu decolteu drept, mâneci lungi, manșete în două culori cu efecte de floare de lotus, buzunare cu cusături, închidere cu fermoar ascuns la spate, pentru prima ei apariție televizată, după revenirea în țară.

Simona Halep, despre acuzațiile de dopaj

Simona Halep s-a întors în România, la câteva zile după decizia TAS de a-i reduce suspendarea. Sportiva poate reveni acum pe teren pentru a încerca să-și redobândească poziția de lider mondial. Acum că a scăpat de acuzațiile de dopaj și a trecut cu bine peste această perioadă dificilă din viața ei, jucătoarea de tenis a dat detalii din cadrul scandalului în care a fost implicată.

Timp de 17 luni, Simona Halep a fost nevoită să stea departe de terenul de tenis. Aceasta a recunoscut că a avut un an greu, timp în care a luptat până la capăt pentru a-și demonstra nevinovăția.

„A fost un an foarte greu și am ținut foarte mult pentru mine. (…) La momentul acela aveam multe gânduri, așa m-am simțit în momentul acela pentru că nu am făcut nimic greșit. Nici prin cap nu mi-a trecut să fac așa ceva, nu mi-a sugerat nimic să fac așa ceva, iar ce simt eu pentru tenis era departe să mă gândesc eu să fac asta”, a afirmat Simona.

Sportiva a dezvăluit ce a simțit în momentul în care a venit decizia de suspendare pentru patru ani de la ITIA.

„Când a venit decizia, a fost liniște totală, nu am avut ce să spunem. Am fost complet afectată pe interior, am ținut în mine. Am avut un moment când m-am gândit că se poate întâmpla să se termine totul. Cea mai dureroasă parte a fost când știam adevărul și aveam senzația că nu pot să dovedesc, căci e un sistem care parcă nu vrea să ajungă la adevăr”, a mărturisit ea la Antena 3.

De asemenea, Simona Halep a afirmat că, inițial, s-a gândit că cineva a vrut să îi facă rău.

„Prima dată, în octombrie 2022 când am primit scrisoarea, mi-am făcut echipa de avocați. Am cerut toate camerele video, cu cine am fost, cu cine am stat de vorbă. Primul gând ăsta a fost: că poate cineva mi-a făcut rău. Atunci, am cerut echipei mele de avocați, să facem tot ce se poate să vedem de unde vine această problemă. Am căutat și nu am găsit nimic”, a menționat ea.

Citește și: Cu ce sumă a fost despăgubită Simona Halep de TAS. Prima declarație a sportivei: „Privesc înainte”

Citește și: Cum arată vila din Snagov pe care Simona Halep o vinde pentru 4,4 milioane de euro / Galerie foto

Cum a ajuns Roxadustat în organismul sportivei

Simona Halep a dezvăluit acum și cum a ajuns, de fapt, Roxadustat în organismul ei. Se pare că de vină a fost echipa sa de la Academia Mouratoglou, care nu a testat suficient suplimentele pe care i le-au dat. Astfel, din cauza neglinjenței acestora, sportiva a luat un supliment contaminat.

„Am avut noroc, pentru că avocații mei au spus că sunt multe cazuri de contaminare la suplimente. Am luat tot ce am băut și am trimis la testare. Și așa s-a întâmplat. Eu când m-am dus la Academie am spus și am hotărât să cred total în oamenii în care lucrez. Nu a fost prima dată când am crezut într-o echipă”, a spus jucătoarea de tenis.

Aceasta a precizat că echipa a decis să îi schimbe suplimentele, întrucât cele pe care le consuma în mod regulat conțineau prea mult zahăr.

„Am discutat că trebuie să-mi schimb suplimentele, că aveau prea mult zahăr și când mi-au recomandat acest supliment, am întrebat dacă sunt testate și dacă sunt sigure. Nu m-am gândit niciodată că pot să trec prin această nedreptate. Mi-au spus că DA. Niciun sportiv nu merge la laborator să testeze băuturile. Am avut încredere și le-am luat. Asta a fost treaba cu suplimentele”, a explicat Simona Halep.

„A fost neglijență și ghinionul meu. Neglijență din partea echipei, pentru că nu au verificat cum ar fi trebuit. A fost și o întâmplare pentru că nu ar fi avut ce să caute substanța în acel produs. Sunt convinsă că nu au făcut-o cu intenție rea”, a subliniat ea.

Citește și: Cum arată senzaționalul conac cu lift și heliport al celebrei Oprah Winfrey. Vedeta e vecină cu Prințul Harry și Meghan Markle

Citește și: Cele mai scumpe și bizare lucruri cumpărate de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume

Proba de sânge care a schimbat totul

ITIA a decis să o suspende timp de 4 ani din cauza unei probe de sânge venită de la un laborator din București. După câteva cercetări, jucătoarea de tenis a ajuns la concluzia că proba ei de sânge, pe care o făcuse la acel laborator, a fost ținută mai bine de două ore la temperatura greșită. Însă, chiar și așa, proba ei de sânge era în valori normale, adică nu ar fi indicat urme de dopaj.

„Și-a asumat (n.r. Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep ) din octombrie 2022, toți cei de la academie au semnat niște formularele că ei mi-au recomandat niște suplimente. Nu au fost date public, dar Tribunalul a știut. Toată lumea a știut că ei mi-au recomandat aceste suplimente. Pedeapsa a fost mare pentru că a avut proba de sânge. Au venit să spună că probele mele de sânge nu sunt în regulă. A fost atât de șocant atunci când a venit treaba aceasta cu sângele. Pentru mine a fost șocant că se întâmplă ceva cu sângele, căci totul era normal”, a povestit sportiva.

La Lausanne eram în sală, erau foarte multe ecrane chiar în fața mea. Apare documentul de sânge, nu am realizat. Atunci am avut un moment în care n-am mai putut să zic nimic, că eu sunt judecată 4 ani pentru un document venit din România. Să știu că proba din București a fost testată neținând cont de regulile…Au fost 2 ore și ceva în care sângele meu a stat la temperatura greșită. Și așa, proba mea de sânge a fost în valori normale, nu a indicat nicio urmă de dopaj în sânge. Nu se poate să se întâmple așa ceva, la nivel atât de înalt. A fost dezamăgitor că nu am fost testată cum trebuie la București”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep, despre postarea ironică a Serenei Williams

După ce Simona Halep a fost acuzată de dopaj, Serena Williams a avut o reacție acidă pe rețelele de socializare. Totul, după ce românca a învins-o în finala de la Wimbledon în anul 2019, cu scorul de 6-2, 6-2.

„8 e un număr mai bun”, a scris Serena Williams pe contul ei de Twitter, după ce Simona Halep a fost implicată în scandalul de dopaj.

Acum, Simona a spus și de unde crede că a venit acest comentariu din partea rivalei sale.

„Nu am absolut nimic să îi transmit, dar pot să comentez ce cred despre postarea ei. A fost o frustrare personală, conta enorm pentru ea să facă acel record (n.r. de titluri la Wimbledon). Nu judec pe nimeni, dar consider că a fost prea mare să facă acea postare”, a spus Simona Halep pentru sursa menționată anterior.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Simona Halep

Sursă foto: Profimedia, Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton