Simona Gherghe, mesaj dur pentru Ministrul Sănătății după ce o femeie a născut pe trotuar, în Urziceni: „Țara are nevoie de medici”

.

Simona Gherghe a reacționat dur după ce o femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Acest caz a făcut-o pe prezentatoare de televiziune să se revolte și să transmită un mesaj pe rețelele de socializare.

O tânără de 24 de ani a născut în fața Spitalului din Urziceni, după ce medicii au refuzat să o interneze. Aceștia au motivat că nu există medic ginecolog la Camera de Gardă. Astfel, femeia a născut singură, pe trotuarul din fața instituției medicale.

Simona Gherghe, despre cazul femeii care a născut pe stradă

Simona Gherghe s-a arătat revoltată de cazul tinerei din Urziceni care nu a fost primită să nască pe un pat de spital și a fost nevoită să își aducă copilul pe lume singură, pe un trotuar. Prezentatoarea de la Antena 1 a vorbit despre acest lucru pe Instagram.

„O femeie naște pe trotuar, în fața unui spital orășenesc. Un spital ca alte sute din țara asta, care nu are serviciu de urgență de ginecologie, presupun că nu are urgență nici de pediatrie. Știrea ne revoltă, ne sufocăm de neputință, dar nu-i așa că nu ne mai miră nimic în țara asta?”, și-a început Simona Gherghe mesajul.

„Și totuși ce e-n neregulă? Ministrul Sănătății demite managerul spitalului. Dar ar putea demite tot sistemul, nu? Mâine se poate repeta povestea. În Țăndărei, în Dorohoi, la Făgăraș. Și puneți orice nume de oraș, care nu e resedință de județ”, a subliniat ea.

Citește și: Simona Gherghe, despre abuzurile din copilărie: „Mă bătuse cu o scândură! Chinul a durat vreo doi ani”

Citește și: Secrete din Antena 1, dezvăluite. Mara Bănică susține că primea mai mulți bani decât Mirela Vaida. Ce a făcut public despre Simona Gherghe

Simona Gherghe, despre numărul mic de medici de la UPU

Pentru a arăta că nu există suficienți medici la camerele de gardă, Simona Gherghe a povestit o întâmplare prin care a trecut într-o zi, pe când se afla cu fiul ei Vlad la urgențe, la spitalul de copii Grigore Alexandrescu din București.

„Într-o zi de weekend, la prânz, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Vin copii neîncetat. Aștept cu Vlad în brațe, să ne vină rândul la ecografie. Mă uit la cei câțiva medici și la asistentele din gardă. Cel mai mare spital de urgențe pediatrice din România. Mă întreb cum fac față. Adevărul e că sunt supraoameni. Izbucnește un conflict, o mamă nemulțumită că așteaptă de două ore cu copilul mic, cu febră. Îl văd pe șeful gărzii cum încearcă să-i explice că ei nu sunt supraoameni. Și îmi spun în gând că sunt. Chiar SUNT”, a scris Simona Gherghe pe rețeaua de socializare.

Citește și: Johnny Depp a ajuns în baston. Starul s-a accidentat, apoi a fost găsit inconștient într-o cameră de hotel

Citește și: Cardi B, reacție dură după ce un bărbat a atacat-o pe scenă. Artista a aruncat cu microfonul / Video

„I-am simțit disperarea”

Simona Gherghe a povestit cum medicii fac cu greu față numărului mare de urgențe care se prezintă zilnic la spital.

„“Știți care e vina mea? Vina mea e că sunt aici și că nu mi-am luat și eu liber, cum fac alți medici, că doar e weekend! Dumneavoastră loviți în noi, dar noi suntem aici! Loviți în baza piramidei! UPU e baza piramidei! Sistemul e defect! Ăștia suntem, atâția suntem! În spitalul ăsta vin copii, în urgență, de la sute de kilometri! Pentru că în orașul lor nu are cine să-i trateze! În fiecare zi îmi mai caut câte un motiv să merg mai departe! Și îl găsesc în privirea fiecărui copil pe care pot să-l ajut! Atâția câți suntem, suntem aici ca să fie copiii ăștia bine”… Mă bușește plânsul. I-am simțit disperarea”, a continuat prezentatoarea de televiziune.

„Nu am apucat să-i cer permisiunea să-i dau și numele. Dar eu îi mulțumesc! Lui și tuturor colegilor săi care, într-o duminică nebună, au salvat vieți de copii la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cel mai mare spital de pediatrie din România”, a mai spus Simona Gherghe.

Astfel, vedeta face apel la Ministrul Sănătății pentru refacerea unităților de primiri urgențe și de angajarea mai multor medici la UPU.

„Așa că, domnule Ministru, o demitere nu rezolvă un sistem putred. Spitalele se scufundă. Aduceți medici, refaceți unitățile de primiri urgențe, asigurați gărzi peste tot în țară. Țara are nevoie de medici, nu de vorbe!”, a conchis Simona Gherghe.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Simona Gherghe

Sursă foto: Instagram, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton