Simona Gherghe, despre tragedia de la Crevedia. „Am trăit o poveste similară în Grecia, un camion cu gaz lichefiat a luat foc”

.

Simona Gherghe compară tragedia de la Crevedia cu povestea pe care a trăit-o pe o autostradă din Corinth-Atena. Grecii și-au luat, însă, toate măsurile și pericolul a fost depășit ușor.

În România, situația a stat cu totul altfel. 56 de oameni au fost răniți, dintre care 39 de pompieri, în urma celor două explozii care au avut loc sâmbătă seara, 26 august, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. De asemenea, două persoane au murit, este vorba de o femeie care avea arsuri pe 98% din suprafața corpului și de soțul acesteia, care a făcut infarct când a văzut starea în care se afla partenera lui de viață.

Simona Gherghe compară situația de la Crevedia cu cea din Grecia

“Pe 17 august, am trăit o poveste similară în Grecia, pe autostrada Corinth-Atena. Un camion cu gaz lichefiat a luat foc, exista pericol imens de explozie. M-am gândit instant la Mihăilești. Eram la știri atunci…

Ce au făcut grecii? Au evacuat de la km 39, până la km 57. Pe o rază de 18 km! Inclusiv drumul vechi. Am stat peste 8 ore în trafic, o grecoaică ne-a explicat ce știa de la radio și sfatul autorităților să tragem pe dreapta. Să nu înaintăm. Nici nu se putea, de altfel. Blocaseră inclusiv drumul vechi. Polițiștii, extrem de calmi, ofereau toate informațiile”, mărturisește Simona Gherghe pe o rețea de socializare.

Prezentatorea și soțul său, Răzvan Săndulescu au pierdut în cele din urmă avionul, asta pentru că au fost nevoiți să stea mai multe ore în mașină.

“Am stat 8 ore în trafic, pe 40 se grade, cu doi copii în mașină. Am pierdut avionul. Dar… NU a murit nimeni, NIMENI nu a fost rănit! Pentru că au avut proceduri și au făcut evacuarea ca la carte. Au redeschis autostrada după vreo 9 ore. N-am auzit pe nimeni să alerge să vadă focul. Să se bulucească. Să se revolte. Toți au înțeles”, mai spune Simona Gherghe.

Citeşte și: Simona Gherghe, despre abuzurile din copilărie: „Mă bătuse cu o scândură! Chinul a durat vreo doi ani”

Citeşte și: Secrete din Antena 1, dezvăluite. Mara Bănică susține că primea mai mulți bani decât Mirela Vaida. Ce a făcut public despre Simona Gherghe

Simona Gherghe, cucerită de Grecia

Vedeta a bifat mai multe destinații în această vacanță și a revenit cu multe amintiri frumoase. După 12 ani, Simona s-a reîntors pe cea mai frumoasă insulă grecească. „Sigur, veți spune că frumusețea e subiectivă. Și n-o să vă contrazic. Doar că eu caut povești și magie. Și le-am găsit, pe insula Magicianului.

Am citit în studenție minunatul român al lui John Fowles și m-a cucerit pe viață. Atât de mult, încât mi-am dorit să merg pe insula Phraxos. Adică Spetses, bijuteria din Golful Saronic.

Am recitit cartea acum 12 ani, pe insulă, și am luat la pas fiecare loc, fiecare poveste.

În cel mai îndepărtat punct din Spetses, pe vârful unui deal, îmbrăcat în pini, tronează albă și mândră, cu arcade spre cer, Casa Macigianului. La poalele dealului, e plaja Agya Parascheva, cu ape azurii, împădurită, cu nisip maroniu și pietricele bijuterii. Iar în mijlocul ei, minunea albă, bisericuța Sfintei Parascheva”, adaugă Simona Gherghe.

Citeşte și: Cum a ajuns Simona Gherghe în televiziune: „Iubeam radioul și știam că nu sunt telegenică. Așa mi se spusese”

Citeşte și: Cum arată Simona Gherghe în costum de baie. Prezentatoarea TV rareori se afișează așa în mediul online

„Are un loc special în sufletul și-n rugăciunile mele”

Prezentatoarea emisiunii Mireasa vede în această întâlnire una providențială.

„Sunt născută și crescută în Iași, acolo unde odihnesc moaștele Sfintei și are un loc special în sufletul și-n rugăciunile mele. Așa că întâmplarea să găsesc această bisericuță cu icoana sfintei, în acest loc, mi s-a părut providențială. Cumva, am simțit că ea a făcut să fiu acolo…

N-ai cum să nu te simți vrăjit de insulă și-mi imaginez cât de mult a iubit-o și Fowles. Se spune că în crearea personajului Maurice Conchis a fost inspirat chiar de proprietarul casei, care impresionează și astăzi, chiar dacă acum insula e cochetă și cosmopolită. Dar chiar și așa, păstrează parfumul secolelor trecute, cu toată istoria zbuciumată a țării. Căci de aici, de la o femeie de pe insulă, a pornit, în 1821, războiul de independență al Greciei.

Spetses e încărcată de frumusețe, autenticitate, istorie și simbolism. Într-o casă a locuit Magicianul, dar insula este MAGIA”, mai spune Simona Gherghe.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton