Silviu Mircescu joacă în “Băieți deștepți” cu nașul Alex Velea: “Mă potrivesc în astfel de roluri” / Exclusiv

.

Silviu Mircescu are agenda plină, fie că vorbim de spectacole la teatru, de filmări la Clanul sau de filme pentru marele ecran. Munca lui devine vizibilă luna viitoare când în cinematografe intră filmul “Băieți deștepți”, iar în decembrie urmează o nouă premieră cu filmul “Visul”. Pe plan personal, actorul este căsătorit civil cu Laura, mai tânără cu 10 ani ca el, și împreună au un băiețel Toni, botezat de celebrul cuplu Antonia și Alex Velea. Cei doi îi vor cununa și pe Silviu cu Laura la momentul potrivit, însă deocamdată nu au stabilit nimic în acest sens. În exclusivitate pentru UNICA.ro, Silviu Mircescu ne-a dat detalii despre rolul său din Băieți deștepți, unde a avut ocazia să joace cu nașul Alex Velea.

Silviu Mircescu este cunoscut publicului și prin prima personajului din serialul Clanul de la Pro TV, difuzat în fiecare luni de la 20.30, unde îl interpretează pe polițistul Silviu. În noul lungmetraj – Băieți deștepți, actorul intră în pielea unui polițist simpatic implicat într-o misiune periculoasă, care pune la cale, alături de colegii săi, un plan complex pentru a aduce în fața legii un interlop notoriu. În filmul care va fi distribuit de Vertical Entertainment în cinematografele din toată țara începând cu 13 octombrie, îl vedem pe Silviu Mircescu în rolul lui Costi, un polițist cu un caracter vulcanic și cu simțul umorului.

Silviu Mircescu joacă în “Băieți deștepți” cu nașul Alex Velea

Crezi că personajul tău din Clanul, unde interpretezi tot un polițist, a fost ca o carte de vizită?

Nu are nicio legătură cu Clanul, pentru că filmul Băieți deștepți s-a făcut înainte de serial. Este doar o coincidență. Dar se pare că mă potrivesc în astfel de roluri.

Silviu Mircescu joacă în “Băieți deștepți” cu nașul Alex Velea: “Mă potrivesc în astfel de roluri” / Exclusiv

Silviu, reușești din octombrie performanța să fii și pe micul și pe marele ecran și mă refer la filmul “Băieți Deștepți” care va avea premiera luna viitoare. Cum ai prins rol de polițist simpatic aflat într-o misiune periculoasă?

Sunt două proiecte pe care le-am făcut unul înaintea celuilalt. Am filmat la Băieți Deștepți după care am început serialul. Și s-a nimerit să fie în același timp… Rolul l-am prins datorită regizorului, Igor Cobileanski, pentru că a zis că mi se potrivește. 🙂 Acum o să vedem din 13 octombrie, când intră filmul în cinema, dacă a avut dreptate.

Silviu Mircescu: “De Sergiu Costache mă leagă o prietenie de peste 10 ani”

Cât de mult contează că îl ai ca partener în Băieți Deștepți pe Sergiu Costache, fostul tău coleg de facultate?

Înseamnă enorm de mult să ai lângă tine un om cu care împarți scena de atâția ani și cu care te știi atât de bine. Contează foarte mult chimia pe care o ai cu partenerul de platou, pentru că atunci poți să dezvolți mult mai mult și să creezi mult mai mult. De Sergiu Costache mă leagă o prietenie de peste 10 ani. Ne-am cunoscut în facultate de unde am și început să lucrăm ușor, ușor și iată-ne la ora actuală cu 2 seriale făcute, 3 filme și două spectacole de teatru. Și mai nou, facem echipă bună în filmul Băieți Deștepți.

Silviu Mircescu joacă în “Băieți deștepți” cu nașul Alex Velea: “Mă potrivesc în astfel de roluri” / Exclusiv

Prietenia voastră s-a legat în facultate. Care au fost cele mai tari distracții pe care le-ați bifat împreună?

Avem multe distracții împreună atât în facultate, cât și in turnee prin țară sau la teatru. Dar ce se întâmpla în facultate, turnee sau în spatele scenei, acolo rămân! 🙂

Silviu Mircescu: “Este o plăcere să joc cu nașul meu Alex Velea”

Revenind la Băieți Deștepți, cât au durat filmările și de ce peripeții ați avut parte?

Am filmat undeva la 20 de zile. Peripeții nu am avut, dar ne-am confruntat cu oboseala. Am avut foarte mult de muncă.

Cum a fost să joci în film cu nașul Alex Velea? Aveți și scene împreună?

Este o plăcere să joc cu nașul meu. Alex Velea un artist complet! N-am avut foarte mult de filmat împreună, dar cu siguranță o să ne mai întâlnim și în alte proiecte pe viitor.

Pentru serialul de la Pro TV ai avut și filmări de noapte. Dai mai bine randament ziua sau noaptea?

Eu funcționez bine în orice situație. Sunt obișnuit și cu filmările de noapte și cu cele de zi și cu căldura și cu frigul. Cred că atâta timp cât faci ceea ce-ți place și ai o pasiune nebună pentru ceea ce faci, nici nu mai contează… dacă e noapte sau zi, frig sau cald, important e că ești acolo și faci lucruri minunate!

Silviu Mircescu joacă în “Băieți deștepți” cu nașul Alex Velea: “Mă potrivesc în astfel de roluri” / Exclusiv

Ca să poți să îți practici meseria și să ai un randament bun, ai nevoie de susținere. Cât de înțelegătoare este soția ta în legătură cu timpul pe care îl aloci pentru familie și pentru actorie?

A înțeles de când ne-am cunoscut cu ce mă ocup și despre ce e vorba… Dar și când prind timp liber nu ies din casă.

Silviu Mircescu, despre soția lui: “Acesta a fost și scopul! Să vadă din prima ce are la ușă…”

Laura ți-a înțeles meseria după ce a văzut scena de pupat din regele Lear de la TNB sau a trebuit să vii cu explicații suplimentare?

Acesta a fost și scopul! Să vadă din prima ce are la ușă… Ca să nu trebuiască să dau explicații tot timpul… Ăsta sunt, cu asta mă ocup!

Cum a început povestea voastră de dragoste? Ai spus că sunteți din același oraș…

Ne știam… pur și simplu s-au aliniat planetele… Așa a fost să fie!

Pentru rolul de tata din viața de zi cu zi, nu ai făcut repetiții. Cum ești ca părinte?

Asta cel mai bine pot să vă răspundă oamenii din jur care mă cunosc foarte bine și mă văd mereu alături de băiatul meu… Eu din ce am înțeles mă descurc foarte bine! Sunt făcut pentru asta

Silviu Mircescu joacă în “Băieți deștepți” cu nașul Alex Velea: “Mă potrivesc în astfel de roluri” / Exclusiv

De-a lungul carierei, care a fost personajul pentru care a trebuit să faci schimbări radicale de look/ greutate/ să renunți la haine etc.

Îmi aduc aminte că pentru rolul de licență, adică în 2012, mi-am lăsat din timp părul lung. De asemenea, recent am avut o schimbare radicală de greutate, 97 de kg, acum 2 ani când m-am pregătit pentru filmul lui Cătălin Saizescu, Visul, pe care o să-l vedeți în cinematografe din 11 decembrie!

Se spune că mai bine regreți o decizie care nu a funcționat, decât una pe care nu ai luat-o. Care a fost cea mai riscantă hotărâre pe care ai luat-o până în prezent? Poate legată de carieră sau de viața personală.

Nu regret nimic din ceea ce mi s-a întâmplat până acum în viață! Poate unele decizii au fost proaste, altele bune. Dar sunt sigur că toate s-au întâmplat cu un scop!

Recent Alex Velea a anunțat nunta cu Antonia pentru primavara lui 2024, iar căsătoria ta religioasă cu Laura depinde de nași. Ce ați stabilit? Ai timp anul viitor să faci nuntă cu Laura?

N-am stabilit nimic încă. Sa fim sănătoși și-om vedea pe mai departe… Deocamdată avem muuuultă treabăăăă!!!

Silviu Mircescu joacă în “Băieți deștepți” cu nașul Alex Velea: “Mă potrivesc în astfel de roluri” / Exclusiv

Câte tatuaje ai în prezent și cum a început povestea lor?

Eu consider ca am un singur tatuaj 🙂 Povestea a început când aveam 16 ani și fiecare tatuaj are povestea lui.

Are vreunul o legătură specială cu Laura sau cu băiețelul vostru?

Nu am deocamdată niciun tatuaj cu ei dar cu siguranță voi avea! Nu mă grăbesc…

Silviu Mircescu: “Este o meserie de cursă lungă”

Ce sfaturi i-ai da unui licean care visează să devină actor? Care sunt aspectele mai puțin plăcute ale meseriei tale? Ce nu ți-a spus nimeni despre actorie și ți-ar fi prins bine să fi știut?

Să creadă mereu în visul lui și să muncească! Muncă! Muncă! Și iar muncă! Cât despre actorie, niciodată nu o să știm… tot timpul o să învățăm! Este o meserie de cursă lungă și “o haină pe care nu toată lumea poate să o îmbrace și o să poarte toată viața…”

Sursa foto: Instagram/ PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton