Silvia Dumitrescu a aflat de Crăciun că este însărcinată: „Mă trezeam noaptea și furam gogoșari din butoi” / Exclusiv

.

Silvia Dumitrescu (64 de ani) ne povestește despre cele mai frumoase sărbători de Crăciun pe care le-a trăit, din copilărie, când stătea împreună cu mama, tata și fratele ei, până astăzi când de la masă sunt nelipsiți prietenii și nașii fiului ei, Dana Bartzer și Dan Creimerman. Căsătorită de 31 de ani cu celebrul chitarist Florin Ochescu, împreună cu care are un fiu, Iulian (30 ani), artista își amintește cu nostalgie de sărbătorile petrecute în copilărie, dar și despre momentul în care a aflat că este însărcinată chiar de Crăciun.

Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, Silvia Dumitrescu ne dezvăluie cel mai frumos cadou primit în copilărie, dar și cu ce preparate o răsfățau părinții.

Cum își amintește Silvia Dumitrescu cel mai fericit Crăciun?

Artista ne spune secretul rețetei cu care își încântă invitații de la masa de Crăciun, dar și cum a aflat că este însărcinată cu fiul ei, chiar în perioada sărbătorilor. Se întâmpla în Olanda, unde cântau băieții de la Holograf, iar Silvia mărturisește că, noapte de noapte, se trezea să „fure” gogoșari dintr-un butoi adus din România.

Cum petreceai Crăciunul în copilărie?

Când eram mică așteptam momentul împodobirii bradului ca pe cel mai frumos eveniment din an. Toți participăm cu ceva. Mi-aduc aminte că știam o mulțime de colinde și cântam în cor, chiar pe voci… Și ai mei aveau voci foarte bune. Tata făcea rost de banane, portocale și uneori mandarine și le așezam la poalele bradului, alături de cadouri frumos împachetate. Și acum mai am câteva globuri, figurine păstrate care îmi amintesc de acel moment unic și superb din viața mea.

Timp de 10 ani am fost trei, apoi a apărut și fratele meu, Octavian, care și el cânta bine doar că era mai timid. Împodobirea bradului avea un întreg ritual, fiecare trebuia să pună globuri în brad, să așeze beteala. La luminițe tati era specialist. Apoi, când terminăm tot, eu și tati ne așezam sub brad și priveam globurile. În ele ni se vedea nasul mare, sau ochii sau gura mare, ne strâmbam și ne amuzam copios. Și când era Iulian mic am păstrat obiceiul. Când eram eu mică, mică se cumpăra bradul chiar pe 24 decembrie să fie gata pentru Moș Crăciun. Dar pe vremea aceea se vorbea numai de Moș Gerilă care venea de Anul Nou.

Citește și: Cu ce se ocupă și cum arată acum fiul Silviei Dumitrescu: „El e mai tot timpul plecat”

Citește și: Silvia Dumitrescu suferă de o boală rară: „Nu are niciun leac. Trebuie să mă împac cu ideea aceasta”

Citește și: Silvia Dumitrescu, acuzată că i-ar fi furat iubitul Didei Drăgan. Cum se apără artista

Silvia Dumitrecu: „Mă napusteam fericită la pachetele de sub pom

L-ai pândit vreodată pe Moș Crăciun când erai micuță?

Nu l-am pândit niciodată pentru că am știut că trebuie să dorm și să fiu cuminte, că altfel nu vine Moșu’ . Când mă trezeam mă napusteam fericită la pachetele de sub pom.

Îți mai aduci aminte ce feluri de mâncare se găteau la tine în casă de sărbători?

De Crăciun mirosea în casă a brad și cozonac. Se făceau cârnați de casă, asta făcea tata. Tot el făcea plăcinte poale-n brâu și învărtite ca în Moldova, era specialitatea lui și tot de la bunicii de acolo primeam pachet cu lebăr, tobă, caltaboș, șorici. Mama se ocupa de salată boeuf, friptură la cuptor, cozonaci și crema de zahăr ars. Se umpleau sifoanele și tată făcea vinul în așa fel să fie tocmai bun de Crăciun.

Mergeai la colindat cu copiii?

Da, mergeam cu colindul pe la vecinii din bloc, pe la casele din împrejurimi și cântam tare și cu o plăcere nebună. Ne întorceam acasă toți obosiți, uzi la picioare și înghețați la mâini. Cu mănușile ude pentru că între case mai trăgeam și o bătaie cu bulgari. Bani primeam foarte puțini, dar aveam punguțe pline cu mere, portocale, covrigi, ciocolățele, bomboane, ceea ce pentru mine era cea mai mare bucurie. Cu banii mă scoteam la sorcovit.

Care a fost cel mai frumos cadou primit?

Îmi aduc aminte că am găsit sub pom, când aveam vreo 3 sau 4 ani, un acordeon. Am fost foarte încântată.

Silvia Dumitrescu a aflat de Crăciun că va deveni mamă: „Mă trezeam noaptea și furam gogoșari din butoi”

Cum a fost primul Crăciun alături de soțul tău?  Îți mai aduci aminte o întâmplare de atunci?

Primul Crăciun cu soțul meu l-am petrecut în Olanda, alături de trupa Holograf. Îmi aduc aminte că noi, soțiile și prietenele holografilor, am gătit împreună. Am plecat din București cu butoiul de murături în camionul cu boxe, mixere, lumini. Eu, cu câteva zile înainte de Crăciun, mă trezeam noaptea și furam gogoșari din butoi. La momentul pregătirii mesei de Crăciun, când au venit fetele, am aflat că, de fapt, eram însărcinată. Așa că eu m-am ocupat de salată boeuf și am tăiat cei 3-4 gogoșari care rămăseseră.

Silvia Dumitrescu alături de familie. Sursă foto: Arhivă personală
Silvia Dumitrescu, alături de familie. Sursă foto: Arhivă personală

A fost un Crăciun MINUNAT atât pentru veselia și distracția pe care am tras-o, dar și pentru faptul că aveam să devin mămică. Iar logodnicul meu era nimeni altul decât marele chitarist Florin Ochescu. Yuhuu, huuuu!

Citește și: Poezii de Crăciun. Cele mai frumoase poezii pentru copii

Citește și: Obiceiuri ciudate de Crăciun la alte popoare

Ce își dorește Silvia Dumitrescu de la Moș Crăciun

Care este cea mai frumoasă amintire de Crăciun pe care o ai?

Cea mai frumoasă amintire pentru mine este Crăciunul petrecut cu mami, tati, Octavian, fratele meu mai mic cu 10 ani, Pușa, prietena lui care i-a devenit soție și Florin cu Iulian, care avea doar câteva luni de viață.

Ce îți dorești, cel mai mult, de la Moș Crăciun?

Cel mai mult și mai mult îmi doresc să fim sănătoși. Apoi să fim împreună ca la fiecare Crăciun din ultimii 27 de ani, alături de Dana Bartzer și Dan Creimerman, nașii lui Iulian, băiatul nostru. De Octavian, Pușa și Ana nepoata, toți invitații casei. Împreună am avut cele mai frumoase sărbători de Crăciun, cu colinde, preparatele cele mai minunate făcute de Dana și ajutată de Dan.

Silvia, Iulian și Dana Bartzer. Sursă foto: Arhivă personală
Silvia, Iulian și Dana Bartzer. Sursă foto: Arhivă personală

Specialitatea Silviei Dumitrescu de Crăciun: friptură de porc

Există acum vreun fel de mâncare pe care vrea băieții tăi vor să-l faci de sărbători?

Eu când gătesc de Crăciun îmi pun discul de colinde, cvartetul Dana, Silvia, Dan și Artanu și gătesc cântând. Fac rețete clasice, dar cu gust minunat. Ciorbă de porc, friptură de porc cu mirodenii specifice mie printre care felii de lămâie, felii de portocală, felii de măr, migdale, stafide și puțină dulceață de zmeură presărată deasupra. Evident, asta în afară de cimbru, tarhon, foi de dafin, apă și ulei.

În prealabil pulpele de porc le frec cu muștar și delikat și le las o oră să stea.  După care le pun în tavă și încep să le crestez puțin, introducând bucățele mici de usturoi peste tot. Apoi pun apă și ulei. Stau apoi la pândă să o întorc și să-i mai pun deasupra sosul care se formează în tavă. Mai fac salată de andive și cea mai bună salată boeuf pe care o pun și pe masă la Dana Batzer, cumătra mea.

Foto: Silvia Dumitrescu / Unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton