Șerban Copoț, medaliat cu aur la sailing, după retragerea de la „iUmor”. „Nu vă gândiți ca vin dintr-o familie de milionari” / Exclusiv

.

Șerban Copoț și colegii lui de echipaj au încheiat sezonul de navigație cu două victorii la clasa lor, Cupa României și Campionatul Național ORC. După retragerea de la „iUmor”, din această vară, Șerban s-a dedicat întru totul familiei și pasiunii pe care o are de 30 de ani, yachtingul. Pentru UNICA.ro, Șerban Copoț a făcut primele declarații despre victoriile înregistrare alături de colegii de echipaj.

De 30 de ani, Șerban Copoț este pasionat de yachting. 2023 este al patrulea an consecutiv în care artistul și echipajul lui câștigă medalia de aur la categoria lor, A2, în cadrul Campionatului Național ORC. Competiția se desfășoară în două etape. Ultima și cea decisivă a avut loc în weekendul 29 septembrie – 1 octombrie, la Mangalia.

Șerban Copoț, medaliat cu aur la Campionatul Național ORC pentru al patrulea an consecutiv

„Au avut loc 9 curse în total și cei care au avut cel mai bun punctaj au câștigat. În total au fost 35 de ambarcațiuni împărțite pe mai multe clase. La clasa noastră, A2, este al patrulea an consecutiv în care câștigăm medalia de aur”, a declarat Șerban Copoț, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

Citește și: Șerban Copoț face primele declarații despre plecarea de la iUmor: „Este momentul să mai luăm și o pauză” / Exclusiv

Șerban Copoț are 7 colegi de echipaj, colegi pe care îi consideră „familia lui pe apă” și alături de care concurează în această formulă din anul 2019.

„Echipajul cu care merg la curse este alcătuit din 8 persoane și se numește, la fel ca barca, HOPE. Teddy Dumitrescu (owner, team manager și pit), Ramona Dumitrescu (co-owner și mus), Mihnea Sandu (skipper), Daniel Voicu (mainsail trimmer), Mihai Radu (jib-trimmer), Marian Strachinescu (bowman) și Danny-Luca Dumitrescu (mastman). Eu am postul de gennaker-trimmer și ajut skipperul la tactică și strategie. V-am amețit? Ei sunt practic familia mea pe apă. Îi iubesc și îi respect pe fiecare în parte. Sunt alături de ei din 2019”, ne-a mai spus.

Citește și: Cine sunt noii prezentatori de la iUmor. Şerban Copoţ şi Dan Badea, înlocuiţi la Antena 1

Șerban Copoț, despre yachting: „Este un sport minunat care mi-a însorit copilăria”

Șerban Copoț a deprins pasiunea pentru yachting în copilărie, anul acesta aniversând 30 de ani de când practică acest sport. Solistul spune că nu vine dintr-o familie de milionari și că, în perioada adolescenței sale, cluburile de genul erau accesibile oricui avea talent și își dorea să facă performanță.

„Anul acesta este mai deosebit pentru că se împlinesc 30 de ani de când m-am îndrăgostit de yachting. Faptul că i-am sărbătorit în acest fel mă emoționează. Este un sport minunat care mi-a însorit copilăria și mi-a creat oportunitatea să cunosc mulți oameni deosebiți. Nu vă gândiți ca vin dintr-o familie de milionari, nici pe departe. Pe vremea aia, cluburile erau accesibile oricui își dorea să facă performanță și avea talent”, a mai declarat Șerban Copoț, pentru UNICA.ro.

Citește și: Șerban Copoț, vacanță inedită în Grecia. Unde și-a dus prezentatorul familia: „Nu credeam că o să-mi iasă”

Potrivit fostului prezentator „iUmor”, selecția echipajului era una riguroasă, iar investițiile statului în acest sport erau minime, toată atenția fiind direcționată către fotbal.

„Când eram mic eram frustrat de acest aspect și îi disprețuiam pe fotbaliști. Între timp, am aflat că toți ceilalți sportivi de la celelalte sporturi aveau aceeași problemă cu fotbalul. Am crescut și am înțeles economia sporturilor populare”, ne-a mai spus.

Citește și: Șerban Copoț, mesaj emoționant pentru soția sa: „Te am pentru tot restul vieții, nu doar până la următoarea criză de vârstă”

„Din punct de vedere marinăresc am avut un an foarte plin”

Anul acesta a fost special pentru Șerban și pentru că, pentru prima oară, a mers cu familia în vacanță pe o barcă cu vele, în Grecia.

„S-a întâmplat și o coincidență superbă. Este prima oară când am mers cu familia în vacanță cu barca cu vele, în Grecia. Din punct de vedere marinăresc am avut un an foarte plin”, a mai declarat Șerban Copoț, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

A plecat de la iUmor după 14 sezoane

În iulie anul acesta, după 14 sezoane, Șerban Copoț s-a retras din echipa „iUmor” și s-a dedicat familiei și pasiunii sale, yachtingul. Șerban și soția lui, Roxana, sunt căsătoriți din 2015. Împreună au trei copii, doi fii și o fiică, Tedi, Alexandru și Ada-Noell. Șerban și Roxana s-au cunoscut la un eveniment unde ea a defilat pe podium, iar el a cântat.

Foto: Arhiva personală

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton