Semnificația secretă a costumului violet purtat de Kate Middleton în Londra: „Un simbol al autorității”

.

Kate Middleton a ieșit din nou în evidență cu o ținută superbă pe care a purtat-o la Design Museum din Londra, unde au fost prezentate cercetările pe care le-a făcut împreună cu Royal Foundation Centre for Early Childhood.

În ultima perioadă, Prințesa de Wales a atras toate privirile cu ținutele ei elegante, ce au cuprins diverse elemente, de la blazere roșii la pulovere șic în stil parizian. De data aceasta, soția Prințului William a optat pentru o piesă vestimentară ce are o semnificație regală aparte.

Semnificația secretă a costumului violet purtat de Kate Middleton

Kate Middleton a mers la simpozion, unde a ținut și un discurs, într-un costum violet uluitor ce nu a putut rămâne neobservat.

Blazerul cu două rânduri de nasturi și cu decolteu în V a arătat superb pe Prințesa de Wales care are o siluetă de invidiat. Aceasta a combinat piesa cu pantaloni – țigaretă ce i s-au potrivit de minune. Ținuta a fost completată cu o pereche pantofi din piele de căprioară, într-o nuanță similară.

Ce semnificație ascunsă are costumul ales de Kate Middleton? Ei bine, este vorba despre culoarea acestuia. Legătura culorii violet cu regalitatea are rădăcini istorice și culturale, potrivit Hello! Magazine.

În diferite societăți, de-a lungul timpului, raritatea și costul ridicat de producție al acestei culori au făcut-o să fie văzută ca un simbol al bogăției și prestigiului.

Citește și: Kate Middleton a îmbrăcat echipamentul militar și a condus un vehicul blindat. Imagini inedite cu soția lui William

Citește și: Răzvan Simion și iubita lui, Daliana Răducan, și-au ales nașii pentru nuntă. Unde va avea loc evenimentul

„Folosirea culorii violet a depășit simpla opulență. Aceasta transmitea un puternic sentiment de autoritate. Această asociere s-a extins peste culturi, violetul începând să fie legat de puterea imperială. În Imperiul Bizantin, de exemplu, numai familia imperială avea voie să folosească violetul. Împărații romani au privit culoarea violet ca pe un simbol al autorității lor, tradiție ce a dăinuit în monarhiile europene de mai târziu”, a explicat editorul de modă al Hello!, Natalie Salmon.

Prințesa de Wales, etalon al modei

Această legătură durabilă între violet și regalitate persistă în multe societăți, influențând percepțiile contemporane asupra culorii.

Nu este pentru prima dată când Kate Middleton apare în public într-un costum violet. În septembrie 2021, Prințesa de Wales a făcut o vizită oficială la Derry-Londonderry într-un costum mov stratificat asemănător.

Citește și: Părinții lui Kate Middleton au renunțat la afaceri pentru a „nu-i păta reputația fiicei lor”

Citește și: Rutina de fitness pe care Kate Middleton o adoră, dar care îl face pe William să îi spună: „Catherine, ești nebună!”

Costumul elegant ales de Kate Middleton dovedește că aceasta are capacitatea de a combina modernitatea cu regulile stricte ale casei regale în ceea ce privește moda.

Zilele trecute, soția Prințului William și-a arătat din nou pasiunea pentru modă când a participat la ziua de naștere a Regelui Charles, care a împlinit 75 de ani. Atunci, Kate a purtat o rochie verde-smarald, strălucitoare.

Potrivit Daily Mail, această rochie este marca Needle & Thread’s și costă 780 lire sterline.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus costumul violet pe care Kate Middleton a ales să îl poarte la Design Museum din Londra.

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton