Selly, reacție dură după ce lucrările de BAC ale mai multor elevi au fost anulate din cauza unui cuvânt. „Sunt foarte furios, e absolut scandalos!”

.

Selly a răbufnit în mediul online după ce lucrările a zei de elevi care susțineau Bacalaureatul au fost anulate dintr-un motiv despre care spune că este aberant.

În urmă cu câteva zile, zeci de lucrări ale absolvenților de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, din București, care susțineau proba scrisă de limba și literatura română a examenului de Bacalaureat, au fost anulate pe motiv că au scris cuvântul “de” din expresia “examen de Bacalaureat” pe un rând greșit, iar acesta ar fi fost considerat un semn distinctiv. Scandalul a ajuns la ministrul Educației, Ligia Deca, care a trimis Corpul de Control la Șincai, pentru a verifica ce s-a întâmplat.

„Dovedește cât de obtuz este sistemul de învățământ!”

„Lucrările se anulează de către cei care supraveghează sau de către cei din comisii pentru a evita ca, ulterior, la corectură să se constate că există semne distinctive și să se anuleze în întregime. (…) Trebuie un just echilibru între a evita situațiile de fraudă și a ajuta copiii să nu aibă un motiv suplimentar de stres”, a precizat ministrul.

Selly a vorbit și el despre această situație în mediul online și s-a declarat revoltat de ce se petrece în sistemul de învățământ românesc.

„Asta este relevant ca să testezi dacă oamenii aceștia sunt pregătiți pentru viitor?”

„La ‚Gheorghe Șincai’, în București, și înțeleg că nu doar acolo, am primit o grămadă de mesaje de la voi că nu s-a întâmplat doar acolo, au fost anulate ‘N’ lucrări la Bacalaureat strict pe motivul că titlu ar fi fost scris pe trei rânduri, în loc de două, cum prevedea în modelul de examen. Au intrat acei oameni din comisie la mai bine de o oră de la începerea examenului și au anulat lucrările celor care ar fi scris pe trei rânduri, în loc de două și nu le-au dat timp suplimentar ca să-și poată rescrie lucrările și acesta, dragii mei, este un abuz imens. Imaginați-vă cum este să înveți un an pentru un examen și să pățești așa ceva.

De ce contează acest lucru? Asta este relevant ca să testezi dacă oamenii aceștia sunt pregătiți pentru viitor, să poată merge mai departe la o facultate?

@selly

Revoltator 😡

♬ sunet original – selly

Este atât de aberant și atât de absurd, mai ales pentru că, în acest moment, se face o anchetă. Dar cum se poate rezolva această problemă? Poți să-i mai pui pe toți acești copii care au avut lucrări anulate să dea din nou examenul.

„Copiii ăia ratează admiterea la facultate!”

Este corect asta? Păi, nu este corect. Copiii ăia ratează admiterea la facultate, au dat deja un BAC fără să greșească absolut nimic și au fost anulate lucrările pe un motiv stupid și invalid, până și Ministerul spune că e un motiv invalid. Și atunci de ce să-i mai treci încă o dată prin acest chin, ratându-și admiterea la facultăți?

Citeşte şi: Cum și-a luat Selly țeapă de a statul român. „Este un prejudiciu de 60 de milioane de euro”

Citeşte şi: Cine sunt părinții lui Selly și cu ce se ocupă: „Fără educația de la ei, nu aș fi fost nici 1% din ceea ce sunt astăzi”

Citeşte şi: Selly, dezvăluiri surprinzătoare în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Când a renunțat la facultate

Citeşte şi: Cum a reacționat Mircea Badea când a auzit că Selly cheltuiește lunar 20.000 de euro. „Spune că e un om cumpătat…”

„Este un abuz imens!”

Această variantă nu funcționează, să-i lași cu notele pe care le-au luat nu este corect. Pentru că dacă le-ai luat o oră din examen, nu poți să-i lași cu notele pe care le-au luat. Ar însemna că nu îți pasă de acest abuz. Și nici să le dai puncte în plus, note din burtă, nu poți. Cum se poate rezolva această problemă? Care este soluția?

Pe bune, eu nu văd o soluție creată inutil de niște idioți, că altfel nu au cum să-i numesc, care așa au crezut ei de cuviință că este semn, că au scris pe trei rânduri în loc de două. Mai ales că vorbim de limba română, unde scrii 12-14 pagini. Dovedește cât de obtuz este sistemul de învățământ. Pentru că nu are niciun sens… Și la Craiova s-a întâmplat treaba aceasta. Mi se pare groaznic. Sunt foarte furios, nu știu ce e de făcut, este absolut scandalos!” – a spus celebrul vlogger, într-un video, pe TikTok.

Foto – Facebook / TikTok

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton