Selly, organizatorul festivalului Beach, Please!: „Sunt convins că și cei mai mari hateri, dacă ar sta cu mine o zi, și-ar schimba părerea despre cine sunt” / Exclusiv

.

Selly, organizatorul festivalului Beach, Please! de la Costinești și unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România, știe că nu poate fi plăcut de toată lumea, însă este convins de faptul că și cei mai mari hateri ai lui l-ar plăcea dacă l-ar cunoaște cu adevărat.

Selly, pe numele adevărat Andrei Șelaru, are 23 de ani și a intrat în industria online la doar 10 ani. La 17 ani era unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România, iar la 19 ani avea deja primul milion de euro. Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.ro, Selly recunoaște că, pentru a avea succes, și-a folosit mintea și a învățat să profite de orice oportunitate, dar și norocul a fost un factor decisiv în evoluția lui.

Selly: „Dacă nu-mi identificam vocația la 10 ani, nu aș fi fost unde sunt acum”

Selly ne vorbește despre cel mai nou film produs de el, Buzz House: The Movie, și dezvăluie ce pași trebuie urmați ca un film din bani privați să ajungă să prindă la publicul din România.

„Este foarte greu pentru că poți avea un scenariu bun, iar produsul final poate să iasă prost. În primul rând trebuie să te gândeșți, de la început, pentru cine faci filmul, dacă numărul acela de persoane este suficient de mare”, spune Selly pentru Unica.ro.

După lansarea Buzz House: The Movie în cinema, vloggerul și-a dedicat timpul și atenția în organizarea festivalului Beach, Please!, desfășurat în Costinești, în perioada 10-14 iulie. Despre urmarea pasiunii, perseverență, cinematografia românească în prezent, compromisuri și realizări, aflați mai multe din interviu oferit de Selly pentru Unica.ro.

„Am știut din start că, fără să și investesc, nu voi putea să ajung foarte bun în ceea ce fac”

Ai doar 23 de ani și ai investit un milion de euro într-un film realizat în doar 4 luni, Buzz House, în celebrul festival Beach, Please! și în alte proiecte. Când ai învățat, cu adevărat, valoarea banilor?

Am învățat valoarea banilor pentru că eu am făcut investiții mereu, dar când eram mai mic ele erau mult mai mici. Am știut din start că, fără să și investesc, nu voi putea să ajung foarte bun în ceea ce fac. Nu voi putea să livrez un conținut pe plăcut oamenilor.

Acum, de curând, pe Youtube trebuie să faci conținut din ce în ce mai bun care necesită investiții. Iar de filme nu mai vorbim. Sunt scumpe de făcut, dar sunt o afacere bună.

Selly a strâns primul milion de euro la 19 ani

Apropo de bani, când ai strâns primul milion de euro?

Sincer să fiu nu mai țin minte, cred că pe la 19 ani sau 20 de ani.

La doar 19 ani, Selly câștiga primul milion de euro: Arhivă personală
La doar 19 ani, Selly câștiga primul milion de euro: Arhivă personală

„Dacă nu-mi identificam vocația la 10 ani, nu aș fi fost unde sunt acum”

După toată experiență ta, ce este mai important în afaceri: să știi să-ți folosești creierul, să profiți de situația sau să ai noroc?

Cred că să știi să profiți de situație și să-ți foloseșți creierul sunt cumva aceeași chestie. În general trebuie să fii foarte atent la ce se întâmplă în jurul tău, să identifici situații în care poți câștiga și să ai niște oportunități de creștere. Să-ți folosești creierul ca să-ți dai seama exact cum poți să profiți, să ajungi să ai succes în  lucrul respectiv.

Și norocul poate fi un factor decisiv. Eu, de exemplu, consider că la început am avut un mare noroc că mi-am identificat vocația la o vârstă atât de fragedă. Mi-am identificat pasiunea de când aveam 10 ani și așa  am început să postez videoclipuri pe Youtube la 11 ani. Dacă mă apucam, poate, la 17 ani să fac treaba asta, cu siguranță nu mai eram astăzi unde sunt.

Faptul că m-am apucat la o vârstă mică mi-a permis, mult timp, luxul de a învăța și de a face asta fără să am presiunea plății unei chirii, de a mă întreține. Eram foarte mic, trăiam împreună cu părinții și atunci am avut libertatea s-o fac ca pe o pasiune. Când a început să se transforme într-o industrie toată această piață de conținut online, eram deja într-o poziție foarte favorabilă, aveam 17 ani.

Citește și: „Ar fi foarte tare să fac un copil și acum.” Ce spune Selly despre relația cu Smaranda Știrbu și căsătorie / Exclusiv

Citește și: Pe ce își cheltuie banii Raluca Bădulescu: „Eu nu sunt cu întreținerea la zi”. Dezvăluirile făcute de Ilinca Vandici

Citește și: De ce a refuzat Selly invitația la „Asia Express”: „Pentru toți banii din lume n-aș merge acolo”. Ce l-a învățat experiența „Selly Show” / Exclusiv

Selly la începutul carierei. Sursă foto: Arhivă personală
Selly, la începutul carierei. Sursă foto: Arhivă personală

Selly a învățat să nu ia niciodată decizii atunci când e nervos

Ești o fire calmă sau te aprinzi repede când cineva te „calcă pe coadă”?

Nu iau niciodată decizii la cald. Chiar dacă mă enervez și în sinea mea sunt foarte nervos, întotdeauna încerc să mă mențin calm la exterior și niciodată nu iau decizia când sunt încins. Las lucrurile să se așeze.

„M-am obișnuit cu stilul ăsta, în care am mereu ceva de făcut și simt că devin lucrurile foarte plictisitoare dacă stau”

Muncești de la 8 dimineața la 8 seara. Alții, la vârsta asta, ar sta numai prin cluburi. Nu ești uneori tentat să lași totul baltă și să fugi să te relaxezi?

Sincer și când merg în vacanțe, dacă stau 2,3 zile fără să fac mare lucru încep să nu mă mai simt bine. M-am obișnuit cu stilul ăsta, în care am mereu ceva de făcut și simt că devin lucrurile foarte plictisitoare dacă stau. Simt nevoia să iau pauze uneori și le iau pe cât posibil, însă îmi place foarte mult ceea ce fac și nu m-aș vedea să stau mai mult de câteva zile fără să fac ce-mi place.

Care este destinația ta preferată de vacanță?

Din toate destinațiile în care am fost până acum, cred că aș alege Dubai. Toate sunt frumoase în felul lor, dar Dubaiul, cumva, este o destinație mai completă. Ai mai multe lucruri la un loc. Ne este perfectă, sunt alte locuri mult mai frumoase. Însă dacă ar fi să merg într-o singură destinație, toată viața, că nu mai exista altceva, aș alege Dubai.

Mi-a plăcut în mod deosebit la Lacul Como, în Italia, a fost spectaculos, dar nu aș putea merge doar la Lacul Como toată viața mea.

Unde ți-ai propus să mergi vara această împreună cu Smaranda?

Nu știm încă. E posibil să mai mergem în Ibiza, dar chiar nu știm încă.

Selly și iubita lui, Smaranda. Sursă foto: Arhivă personală
Selly și iubita lui, Smaranda. Sursă foto: Arhivă personală

„Sunt convins că și cei mai mari hateri ai mei, dacă ar sta cu mine o zi, lângă mine, și-ar schimba părerea despre cine sunt eu”

Lumea în care activezi nu e roz deloc. Cum ai reușit să te imunizezi, să nu mai fii afectat de răutate și invidie?

Mi-am dat seama că nu poți mulțumi pe toată lumea. Mi-am dat seama că oamenii care nu au o părere bună despre mine nu sunt oameni care să urmărească conținutul meu. Oricum, în realitate, oamenii care te văd pe internet nu te cunosc cu adevărat. Și atunci nu te aștepta de la ei să aibă o părere bună, precisă și informată despre tine.

Eu sunt convins că și cei mai mari hateri ai mei, dacă ar sta cu mine o zi, lângă mine, să vadă cum arată o zi din viața mea, și-ar schimba părerea despre cum sunt eu.

Care a fost cel mai greu moment din viața ta? Cum ai reușit să-l depășești, să mergi mai departe?

N-am avut până acum, în viață, încercări din astea grele, mulțumesc lui Dumnezeu. Familia mea e sănătoasă, oamenii de lângă mine la fel, nu am avut vreo tragedie pe plan personal.

În ceea ce privește zona profesională am avut tot felul de momente grele de-a lungul timpului. Probabil că unul din cele mai grele a fost perioada în care făceam emisiunea de la televizor, care nu mergea și nu știam cum s-o fac să funcționeze. În capul meu nu funcționa nicio opțiune. Eram prins într-o ecuație fără răspuns.

Selly dezvăluie cea mai mare teamă: „Nu promit niciodată mai mult decât pot realiza”

De ce ți-e frică cel mai tare?

În general frica mea, pe plan profesional, este să nu-mi iau angajamente pe care să nu le pot livra. Am început să fiu foarte precaut cu lucrurile pe care mi le asum față de oamenii cu care lucrez. Vreau să pot întotdeauna să livrez la timp. Reputația este cea mai importantă în domeniul meu, de fiecare dată este important că, atunci când îți asumi, să și faci. Cumva am frica asta, dacă pot face ceea ce spun că fac. Nu promit niciodată mai mult decât pot realiza.

Ce crede Selly despre cinematografia din România: „Ar fi bine să ne diversificam și în alte genuri de filme, pe viitor”

Spre ce merge, astăzi, cinematografia românească?

Cred că piața de cinema din România se află într-un plan ascendent. Au crescut foarte mult producțiile locale. Ideea e că ne îndreptăm spre o zonă care se va diversifca foarte mult, vor apărea mulți producători.

Dacă ne uităm la tot ce s-a produs până acum pe plan local și la ce a avut succes comercial, majoritatea filmelor au fost genul comedie. Noi, românii, ne-am dus țintit pe zona asta de comedie. Cred că ar fi bine pentru zona de cinema să ne diversificam și în alte genuri de filme, pe viitor.

Cum știi dacă un film pe care îl produci va avea succes sau nu?

Este foarte greu pentru că poți avea un scenariu bun iar produsul final poate să iasă prost. În primul rând trebuie să te gândeșți, de la început, pentru cine faci filmul, dacă numărul acela de persoane este suficient de mare. Ca un film românesc să fie profitabil trebuie să se adreseze unei plaje foarte mari de oameni. Când vorbim despre un film cu bani privați, fără finanțări de la stat, un film comercial, trebuie să ai o plajă de sute de mii de oameni care să știi sigur că vor merge să vadă filmul.

Asta a fost evident pentru noi. Având în vedere impactul imens al emisunii online, cu respectivii influenceri, a fost clar că și filmul va avea un succes în rândul acelor persoane. Noi am știut  pentru cine facem filmul, care este publicul și atunci am bifat una din cele 3 căsuțe. Am venit apoi cu un scenariu bun și a ieșit un film bun, cu tot ce presupune asta. Cred că va fi un succes.

Selly la filmările pentru Buzz House. Sursă foto: Arhivă personală
Selly la filmările pentru Buzz House. Sursă foto: Arhivă personală

Selly recunoaște: „Oamenii care nu pot să facă compromisuri nu pot duce la capăt nimic”

Ai făcut compromisuri în viață?

În general, în orice faci, ajungi la un moment dat să faci compromisuri. Oamenii care nu pot să facă compromisuri nu pot duce la capăt nimic. Niciodată nu este așa cum te aștepți, mereu trebuie să faci un compromis mai mic sau mai mare. Eu mi-am dat seama de acest lucru încă de când eram foarte mic și făceam videoclipuri pe Youtube care aveau, încă, un succes limitat. Ele erau exact așa cum îmi plăceau mie.

Mi-am dat seama că, de fac clipurile cum îmi plac mie, atunci nu mă puteam aștepta să le placă și altor oameni. Am realizat că, dacă vreau să am succes cu treaba asta, dacă îmi doresc cu adevărat să am mulți oameni care să mă urmărească, trebuie să fac videoclipuri care să fie pe placul omului de acasă. Asta fără să ajung să mă compromit total, să fac niște lucruri care să nu-mi placă deloc. Trebuie să găsești acel echilibru între ceea ce știi să faci, ceea ce îți place și ceea vor oamenii să vadă. Atunci a fost prima dată când am făcut un compromis.

Sursă foto: Andrei Șelaru

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton