Sandwich-ul care se află în meniul familiei regale de 90 de ani. Era preferatul Reginei Elisabeta a II-a

.

Regretata Regină Elisabeta a II-a era cunoscută pentru faptul că lua ceaiul de după-amiază indiferent de locul în care se afla, iar unul dintre alimentele ei preferate era un sandwich foarte simplu, pe care îl iubea încă din copilărie. Acest sandwich se află în meniul familiei regale britanice de 90 de ani.

Sandwich-ul care se află în meniul familiei regale de 90 de ani

Regina Elisabeta, care a încetat din viață în anul 2022, la vârsta de 96 de ani, a avut o echipă de bucătari privați care erau oricând gata să-i satisfacă plăcerile culinare. Dar una dintre mâncărurile ei preferate era un simplu sandwich pe care îl consuma încă din copilărie.

Dragostea monarhului pentru ceaiul de după-amiază era cunoscută de toată lumea. Ea obișnuia să își bea ceaiul alături de gustări sărate și dulci, precum prăjituri sau biscuiți cu ciocolată sau scones, o gustare britanică făcută din fulgi de ovăz.

Iar printre multitudinea de sandwichuri se afla unul care și-a făcut loc în meniul regal de peste 90 de ani.

Fostul bucătar regal, Darren McGrady, a lucrat pentru Familia Regală timp de 15 ani, după ce a primit pregătirea formală la Hotelul Savoy din Londra. Și apoi a fost cel care i-a servit sandwich-ul preferat regretatei regine.

Citește și: Care este desertul preferat al Prințului William și cum se prepară. Chiar și Regina Elisabeta îl iubea

Citește și: Cât au costat rochiile de mireasă ale femeilor din familiile regale. Cea purtată de regina Elisabeta a II-a, printre cele mai scumpe

McGrady a dezvăluit că una dintre deliciile preferate de după-amiază ale Reginei au fost bănuții de dulceață (scones).

„Reginei i s-au servit bănuți de dulceață la creșă când era o fetiță, de atunci îi bea la ceaiul de după-amiază. Simplu, doar pâine și dulceață cu puțin unt – de obicei dulceață de căpșuni. Făceam dulceața la Balmoral. Castelul cu minunatele căpșuni scoțiene din grădini”, a dezvăluit bucătarul, citat de The Mirror.

Cu ce alimente combina regina ceaiul de la ora 5

Un alt sandwich care se afla pe lista preferatelor Reginei Elisabeta era unul simplu, cu maioneză și ton, potrivit fostului bucătar regal Owen Hodgso.

Se pare că fostul monarh britanic iubea sandwich-ul uns cu unt și servit cu felii subțiri de castraveți și un strop de piper.

În timp ce regretata suverană s-a bucurat de alte câteva delicii cu ceaiul ei de după-amiază, acesta nu ar fi fost complet fără niște scones.

Citește și: Cum arată Castelul Balmoral. Regina Elisabeta a II-a și-a trăit acolo ultimele clipe de viață

Citește și: De ce dormeau Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip în camere separate

„Regina obișnuia să întindă mai întâi dulceața pe scones, înainte de a adăuga o lingură de frișcă.

Servea întotdeauna ceaiul de după-amiază oriunde s-ar fi aflat în lume. Am zburat în Australia și ne-am aflat pe iahtul regal. Era ora cinci dimineața, dar pentru regină era cinci după-amiaza, iar treaba mea a fost să fac scones”, a povestit McGrady.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Regina Elisabeta a II-a

Sursă foto: Hepta, Shutterstock, Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton