Ryan O’Neal a murit! Actorul din Love Story a avut o viață amoroasă furtunoasă și și-a terorizat copiii

.

Ryan O’Neal, actorul care a cucerit publicul cu rolul din Love Story, filmul cu cele mai mari încasări din anul 1970, a murit, vineri, la vârsta de 82 de ani.

Ryan O’Neal a fost la fel de faimos pentru viața personală ca și filmele sale. Actorul s-a iubit cu Barbra Streisand, Joan Collins, Diana Ross, Bianca Jagger, Angelica Houston, Ursula Andress și cu Farrah Fawcett.

Ryan O’Neal, trăiri de coșmar

Înfățișarea lui Ryan O’Neal i-a convins pe directorii Paramount să-l angajeze, împotriva instinctului lor, pentru rolul din Love Story. Filmul avea să devină un succes și să îi aducă lui Ryan O’Neal o nominalizare la Oscar.

Dar temperamentul său înflăcărat, dependența de droguri și alcool, viața amoroasă furtunoasă și familia cu care a avut numeroase difergențe l-au ținut în ochii publicului.

A tras cu arma în fiul său și a vrut să își lovească fiica

Starul, care a avut patru copii, a recunoscut că a încercat odată să-și lovească fiica, pe Tatum, fără să-și dea seama cine este.

El a fost închis după ce a tras cu o armă în fiul său, Griffin, care avea propriul său istoric îndelungat de arestări, și a fost acuzat de neglijență după un accident cu barca care l-a ucis pe fiul lui Francis Ford Coppola, Gian-Carlo.

Ryan O’Neal a fost arestat din nou după ce poliția l-a găsit luând metamfetamină la casa lui din Malibu, în 2008. Alături de el era și fiul lui, Redmond, care are o poveste complicată și tristă și se află în prezent la Spitalul de Psihiatrie Patton din San Bernardino.

Tatum și-a acuzat tatăl de abuz fizic și emoțional și timp de 25 de ani au întrerupt legătura.

Citeşte și: Rita Hayworth, o viață marcată de abuzuri și mariaje dezastruoase. Bărbatul celebru pe care actrița l-a considerat iubirea vieții ei

Citeşte și: Motivul pentru care Charlie Sheen a renunțat la alcool are legătură cu fiica sa. „Luna viitoare vor fi șase ani de când sunt treaz”

Citeşte și: Cine e multimilionarul cu care Kate Middleton s-a iubit cât a fost despărțită de Prințul William

Citeşte și: Secretul lui Lili Sandu pentru un ten fără riduri la 44 de ani. „Folosesc de două, trei ori pe săptămână” / Exclusiv

Cum a ajuns să joace în Love Story

Ryan O’Neal s-a născut în Los Angeles, tatăl său fiind scenarist și mama sa actriță. La vârsta de 17 ani, s-a alăturat părinților săi în Germania și a obținut primul său rol: un cascador în serialul de televiziune Tales of the Vikings. S-a întors în LA, iar la 18 ani a ajuns în închisoare pentru 51 de zile, după o ceartă la o petrecere de Revelion.

O’Neal a devenit actor de televiziune. El l-a interpretat pe bărbatul bogat din oraș, Rodney Harrington, timp de cinci ani în producția Peyton Place, înainte ca Ali MacGraw să facă lobby pentru a fi distribuit alături de ea într-un nou film.

„Jon Voight a refuzat rolul. Beau Bridges trebuia să îl facă”, a spus el unui reporter în 1971. „Când numele meu a apărut prin Ali, toți au spus „Nu”. „Ali a spus: „Te rog să-l întâlnești”.

Filmul Love Story l-a făcut celebru

Love Story le-a transformat rapid carierele. La vârsta de 29 de ani, Ryan O’Neal a devenit un nume cunoscut și a fost onorat cu singura nominalizare la Oscar din cariera sa. A pierdut în fața lui George C. Scott. Dar filmul lui O’Neal, cu MacGraw în rolul principal, a avut cele mai mari încasări din acel an.

Și de-a lungul anilor 1970, Ryan a rămas unul dintre cele mai mari vedete de cinema ale deceniului – relația sa cu Farah Fawcett cimentându-i statutul.

Ryan O’Neal, primul mariaj

Prima lui căsătorie a fost cu Joanna Moore, care a durat din 1963 până în 1967 – în cele din urmă s-a încheiat din cauza infidelității lui și a alcoolismului ei. Joanna Moore avea o frumusețe rară și avusese o aventură cu Elvis Presley în timp ce filma pentru producția din 1962, Follow Your Dream.

O’Neal era al treilea ei soț. Au avut doi copii: Tatum și Griffin, dar dependența ei de droguri și alcool a fost o temă constantă și i-a lăsat pe ambii copii cu cicatrici. Tatum a detaliat haosul în autobiografia ei, scriind despre mese pierdute, seringi prin casă și mama ei, care avea un iubit de 15 ani.

Ryan O’Neal, al doilea mariaj

Ryan O’Neal a părăsit-o pe Moore în 1967 și, în același an, s-a căsătorit cu Leigh-Taylor Young. Nunta lor a fost spontană: în timp ce se aflau în Hawaii pentru un eveniment de promovare, un manager ABC a sugerat să se căsătorească la el acasă. Au devenit apoi părinții lui Patrick, care este actor și prezentator sportiv astăzi. Cei doi au divorțat în 1971.

Farrah Fawcett, marea iubire

Până în 1979, O’Neal avea să fie alături de persoana despre care se crede că a fost iubirea vieții lui – Farrah Fawcett.

Cei doi nu s-au căsătorit niciodată, dar au fost împreună timp de 20 de ani. S-au despărțit definitiv în 1997, apoi s-au reunit în 2001 și au rămas împreună până la moartea ei, în 2009. Relația lor a acaparat titlurile și a fascinat publicul. Au avut împreună un fiu, Redmond, acum în vârstă de 35 de ani, în 1985. Farrah Fawcett l-a părăsit prima dată după ce l-a găsit în pat cu actrița Leslie Stefanson.

O viață sub semnul haosului

Fiul său, Griffin, a spus pentru Vanity Fair că tatăl său i-a dat la cocaină la vârsta de 11 ani.
În 2007, Ryan O’Neal a fost arestat pentru că l-a împușcat pe Griffin. El a spus că a fost autoapărare. Nu au fost depuse acuzații.

În 2008, Ryan O’Neal și fiul său cel mic, Redmond – a cărui mamă era Fawcett – au fost arestați după ce au fost găsiți cu metamfetamină la casa lui O’Neal din Malibu.

Ryan O’Neal a fost diagnosticat cu leucemie în 2001 şi cancer de prostată în 2012, iar vineri, 8 decembrie, a murit.

Foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton