Rona Hartner a murit la 50 de ani. Artista s-a luptat cu cancerul de două ori

.

Rona Hartner a murit joi, 23 noiembrie 2023, la vârsta de 50 de ani, în urma luptei cu cancerul la plămâni și creier. Cristi Brancu și Ozana Barabancea au confirmat informația pentru UNICA.ro.

Decesul a fost anunțat și de sora Ronei, Rinda Hartner, în mediul online. Vara aceasta, Rona Hartner dezvăluia că a fost diagnosticată cu cancer în stadiul patru la plămâni și creier, după ce în 2020 învinsese cancerul de colon.

Rona Hartner s-a stins din viață la 50 de ani

Rona Hartner și-a trăit ultimele clipe în spital, înconjurată de cei dragi. Din primul mariaj cu actorul Rocco Sedano, Rona are o fiică, Rita Sumalya. Rona și Rocco au divorțat în 2008, iar în 2019 artista s-a recăsătorit cu francezul Herve Camilleri, de care a divorțat după doar doi ani de căsnicie.

Citește și: Cine este Rocco Sedano, tatăl fiicei Ronei Hartner. Cum a anunțat-o artista pe Rita că suferă de cancer

Citește și: Ultimele imagini cu Rona Hartner în viață. Ce spunea despre moarte / Video

Citește și: Ozana Barabancea, prima reacție după moartea Ronei Hartner: „A fost o mare artistă, cu o putere si un magnetism scenic de admirat” / Exclusiv

Rona Hartner a fost o actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră română de origine germană și română. Rona Hartner a fost fiica unui inginer proiectant și a unei economiste. S-a născut în București, unde a urmat întâi școala germană și Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar mai apoi Academia de Teatru și Film.

Rona Hartner a jucat în filmele „Terente, regele bălților” (1995); „Asfalt Tango” (1996); „Gadjo Dilo” (1997); „Sauve-moi“ (2000); „Sexy Harem Ada Kaleh” (2001); „Le Divorce” (2002) și „Chicken with Plums” (2011).

Citește și: Rona Hartner, avere importantă pierdută. Fostul soț „a plecat cu tot ce a vrut” de la artistă. „Mi-a făcut o listă”

Citește și: Iubirile furtunoase ale actriței Rona Hartner. De ce a fost numită „amanta președintelui Emil Constantinescu” și cine e tatăl fiicei sale

De ce a locuit Rona Hartner aproape jumătate din viață în Franța

Timp de mai bine de două decenii, Rona a fost stabilită în Franța. Rona s-ar fi mutat din România în urma scandalului în care era acuzată că a fost amanta fostului președinte al României Emil Constantinescu. În 1999, Corneliu Vadim Tudor susținea că are în posesie jurnalul intim al actriței în care era descrisă presupusă aventură.

În anul 2010, Rona Hartner a declarat că scandalul a fost o înscenare. Scandalul ar fi apărut din inițiativa secretarului lui Corneliu Vadim Tudor, care dorea ca actrița să facă campanie politică pentru Partidul România Mare.

„Tocmai avusesem mare succes cu un film în Franța și secretarul lui Corneliu Vadim Tudor mi-a propus să mă facă vedetă în România. (…) Pe 8 ianuarie 1999, am aflat de la televizor că scrisesem un jurnal intim, în care spuneam că sunt amanta președintelui. Bineînțeles, jurnalul era inventat”, a declarat Rona Hartner atunci, pentru revista „The One”.

În Franța, Rona a locuit întâi la Paris, iar mai apoi pe Coasta de Azur. În vara anului trecut, Rona Hartner s-a reîntors în țară.

Foto: Facebook/Rona Hartner

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton