Românii au talent, ediția 15 martie. Muzică pastorală, acrobații și bellydance! „Făceau naveta de la stână și făceam repetiție” / Exclusiv

.

Muzică pastorală, acrobații, bellydance și interpretări de neuitat, pe scena Românii au talent, în ediția din 15 martie.

De la ora 20:30, la PRO TV, este programată cea de-a șasea ediție din sezonul 14 Românii au talent. Și de această dată, pe scenă vor urca concurenți cu talente extrem de diverse, din toate domeniile. Cu o parte dintre cei pe care îi vom vedea am stat de vorbă în exclusivitate, pentru a le afla povestea. Ce rezultate vor avea în urma participării și cum vor reacționa jurații – Andra Măruță, Andi Moisescu, Mihai Bobonete și Dragoș Bucur-, descoperim în ediția din 15 martie.

Ce concurenți urcă pe scena Românii au talent, în ediția din 15 martie?

Bianca Constantin este din Ploiești, are 22 de ani și este pasionată de bellydance.

Am început să dansez de pe la 7 ani, am învățat singură, mă uitam pe YouTube la diferite dansatoare. Și am dansat în fiecare zi până la această vârstă. De vreo 2 ani, am intrat într-o trupă de dans, unde fac dansuri moderne. Mișcările foarte complexe mi-au atras atenția și m-au făcut să-mi doresc să învăț. Dansul mi-a adus o stare de bine, care te face să uiți de absolut orice.

Îmi doresc să fie o experiență pentru mine, pentru că este prima dată când particip la un concurs. Sper să fie așa cum mi-am imaginat. De mică îmi doream, dar nu am avut ocazia. Mi-aș dori să aud doar cuvinte de bine de la jurați, ne-a declarat ea.

Din Satu Mare va veni Iulia Vîlceanu, o tânără de 20 ani care își scrie propriile piese și apoi le interpretează atât cu vocea, cât și cu chitara.

Practic, cânt de când aveam vreo 5 ani și am avut un mare concert, adică o serbare! Inventam cântece și pe la 11 – 12 ani am început să cânt la chitară, să cânt mai structurat, mai des. Dacă ar fi să mă gândesc la mine, muzica e posibil să fie singurul lucru fudamental în viața mea. Fără aș simți că totul e în minus, fiind cu mine dintotdeauna. A fost singura constantă.

„Mi-aș dori ca jurații să relaționeze cu piesa”

 Îmi iau inspirația din tot ceea ce fac, sunt piese la care lucrez având la bază un concept (mai superficiale – cum s-a plimbat un om pe stradă și altele mult mai adânci, precum cea de azi – dinamica dintre sacrificiu și admirație). Nu prea trece o zi fără scriu ceva. Când nu mă ocup cu muzica, sunt la Facultatea de Psihologie din Cluj.

Alegerea mea are legătură cu modul în care m-am apucat de cântat. Am avut o pasiune pentru a înțelege cum gândesc oamenii și care e motivația din spatele gândirii lor. Am venit la Românii au talent, deoarece m-am decis că e timpul să nu mai am rețineri în ceea ce privește muzica. Am mai scos unele piese care au avut succes, dar mi se pare că făceam mereu pași mici.

În ziua de azi, ai multe oportunități, iar asta e una dintre cele mai mari pe care le poți avea în țară. Și dacă știi de ele și îți aloci timp, e păcat să nu. Mi-aș dori ca jurații să relaționeze cu piesa. Cântatul e mijlocul prin care transmit ceea ce am de spus”, spune Iulia, așteptând cu emoție să vadă ce reacții va primi de la toți cei din sală.

Anais Bădina, pe scena Românii au talent, în ediția din 15 martie: ”Sunt artistă de circ”

Sunt artistă de circ”, va spune Anais Bădina, o puștoaică de doar 14 ani, care a pregătit un moment de acrobație aerială.

Sora mea mai mică era la grădiniță și făcea cursuri de circ și expresivitate și îi plăcea foarte mult. Apoi și fratele meu a făcut. Așa că m-am dus și eu. Am lucrat un an și am știut că vreau să performez în acest domeniu. Sunt foarte concentrată în acele momente și totul se izolează în jurul meu. Sunt atentă la mine, să fiu sigură că sunt calmă.

Simt bucurie și foarte mare precizie. Îmi doresc să fie o experiență de învățare pentru mine, să știu cum să mă comport în situații de stres și emoții mai mari. Mi-ar plăcea ca jurații să-mi spună dacă le-a plăcut numărul meu și ce am avut de transmis, dacă au înțeles mesajul pe care am încercat să-l transmit. Nu am niciun regret că am renunțat la tenis, știu că asta vreau să fac pe mai departe. Mi-ar plăcea să fac terapie prin circ și mișcare”, ne-a mai zis ea, în exclusivitate.

„Grupul Nedeia sunt copiii ciobanilor de pe Transalpina. Toți au stână”

Tot în această seară, îi vom cunoaște și pe cei din grupul vocal folcloric Nedeia, din zona Novaci.

Acest grup era format în urmă cu 50 de ani de către cei în vârstă. Când eram copil, la 15 ani, am participat în grup, apoi am plecat spre studii. Soțul meu este cetățean sârb, eu am devenit professor de muzică la Școala Populară de Arte din Tg Jiu. Directorul meu de la Școala de Arte a spus că ar fi bine să mă ocup de muzica pastorală – grupul Nedeia l-am format acum 7 ani la Școala de Cultură din Novaci, mai am un grup – Ciobănașul și Izvorașul Săcelul.

Am 90 de elevi. Grupul Nedeia sunt copiii ciobanilor de pe Transalpina. Toți au stână, am adus produse chiar de acolo. Copiii, în timpul liber, merg și ajută părinții cu animalele. Vin și la grupul meu, sunt și la dansuri populare. Unii merg la instrumente – fluier, vioară. Pentru a ne pregăti pentru astăzi, ne-am întâlnit cam toată vara. Făceau naveta de la stână și făceam repetiție.

La noi se păstrează tradiția, cu sfințenia, și costumul popular, inclusiv la evenimente, precum nunta. Dacă ne pierdem tradiția, ne pierdem neamul. Copiii păstrează tradițiile, se dă de la o generație la alta. Avem și piesele noastre proprii”, ne-a mărturisit profesoara grupului, care își dorește cu ardoare ca munca ei și a celor din grup să fie apreciată de întreaga țara.

Pe toți îi vom cunoaște bine și le vom descoperi momentele, diseară, la Românii au talent.

Câștigătorii Românii au talent din sezoanele anterioare

Emisiunea Românii au talent a ajuns la sezonul cu numărul 14. Premiul cel mare pentru care luptă concurenții este în valoare de 120.000 de euro, iar premiul de originalitate oferit valorează 10.000 de euro. Până acum finalele Românii au talent au fost câștigate de următorii concurenți:

  • Adrian Țuțu, câștigătorul sezonului 1
  • Cristian Gog, câștigătorul sezonului 2
  • Bruno Icobeț, câștigătorul sezonului 3
  • Formația Brio Sonores, câștigătorea sezonului 4
  • Speedcubing, câștigator sezonul 5
  • Laura Bretan, câștigătorea sezonului 6
  • Lorelai Moşneguţu, câștigătoarea sezonului 7
  • Emil Rengle, câștigătorul sezonului 8
  • Ana Maria Pantaze, câștigătoarea sezonului 9
  • Radu Palaniţă, câștigătorul sezonului 10
  • Ana Maria Mărgean, fetița ventriloc care a câștigat sezonul 11
  • Darius Mabda, câștigătorul sezonului 12
  • Rareș Prisăcariu, câștigător al sezonului 13

Foto: Pro TV

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton