Xonia ia anual medicamente de 35.000 de dolari pentru boala sa. „Medicii susțin că nu se poate vindeca!” Calvarul prin care trece artista

.

Xonia suferă de mai bine de cinci ani de o problemă de sănătate pe care o poate ține sub control doar cu ajutorul unui tratament costisitor.  

În vârstă de 34 de ani, Loredana Sachelaru, pe numele său real, are o boală autoimună care, din păcate, nu poate fi vindecată complet, dar poate fi controlată cu ajutorul unor medicamente.

Xonia: „E o problemă cronică și o vei avea toată viața!”

Fac niște injecții o dată la două săptămâni ca să țin sub control simptomele și ca să îmi scad imunitatea. O boală autoimună e de mai multe feluri, nu una singură. Și o problemă cu tiroida este o problemă autoimună.

Este atunci când corpul tău este mult prea activ, imunitatea prea activă, și, practic, atacă și celulele bune, dar și cele rele. De aici apare inflamația și problema principală.

Dacă îți scazi imunitatea, corpul nu mai atacă ce este bun și se reduce inflamația în corp. Fără inflamație în corp, revenim și noi la o stare normală” – a declarat artista, pentru playtech.ro.

Medicii i-au spus Xoniei că boala nu are un leac, este o problemă cronică pe care o va avea toată viața. Artista a suferit și unele schimbări fizice din cauza problemei sale în urmă cu câțiva ani, când i s-a umflat fața foarte tare din cauza reacției agresive a sistemului său imunitar la anumiți factori.

„Nu am dezvăluit diagnosticul bolii mele”

„Medicii susțin și este cunoscută treaba că o boală autoimună nu se poate vindeca. E o problemă cronică și o vei avea toată viața, doar că trebuie să o ții sub control” – a adăugat artista.

Citeşte şi: Xonia este transfigurată. Ce s-a întâmplat cu chipul artistei

Citeşte şi: Elena Chiriac, atacată de Xonia. Sportiva a nominalizat-o pe solistă pentru eliminarea de la Survivor România 2022

Citeşte şi: Xonia, noi detalii despre boala incurabilă de care suferă: „Sunt pe medicamente foarte puternice”

Citeşte şi: Care sunt alimentele pe care le evită vedetele pentru a rămâne în formă? Andreea Bănică, Ilinca Vandici și Xonia au recunoscut!

Xonia urmează în prezent un tratament care costă 35.000 de dolari pe an. Artista are asigurare medicală în Australia, acolo unde este stabilită familia ei, iar această asigurare îi acoperă parțial costurile medicamentelor. În România nu se găsește aceeași variantă de medicamente de care ea are nevoie.

„Acum îmi iau medicamentul din Australia. Din câte știu eu, se poate găsi și în România, dar nu aceeași firmă sau același conținut.

Dar eu sunt acoperită în Australia cu sănătatea, altfel trebuia să plătesc 35.000 de dolari pentru acest medicament, pe an. Este ceva foarte scump. Plătesc mult mai puțin de 35.000 de dolari pentru că am asigurare. Nu am dezvăluit diagnosticul bolii mele.

(…) Boala afectează atât femei, cât și bărbați, dar consider că pentru o femeie este puțin mai greu ca simptome și e mult mai sensibilă treaba. (…) Am amintiri foarte neplăcute pentru că m-a lovit fix la 30 de ani, femeie singură și nah…” – a mai mărturisit ea, potrivit aceleiași surse.

„Boala poate evolua, se poate agrava!”

Xonia a schimbat medicamentele de-a lungul anilor, pentru a găsi schema de tratament potrivită nevoilor sale. Artista spunea în urmă cu ceva timp că dacă nu respect un anumit regim de viață, problemele sale se pot agrava.

„Boala poate evolua, se poate agrava. Mi-e foarte frică de operație și să nu îmi lipsească o parte din organele din corp. Este grav, de aceea încerc să respect indicațiile medicului. Nu am putut să țin întruna, de aceea am schimbat schema de tratament, ca să pot să țin totul mai ușor sub control

Nu sunt pregătită să discut despre diagnosticul meu, este vorba despre o boală autoimună. Am încercat un tratament mai puțin dăunător. Am încercat foarte multe lucruri naturale, plus meditație, credință” – a spus ea, în 2021.

Foto – Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton