Tudor Chirilă a răbufnit după tragedia din Crevedia: „Nesimțire și tupeu!” Cum au reacționat Dan Negru și Maia Morgenstern

.

Sâmbătă, 26 august, în localitatea dâmbovițeană Crevedia, au avut loc mai multe explozii la o stație GPL (n.r. – gaz petrolier lichefiat), în urma cărora două persoane au murit și alte 56 au fost rănite, potrivit anunțului făcut de Ministerul Sănătății.

Conform autorităților, stația funcționa ilegal și fusese amendată de mai multe ori, iar în 2020 anunțase că se va închide. În urma tragediei, a fost deschis un dosar penal pentru a fi anchetate fapte de corupție ale celor care au permis funcționarea ilegală a stației.

Tudor Chirilă: „Ciolacu ne invită să nu comparăm Crevedia cu Colectiv!”

Incidentul de sâmbătă a stârnit un val de reacții în rândul opiniei publice și mai multe celebrități și-au exprimat indignarea în mediul online în urma dezastrului.

Tudor Chirilă a reacționat la declarațiile publice ale prim-ministrului, Marcel Ciolacu, făcute după explozia de la Crevedia.

„Cu nesimțire și tupeu Marcel Ciolacu ne spune că s-a intervenit exemplar în tragedia de la Crevedia. Pentru el 43 de victime dintre cei care au intervenit înseamnă o intervenție exemplară. Iar acum discursul este despre “eroi” că așa dă bine la popor. Ciolacu ne invită să nu comparăm Crevedia cu Colectiv, dar nu spune nimic sau nu se întreabă de ce în opt ani de zile nu am reușit să avem niciun pat pentru arși. Și mai e ceva: e bună retorica anti UE când vrem să câștigăm voturi cu sloganul obosit “nu ne vindem țara”, da parcă mai bune sunt spitalele europene unde sunt trimise victimele tragediei pentru că tu treizeci de ani n-ai fost în stare de nimic.

Să stăm acasă să ne scuipe disprețul în față clica asta pe care un președinte ticălos a adus-o la putere ca să se împlinească România Educată. Azilele groazei, spitalele groazei, șoselele groazei, instituțiile groazei, mafioții groazei. E ok, stăm acasă. Poate nu explodează nimic. Nici măcar mămăliga.” a scris Tudor Chirilă pe pagina lui de Facebook.

„De asta sunt zeci de stații ilegale GPL prin toată țara!”

Dan Negru a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook în care spune că mulți preferă să folosească GPL, deoarece acest combustibil este mai ieftin, condamnând “lăcomia distribuitorilor care profită de perioada concediilor în care consumul e mare”.

“Banii sunt motivul pentru care șoferii trec la alimentarea cu GPL, gazul care a explodat la Crevedia. În Europa circulă vreo 28 milioane de mașini cu GPL din care vreo 15 milioane sunt Dacii! În ultimele zile, prețul carburanților  a crescut din vina lăcomiei distribuitorilor care profită de perioada concediilor în care consumul e mare. De asta GPL e soluția multora! De asta sunt zeci de stații ilegale GPL prin toată țara. Cândva am avut în Ploiești prima rafinărie de petrol din lume. Consumul mediu anual în Romania este de 7 milioane de tone de carburanți. Doar două treimi se mai produc în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Noi, cei cu prima rafinărie de petrol din lume! Cândva…” – a fost mesajul prezentatorului de televiziune.

Maia Morgenstern nu a rămas nici ea indiferentă în urma dezastrului de sâmbătă și a povestit cum, în timp ce se alfa la o nunta în momentul exploziei, medicii prezenți la eveniment au plecat pentru a oferi ajutor victimelor.

Citeşte şi: Simona Gherghe, despre tragedia de la Crevedia. „Am trăit o poveste similară în Grecia, un camion cu gaz lichefiat a luat foc”

Citeşte şi: Monica Tatoiu spune că tatăl tânărului care a provocat accidentul din 2 Mai i-a amenințat familia cu moartea

Citeşte şi: Cristian Cioacă, eliberat din închisoare după 9 ani. Decizia magistraților este definitivă

“Ieri (n.r. – sâmbătă) am fost la petrecere, mare petrecere. Cu caracter privat, sărbătoare cu bucurie, eveniment important. Hai, să n-o mai fac pe misterioasa: nuntă! Și la nuntă, ca la nuntă! Veselie mare, bucurie, chef! Cum e normal, cum e bine.

Cum avem și dorința și nevoie, din când în când. Da, avem nevoie să petrecem, să chefuim, să dansăm,  hai să jucăm, să chiuim.

„Doctorii au plecat la datorie. Au fost chemați unde era nevoie de ei!”

La nuntă, ca la nuntă! Lume multă, Veselie, dans, mâncare bună,  băutură, lăutari. Mirii frumoși, nașii fericiți, rude apropiate, rude îndepărtate, prieteni dragi. (…)

Și deodată, parcă sala de bal s-a golit. Fără multe discuții, fără explicații. Parcă, spun parcă…

Ce s-a întâmplat?! Nu știam, nu-mi era clar! Ce se întâmplă?

Doctorii. Doctorii au fost chemați la spitale, care pe unde lucrează. Fără discuții, fără comentarii. Doctorii au plecat. Au lăsat orice făceau, au lăsat timpul liber, au lăsat…

Doctorii au plecat la datorie. Au fost chemați unde era nevoie de ei, atunci când era nevoie de ei. Apoi am încercat sa vorbesc la telefon cu prietenii mei, sa-mi spună, să mă lămurească. N-au avut timp: erau la spital, acolo unde este nevoie de ei. Salvează vieți!  Doctori, medici în fiecare clipă a vieții. Nu au alte priorități. Doctorii sunt prezenți la datorie.” – a fost mesajul actriței.

Foto – Facebook / capturi video

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton