Reacția surorii lui Babasha după ce fratele ei a fost huiduit pe scena concertului Coldplay. „Voi ce ați realizat în viață?”

.

Sora interpretului de manele Babasha, prezent miercuri, 12 iunie, pe scena Arenei Naționale, din București, să cânte împreună cu trupa Coldplay a avut o primă reacție în mediul online după ce fratele ei a fost huiduit la concert.

Babasha, huiduit pe scenă de 50.000 de oameni la concertul Coldplay

Bianca Babașa i-a luat apărarea fratelui ei huiduit de 50.000 de oameni la concertul trupoei Coldplay. Babasha a explicat că a fost contactat de impresarii trupei Coldplay, după ce aceștia au analizat tranding-ul în materie de muzică în România

„Aș vrea să revin și eu cu un răspuns pentru tot ceea ce s-a întâmplat, deși nu sunt în măsură să intru în discuții, tocmai fiind în centrul atenției acum. Nu vreau să creadă lumea că profit de așa ceva și nici nu sunt în măsură să vorbesc așa ceva. Las oamenii, la buna lor plăcere, să judece situația.

Ceea ce trebuie să spun, pentru cine nu știe, cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor. Ei s-au uitat în topurile muzicale și m-au văzut pe mine. Ei personal au contactat impresarii mei, m-am trezit deodată și nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate”, a spus Babasha, pe numele real Vlad babașa, după concert. Artistul a fost huiduit din cauza genului muzical pe care a ales să-l cânte.

Bianca Babașa, reacție după ce fratele ei a fost huiduit pe scenă

Sora lui, Bianca, a postat pe paginma personală de Facebook o fotografie în care apare împreună cu fratele ei chiar la Arena Națională, înaniate de concert în dreptul căruia a transmis un mesaj în care vorbește despre discriminare, rasism și ură.

„Credeți că tonul pielii mai închis la culoare vine la pachet cu un scut mai puternic care să facă față rasismului, discriminării și urii voastre. Nu-i nimic, asta nu este prima dată când ne lovim de așa ceva.

Eu și fratele meu muncim pe rupte ca să reușim ca oameni, muncim cu oameni și pentru oameni, prin muzică, teatru, artă, implicându-ne in comunitățile noastre.

Citeşte şi: Reacţiile vedetelor, după ce Babasha a fost huiduit la concertul Coldplay. Adrian Despot: „Oceanul ăla de ipocrizie”/ Mircea Badea: „Acest lucru e trist”

Citeşte și: Babasha și Coldplay, două stiluri muzicale diferite. Versurile hitului „Paradise” versus versurile manelei „Păi Naa”

Citeşte şi: Reacțiile vedetelor la concertul lui Gheboasă de la UNTOLD 2023: „Ori îi educați pe ăștia mici ori îi lăsăm să asculte ce vor”

CONȚINUT VIDEO UNICA

Citeşte şi: Cine e Babasha, artistul huiduit la concertul Coldplay, după ce a cântat manele pe Arena Națională: „Nu mă aşteptam să fie chiar aşa de rău”. Ce spune despre Chris Martin

Eu petrec zeci de ore cu tineri din comunități marginalizate, lucrez și vorbesc cu copii și tineri despre curaj, ii învăț despre empatie, prietenie, exprimarea liberă si căutarea potențialului lor artistic. De câțiva ani mă implic in mediul social, m-am întors recent dintr-o vizita de studiu din Norvegia unde am mers să învăț despre drepturile omului, despre drepturile femeilor, despre tineri, într-o țara care funcționează pe concepte ca încredere, sustenabilitate și comunitate” – și-a început sora lui Babasha mesajul.

Apoi a continuat spunând că fratele ei nu este un artist doar prin ceea ce face, ci și prin felul în care gândește. Bianca Babașa spune că reacția negativă a publicului nu a făcut decât „să întărească și mai tare” reputaía proastă pe care minoritățile o au în Europa.

„Vlad Babasa este un artist! Nu doar prin ceea ce face, ci și prin felul in care gândește, bunătatea și talentul lui l-au adus la nivelul la care este. Fratele meu și-a descoperit pasiunea de mic, și-a dat seama de la o vârsta foarte fragedă de iubirea pentru muzică, de impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor. A studiat câteva instrumente și a apoi a ales să fie solist, să compună, să își scrie singur muzica și a ales să facă asta cu bucurie și cu sufletul curat, să muncească să fie din ce in ce mai bun.

Eu și fratele meu nu luptam cu oameni ca voi, cu răutăți, nu ne dorim succesul cu orice preț. Muncim la noi, la limitele noastre, cu fricile si cu propria persoană, pentru ca ne-am dat seama că lupta nu e cu ceilalți, ci cu noi înșine, ghidați de Dumnezeu.

Voi ce ați realizat în viață? Ce vă place, ce nu vă place? Va cunoașteți pe voi? Conștientizați viața din voi? După ce va ghidați?

Eu înțeleg ca nu v-ați așteptat la acest moment, dar dacă in Europa avem reputația proastă pe care o avem, voi nu ați făcut altceva decât sa o întăriți. Vlad Babașa ești cel mai bun frate de pe pământ si te iubesc mult de tot!” – a încheiat Bianca.

Cum au reacționat fanii la mesajul Biancăi Babașa

Mesajul tinerei a adunat rapid mii de aprecieri din partea celor care au văzut postarea. Iar reacțiile oamenilor au fost împărțite, unii aplaudând-o pe Bianca pentru că își susține fratele, alții condamnând felul în care a fost văzută situația și spunând că rasismul nu trebuie pus pe seama neacceptării unui anumit gen muzical.

„Foarte frumos ai spus, Bianca! Aveti o educație minunată”

„Automat dacă nu ți-a plăcut înseamnă ca ești rasist? Cum vine asta? Publicul n-a gustat, dar nici nu s-au auzit valuri de injurii în legătură cu culoarea pielii. Nu e ok ca s-a huiduit ca la meci dar terminați cu victimizarea asta. Oamenii au venit sa asculte Coldplay și ce ține de Coldplay.”

„Adică dacă nu îmi plac manelele sunt automat rasist . Deci dacă nu îmi place hip hop sunt rasist . Lăsați victimizarea pentru cei care refuză să gândească logic . Celor cărora nu le plac manelele probabil ca au motive lor , gen mesajul pe care îl transmite genul ăsta de muzică”

„Felicitări pentru tot, sunteți amândoi incredibili!
Vlad, jos pălăria pentru seara trecută și mult noroc diseară!!!!”
– sunt câteva dintre mesajele internauților.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton