Răzvan Simion, dezvăluiri din culisele „Neatza”, după 16 ani de emisiune: „Au fost momente când piața și-a dorit altceva, dar am refuzat” / Exclusiv

.

Matinalii Răzvan Simion și Dani Oțil aniversează vineri, 9 februarie, 16 ani de „Neatza cu Răzvan și Dani”. Ce au învățat despre oameni în această perioadă, cum a evoluat prietenia dintre ei și dacă s-au gândit vreodată la retragere am aflat chiar de la Răzvan și Dani. Într-un interviu pentru UNICA.ro, Răzvan ne-a spus cum au reușit, de-a lungul atâtor ani, să le transmită energie pozitivă celor de acasă, în ciuda provocărilor personale.

Tot Răzvan Simion ne-a spus ce apreciază, dar și ce îl enervează la Dani Oțil, precum și ce i-ar spune lui Răzvan de la 16 ani. Fără dar și poate, prietenia dintre Răzvan și Dani a trecut testul timpului datorită înțelegerii și sprijinului reciproc. Ca între orice alți prieteni sau colegi de muncă, și între ei au apărut diverse neînțelegeri însă acestea nu au durat niciodată.

Ce i-au învățat pe Răzvan Simion și Dani Oțil ultimii 16 ani de „Neatza cu Răzvan și Dani”

Echipa Super Neatza cu Răzvan și Dani aniversează 16 ani de emisie live printr-o super petrecere la Palatul Știrbey Buftea, cu tematică inspirată din Great Gatsby, cu invitați speciali și povești de colecție. Printre invitații speciali se numără Ștefan Bănică, Pepe, Elwira și Mihai Petre, Răzvan Fodor, Giulia și Vlad Huidu, Eliza și Cosmin Natanticu, Elena Gheorghe, Mandinga și magicianul Robert Tudor. Până atunci, descoperiți-l pe Răzvan Simion dincolo de micul ecran, în interviul de mai jos!

„Au fost momente când piața și-a dorit altceva, dar am refuzat”

Ce ați învățat despre oameni prin prisma carierei voastre care, la finalul zilei, depinde de aprecierea publicului?

De 16 ani, pentru noi, oamenii ce ne privesc sunt niște cifre pe care le primim a doua zi și care arată dacă am fost, sau nu, plăcuți. Sau dacă am creat o stare bună. Suntem, fără să vrem, „sclavii” cifrelor de audiență, dar am învățat să facem o chestie esențială, și anume să oferim conținut care să atragă un public de calitate și nu să ne mulăm pe cerințele pieței. Au fost momente când piața și-a dorit altceva, dar am refuzat să fim în acea direcție, iar timpul ne-a arătat că nu am greșit. Ba din contra, avem un public cu care ne mândrim și care ne-a adus la 16 ani de Neatza cu Răzvan și Dani.

Cum reușiți să le transmiteți energie pozitivă telespectatorilor atunci când parcurgeți perioade dificile în viața personală?

În 16 ani, ne-am construit o imagine atipică a prezentatorului de televiziune, unul care, dacă are ceva pe suflet, o spune. Nouă, dacă ne-a fost rău, am spus că ne este rău. Iar dacă ne-a fost bine, am spus și asta. Nu am încercat să ascundem lucrurile astea sub un preș. Am fost, întotdeauna, ceea ce astăzi se numește „vulnerabili” și am lăsat aceste vulnerabilități la vedere.

Citește și: Cum arătau Dani Oțil și Răzvan Simion în prima ediție a emisiunii „Neatza” / FOTO

„Îmi place să fiu mai «suflet de vioară» și să nu-mi pese atât de mult de trecerea timpului”

Cum a evoluat prietenia voastră de-a lungul ultimilor 16 ani de „Neatza”? V-ați invidiat vreodată unul pe celălalt?

Ultimii 16 ani au fost intens trăiți în prietenia noastră de peste 40 de ani. Am avut timp de evoluție, și una colegială, și una de prietenie și, nu, nu cred că există invidie din partea vreunuia dintre noi. Mereu ne-am încurajat unul pe altul să facem lucruri mai multe, mai bune, pentru noi și pentru familiile noastre.

Care este calitatea pe care o apreciați cel mai tare unul la celălalt? Dar un lucru care vă enervează la celălalt?

Se spune că fiecare Leu are nevoie de o Fecioară. Eu am mers pe principiul ăsta și, mai nou, am o Fecioară și acasă. Dani este un om organizat. Este prietenul secundelor și al lucrurilor bine făcute, pe ceas. Asta este calitatea lui. Ce mă enervează cel mai tare la el este fix că este mereu pe ceas. Nu lasă nimic să iasă dintr-o zonă extrem de riguroasă. Televiziunea, ca și radioul, înseamnă să vezi totul matematic, iar mie, câteodată, îmi place să fiu mai „suflet de vioară” și să nu-mi pese atât de mult de trecerea timpului.

Citește și: Răzvan Simion și iubita lui, Daliana Răducan, și-au ales nașii pentru nuntă. Unde va avea loc evenimentul

Scânteia care a aprins pasiunea pentru televiziune în Răzvan și Dani

A existat vreo perioadă în care v-ați gândit să vă retrageți?

La fiecare sezon lung, când eram epuizați, ne gândeam să renunțăm. Dar, după două săptămâni, ni se face dor și suntem conștienți că n-am putea lucra „pe proiect”. Adică să tragem tare câteva săptămâni și, mai apoi, să stăm fără să facem nimic. Pur și simplu nu suntem făcuți pentru un alt ritm.

Cum erai la 16 ani și care este amintirea care ți-a marcat adolescența?

La 16 ani chiar asta făceam: primul pas într-o lume a showbizului, împreună. Pe bani puțini sau deloc, într-un radio la Reșița. Amintirile adolescenței noastre sunt atât de multe și de actuale încât, de multe ori, oamenii ne pot surprinde spunând unul povestea celuilalt. O poveste care ne-a marcat adolescența: La 17 ani am participat, în calitate de concurenți, în echipa care a și câștigat o emisiune care se numea „Care pe care!”. Atât de fascinant era universul televiziunii, încât am știut de atunci că asta este calea pe care o vom urma. Dintrodată am vrut să intrăm și noi în lumea asta magică a divertismentului.

Citește și: Răzvan Simion, mesaj emoționant pentru Daliana Răducan: „Linia mea de plutire”. Iubita prezentatorului a împlinit 33 de ani

„Secretul nostru este că am crescut odată cu publicul nostru”

Ce i-ar transmite Răzvan de acum lui Răzvan de la 16 ani?

Lui Răzvan cel de 16 ani i-aș spune să aibă mai multă grijă de el, să fie conștient că nu este nemuritor. Să aibă mai multă încredere în oameni, să se judece mai puțin, să citească mai mult și să fie convins că steaua lui norocoasă îl veghează.

Din punctul tău de vedere, ce face Neatza un matinal atât de iubit de publicul telespectator de atât de mulți ani?

Expresia „am crescut cu Neatza” capătă sens. Trezim oameni spunându-le „La mulți ani!“ de ziua lor. Avem parteneri de business care, în timpul liceului, se uitau la noi, exact cum noi ne uitam la cei care făceau matinalul la Antena 1. Secretul nostru este că am crescut odată cu publicul nostru și că subiectele dezvoltate în 16 ani de Neatza sunt cele pe care și publicul nostru de acum 16 ani le-ar dezvolta. Am crescut odată cu ei, n-am rămas blocați în timp. S-a schimbat informația, dar cadența a rămas aceeași. Zâmbim la fel de des și ne punem baza că, la finalul zilei, publicul fie a învățat ceva de la noi, fie s-a molipsit cu veselia noastră contagioasă. Suntem cea mai veselă gașcă matinală din România.

Foto: Antena 1

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton