Olivia Steer, mesaj emoționant despre pierderea surorii ei. „Închid ochii și o vad!” Lavinia a fost răpusă de cancer

.

Olivia Steer (47 de ani) a postat în mediul online un mesaj emoționant legat de sora ei, Lavinia, care s-a stins la vârsta de 38 de ani, după o grea luptă cu cancerul.

Soția lui Andi Moisescu a trecut printr-o dramă cumplită în urmă cu mai bine de un deceniu, când sora ei mai mare a descoperit în timpul sarcinii că are cancer la sân. Lavinia a murit acum 13 ani, lăsând în urmă un băiețel de cinci ani și o familie îndurerată.

“S-au făcut 13 ani de când Lavinia e atât de vie, în gândurile mele”

Într-un mesaj extrem de emoționant, Olivia Steer a vorbit despr epierderea surorii sale, despre care spune că era “clocotitoare, genială, sclipitoare”.

“S-au făcut 13 ani de când Lavinia e atât de vie, în gândurile mele. Închid ochii și o vad la fel de frumoasă, caldă, de un umor debordant, cu ochii verzi și părul lung, des și creț, ce stârnea invidia și admirația, deopotrivă.

Dar nu frumusețea dumnezeiască era atuul ei cel mai mare, ci cultura vastă, bibliotecile întregi citite, cele trei facultăți absolvite (filologie, teatru și regie). Că scria sau cânta sau dansa sau juca sau regiza sau preda studenților ei sau vorbea, pur și simplu, cu mine la telefon, era la fel: clocotitoare, genială, sclipitoare.

Dacă ar fi să extrag o singură lecție, din tot ce m-a învățat Lavinia, ar fi pasiunea arzătoare, în care se înveșmânta, la începutul fiecărei zile, cu convingerea că viața trebuie să fie o sărbătoare sau să nu mai fie deloc…” – a fost mesajul Oliviei Steer.

Lavinia Steer, răpusă de cancer la 38 de ani

Lavinia Steer s-a stins din viață pe 2 decembrie 2010, după o luptă ce aproape șase ani cu cancerul, boală pe care a descoperit-o, din păcate, prea târziu. Sora Oliviei a aflat că este bolnavă în timp ce era însărcinată cu singurul ei copil.

”Sora mea a descoperit că avea cancer la câteva luni de sarcină și am încercat să găsesc alternative. Lavinia a fost prinsă în caruselul alopatiei și a mai trăit cinci ani. A murit când Alex, fiul ei, avea cinci ani. Fiul ei seamănă foarte mult cu ea. Are aceeași ochi verzi. Este frumos. Mama mea l-a crescut pe Alex. Lavinia a născut prin cezariană și după a început să facă chimioterapie, nu a putut să-l mai crească” – spunea soția lui Andi Moisescu acum câțiva ani.

Citeşte şi: Ce s-a întâmplat cu nepotul Oliviei Steer după ce a murit sora vedetei

Citeşte şi: Oliva Steer, criticată de lumea medicală după ce recomandă produse alternative

Citeşte şi: Mircea Cărtărescu și Olivia Steer, conflict pe rețelele sociale

Citeşte şi: Olivia Steer a renunțat la cafea și sare. „Nu știu unde voi ajunge în ritmul ăsta!”

Lavinia Steer a terminat actoria la Universitatea Babeș Bolay, în 1995. Ea a fost actriță la Teatrul Naţional din Cluj Napoca şi Timişoara. De asemenea, a lucrat ca jurnalist la diferite posturi TV și de radio, după care a studiat regia, terminând studiile în 2003.

A predat actorie până în ultima clipă

A lucrat la Teatrul Merlin din Budapesta, unde a fost regizor de teatru, și a pus în scenă piesa Salome după Oscar Wilde, dar şi la Târgu Mureş, unde a pus în scenă piesa Transplantul, scrisă şi pusă în scenă chiar de ea la Teatrul 74, notează ebihoreanul.ro. În ultimii ani de viață, cât s-a luptat cu cancerul, a fost doctorand la Universitatea Oradea în teatru avangardist, unde a și predat ulterior ca asistent universitar artele spectacolului și actoria.

Sora Oliviei Steer a fost și o mare iubitoare de animale, de câini în special, fiind crescătoare de renume internațional a raselor Welsh și Erdel Terier, dar și arbitru pentru concursurile canine. Canisa ei, Happytails, a dat dat campioni din rasa Welsh Terrier atât în România cât şi în străinătate, în Europa, Asia, Statele Unite, Canada, Australia şi Argentina, mai notează sursa amintită anterior.

Foto – Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton