Mirela Vaida, marcată de cele trei sarcini pierdute. „Mai întâi o iei razna. Plângi, urli, țipi, nu te mai ridici din pat” / Video

.

Mirela Vaida (41 de ani) a vorbit despre cele trei sarcini pierdute înainte să devină mamă. Prezentatoarea de la „Acces Direct” a fost mai târziu binecuvântată cu trei copii, o fată și doi băieți, Carla, Vladimir și Tudor.

Care crede Mirela Vaida că au fost cauzele sarcinilor pierdute

Invitată în podcastul „Gând la Gând cu Teo”, găzduit de Teo Trandafir, Mirela Vaida a vorbit, printre multe altele, despre cele trei sarcini pe care le-a pierdut înainte să devină mamă. Două dintre sarcini le-a pierdut pe scenă, iar a treia a fost o sarcină fără embrion. Aceasta apare în momentul în care ovulul fertilizat dezvoltă placentă și membrană, dar nu și embrion.

Mirela Vaida și soțul ei, Alexandru Vaida (45 de ani), s-au căsătorit în anul 2009 și au devenit părinți pentru prima oară în februarie 2015. În cei șase ani de căsnicie de până atunci, prezentatoarea de la Antena 1 a pierdut trei sarcini. „Avusesem niște probleme. Am avut nevoie de o intervenție laparoscopică, niște fibroame uterine, cum au femeile”, a spus Mirela Vaida, în podcastul „Gând la Gând cu Teo”.

Mirela Vaida atribuie problemele sale de fertilitate și anilor petrecuți în frig, așteptând tramvaiul în Drumul Taberei sau circulând cu el pe scară, prin vânt și ploaie, din cauza aglomerației. „Cred că toate coroborate m-au ajuns în acel punct care a fost foarte greu. (…) A trebuit să merg la foarte multe investigații, deja mă panicasem”, a mai spus Mirela Vaida.

Citește și: Cum arată casa din Snagov în care Mirela Vaida locuiește cu soțul și cei trei copii: „Pădurea e lângă noi, vedem căprioarele”

„Dacă mi-ar mai da Dumnezeu un copil sau doi odată i-aș mai face”

Mirela Vaida a spus că după o intervenție laparoscopică foarte complicată, care a durat patru ore, doctorița care a operat-o i-a recomandat fertilizarea in vitro pentru a deveni mamă.

„Iară plânsete, iară depresie, m-am rugat la Dumnezeu. Momentul în care am prins pârtie, buf, buf, buf. Dacă mi-ar mai da Dumnezeu un copil sau doi odată i-aș mai face. Soțul meu zice că nu. Sigur, dacă o luăm un pic la rece, lucrurile nu sunt chiar atât de ușoare la vârsta noastră. Suntem totuși niște părinți care n-au făcut copii la tinerețe. Vrem să-i vedem și mari, vrem să ne și bucurăm de ei, să ne vedem nepoții”, a povestit Mirela Vaida, pentru sursa citată.

Citește și: Mirela Vaida și soțul ei își fac casă în Bucovina, iar priveliștea e de vis: „Nu ne vine să plecăm, dar trebuie”

„Mai întâi o iei razna. Plângi, urli, țipi, nu te mai ridici din pat, slăbești, nu mănânci, nu mai vrei nimic”

A treia sarcină pierdută de Mirela Vaida a fost anembrionară. O sarcină fără embrion constă într-un ovul fertilizat care se implantează în uter, din care se formează placenta și sacul embrionar, dar embrionul nu. Placenta și sacul gestațional gol secretă hormoni de sarcină, fenomen care determină apariția de simptome precoce ale sarcinii și chiar un test de sarcină pozitiv.

„Mi-a zis doctorița că ea nu a citit decât în cărți. Era un sac gestațional fără embrion în el. Mi-a zis că eu mă voi umfla, voi arăta ca o gravidă, dar nu am copil. Asta se întâmplă o dată la un milion de cazuri. Asta era a treia oară, după ce pierdusem două. Mai întâi o iei razna. Plângi, urli, țipi, nu te mai ridici din pat, slăbești, nu mănânci, nu mai vrei nimic. Te simți vinovată față de soțul tău, față de familia ta. Te simți vinovată că nu poți să-i dai ceea ce și-ar dori. Spui că tu nu ești bună de nimic”, a mai spus interpreta de muzică populară.

După acea etapă dificilă, prezentatoarea de televiziune și-a îndreptat atenția către biserică. S-a rugat și și-a propus ca, dacă nu va rămâne însărcinată în următorul an, să înceapă procedurile „medicale grele”.

Citește și: Mirela Vaida, nevoită să amâne escapada de ziua soțului: “Aș fi vrut să plecăm în Veneția”. Ce i-au cerut șefii / Exclusiv

Mierla Vaida a pierdut două sarcini pe scenă

Mirela Vaida a pierdut prima sarcină la Sinaia, pe scenă. Purta o rochie mulată până la genunchi și s-a retras de pe scenă după ce a simțit o hemoragie puternică.

„Nu știu cum am ajuns în lift, nu știu cum am ajuns în cameră, dar atunci mi-am dat seama uitându-mă. Era ca un copil, un cheag, ceva îngrozitor. M-am speriat atât de tare încât am zis bine că sunt în viață. A trebuit să fac perfuzii și așa mai departe. A doua oară s-a întâmplat pe scena Teatrului de Revistă. Tot pe scenă. Eu cred că se întâmplă pentru că acolo sunt emoții și ardere puternică”, a povestit Mirela Vaida, pentru sursa citată.

După aceste două evenimente triste, Mirela Vaida a primit vestea că a treia sarcină era anembrionară. Cu toate că avea toate simptomenele normale ale unei sarcini, artista nu purta un embrion în pântec.

„«Nu bate inimioara, nu mișcă nimic.» Era și nu era. A trebuit să fac procedura să elimin sarcina. O iei de la capăt, n-ai ce să faci. La 33 de ani a venit primul copil, la 34 al doilea, s-a desfundat conducta, și la 37 a venit și al treilea”, a mai spus Mirela Vaida.

Foto: Captură YouTube; Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton