Mioara și Petre Roman, o poveste de dragoste de peste trei decenii. „A fost adevărata iubire a vieții mele!”

.

Mioara Roman a murit la 83 de ani, în timpul somnului, după ce a făcut un stop cardiorespirator. Fosta soție a lui Petre Roman suferea de câțiva ani de boala Parkinson și era internată într-un azil de lux. Mioara și Petre Roman au format unul dintre cele mai respectate și apreciate cupluri ale anilor ’80 – ’90, iar povestea lor de dragoste a fost sinceră și pasională.

Mioara și Petre Roman, o poveste de dragoste de peste trei decenii

Mioara și Petre Roman (77 de ani) au avut o căsnicie ce s-a întins pe mai bine de trei decenii. Fostul politician, Petre Roman, a venit în viața Mioarei după eșecul ei cu primul mariaj. Părinții Oanei Roman au fost căsătoriți între 1974 și 2007.

A fost o foarte mare dragoste. Adevărata iubire a vieţii mele.

Mioara Roman a spus mereu că Petre Roman a fost marea ei iubire, dar considera că el nu a fost îndrăgostit de ea de la bun început.

„A fost o foarte mare dragoste. Adevărata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură şi profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie. Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu. Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, a declarat Mioara Roman, acum câțiva ani, într-un interviu acordat lingvistului Ion Coja.

Citeşte şi: De ce și-a crescut Catinca Roman singură fata. „A fost un lucru care m-a măcinat foarte mult!”

Citeşte şi: Catinca Roman, dezvăluiri despre relația dintre Mioara și Petre Roman: „Certuri, o tensiune permanentă în casă”

Citeşte şi: Cum arăta Mioara Roman în tinerețe. Ce profesie a avut și cu cine a fost căsătorită înainte de Petre Roman / Galerie foto

Citeşte şi: Oana Roman, acuzată că și-a internat mama la „un azil”. Unde se află acum Mioara Roman

Mioara și Petre Roman s-au cunoscut în copilărie

Mioara și Petre Roman se cunoșteau din copilărie, locuind la câteva străzi unul de celălalt. Când l-a revăzut, Mioara avea deja un copil, pe Catinca, din fosta relație cu Iosif Zilahy, cu care a fost căsătorită timp de 12 ani.

“Eram o femeie de 30 de ani, o mică divă a Bucureştiului, greu de prins, fiindcă eram foarte libe­ră. Aveam slujba mea şi copilul meu, pe Catinca, dintr-o primă şi scurtă căsătorie. Cu Petre ne ştiam de mici. Eu locuiam pe strada Argentina, iar el, cu ceilalţi trei fraţi ai lui, pe Aleea Alexandru, la o aruncătură de băţ. Cu sora lui spanioloaică, Mireya, eram chiar prietenă.

Pe Petre nu l-am mai revăzut însă 20 de ani. În timpul ăsta, a terminat Politehnica, a plecat cu bursă la Toulouse, a câştigat prin concurs un post de asistent la Ecole Polytechnique acolo şi şi-a luat doctoratul. L-am revăzut abia în 1974” – a mai povestit mama Oanei Roman, pentru aceeași sursă.

Pe Mioara, Petre Roman a descris-o drept “o persoană cu foarte multe calităţi, intelectuale şi feminine”. Cei doi au fost împreună timp de 33 de ani, până când în viața politicianului a apărut Silvia Chifiriuc (51 de ani). Petre Roman și Silvia formau un cuplu din 2005, dar și-au făcut publică relația în 2007, după divorțul de Mioara.

„Am fost împreună şi la bine şi la rău, până când nu am mai fost. De la un moment nu a mai fost aşa, altă explicaţie nu e necesară. Asta nu reduce cu nimic ceea ce cred eu despre ea, despre calităţile ei. E un om capabil, o ziaristă capabilă, care vorbeşte limba arabă. Modul ei de a fi alături de mine nu mai era cel pe care eu îl urmăream şi a urmat separarea. De la mine nu o să auziţi un lucru cât se poate de negativ la adresa ei, niciodată” – a declarat acum ceva vreme fostul premier al României, Petre Roman, despre mama Oanei.

Câți copii avea Mioara Roman

Mioara Roman a avut două fete, din două căsnicii diferite. Catinca Roman s-a născut pe 22 iulie 1967. Iosif Zilahy, tatăl ei, a fost căsătorit cu Mioara timp de 12 ani, dar s-a despărțit de e ape când Catinga avea doar 7 luni. Zilahy a murit în toamna lui 2022, la vârsta de 90 de ani.

„L-am pierdut pe tata azi noapte. Am avut o legătură specială și a fost un om deosebit. Așa doresc să fie ținut minte, ca un bon viveur și un bărbat elegant. RIP tata, rămâi în sufletul nostru pentru totdeauna!” – a fost anunțul Catincăi Roman, legat de moartea tatălui său. Catinca are o fată, Calina, în vârstă de 25 de ani, din relația cu dansatorul Petre Dumitrescu.

Sora vitregă și mai mică a Catincăi, Oana Roman, s-a născut pe 13 aprilie 1976. Între cele două este o vârstă de 9 ani. Iar Oana are și ea tot o fată, Isabela, care anul acesta va împlini 10 ani. Isabela a venit pe lume în timpul relației Oanei cu Marius Elisei.

Oana și Catinca Roman nu au avut o relație foarte apropiată, între ele existând de-a lungul anilor mai multe neînțelegeri.

De ce a fost Mioara Roman internată la azil

Oana Roman a decis să-și ducă mama la un centru medical specializat, după ce, din cauza problemelor de sănătate ajunsese să nu se mai poată îngriji singură. Moara Roman a fost internată în azil în urmă cu trei ani.

„Mama suferă de degenerare cognitivă (alterarea functiilor cognitive), dar e îngrijită cel mai bine posibil. A fost cumplit de greu cât timp am încercat să o îngrijesc acasă, pentru că aceste degenerări au loc foarte rapid, se amplifică cu mare viteză. La fel de grea a fost alegerea să o internez într-un loc specializat pe astfel de afec­ţiuni. E groaznic să decizi acest lucru de unul singur, însă nu am avut altă soluţie. Ziua în care am hotărât că nu o mai pot îngriji acasă a fost una dintre cele mai grele din viaţa mea, dar, slavă Domnului, alegerea a fost una bună. Mama e îngrijită ireproşabil, o vizitez aproape zilnic şi văd cu ochii mei cât e de senină, de stabilă, în pace cu ea”, a povestit Oana pentru Formula-As.

Oana Roman a anunțat decesul mamei sale pe Instagram

La primele ore ale zilei de vineri, 23 februarie, Oana Roman a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care a anunțat trecerea în neființă a mamei sale. Oana se afla în Egipt cu fata sa, Isabela, când a primit trista veste.

„Drum lin în lumină mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze și să povestești tuturor acolo sus toate lucrurile pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îți datorez. Mulțumesc mămica mea pentru tot! Te iubesc și de voi iubi mereu! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace!”, a transmis Oana.

Mioara Roman s-a stins în urma unui stop cardio-respirator survenit în timpul somnului, în noaptea de joi spre vineri.

Ieri era bine, au mobilizat-o, totul era bine. La ora 1 noaptea a decedat practic în somn. Așa cum și a dorit. În liniște și fără dureri. A făcut stop cardiac și au resuscitat-o, dar fără succes. A plecat linștită. În pace și asa cum și a dorit. Mereu a spus ca vrea să moara în somn. Și Dumnezeu i-a împlinit dorința. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace. Va fi acum alături de părinții și sora ei” – a declarat Oana, pentru Spynews, vineri.

Foto – Facebook / Hepta / Arhivă

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton