„Asta mă face fericit și cred că e și foarte sănătos pentru copii.” Mihai Petre a spus cum își cresc el și soția lui, Elwira, fiicele / Exclusiv

.

Mihai Petre (45 de ani) ne-a dezvăluit cum își crește cele două fiice. Juratul de la „Te Cunosc de Undeva” și soția lui, Elwira Petre (42 de ani), au două fete de 11 și 5 ani, Catinca și, respectiv, Ariana. Coregraful ne-a spus care i se pare cea mai mare provocare ca părinte în 2024, dar și cum gestionează timpul pe care fetele lui îl petrec în fața ecranelor. Totodată, Mihai ne-a dezvăluit cum colaborează el și Elwira ca părinți.

Cum își crește Mihai Petre cele două fete

Elwira și Mihai Petre sunt căsătoriți din iunie 2008 și împreună au două fetițe, pe Catinca, în vârstă de 11 ani, și pe Ariana, în vârstă de aproape 6. Pentru Unica.ro, coregraful a mărturisit că în sfârșit este mulțumit de timpul pe care-l petrece cu fiicele lui. Anterior, vedeta de la Antena 1 remarcase un dezechilibru între timpul pe care Catinca și Ariana îl petreceau cu Elwira versus timpul pe care fetițele îl petreceau cu el.

„Acum, excelent (colaborează cu Elwira în creșterea fetelor lor – n.red.). Din 2024. Știi de ce? Sunt foarte fericit cu ce am realizat și anume faptul că am reușit să împărțim programul atât de bine încât petrecem, cred că, timp aproape egal cu copiii, și separat și împreună. Înainte era un dezechilibru în ceea ce mă privește. Adică eu petreceam un pic mai puțin timp cu copiii și simțeam asta. Și acum sunt mult mai fericit că am împărțit cumva responsabilitățile astfel încât să petrec un pic mai mult timp cu fetele mele. Sunt foarte mulțumit cu această realizare”, a spus Mihai Petre, pentru Unica.ro.

„Asta mă face fericit și cred că este și foarte sănătos pentru copii”

Cât despre cea mai mare provocare a lui în acest moment în rolul de tată, juratul de la „Te Cunosc de Undeva” ne-a spus că i se pare că este aceeași ca în relația de cuplu.

„Să-l asculti, să înțelegi că e un alt om și să nu proiectezi personalitatea, obiceiurile neapărat, educația ta direct asupra lui. Deși e aproape imposibil. Dar trebuie să-l asculți și să ai grijă și să te raportezi la context, la altă perioadă, la altă societate. Cred că dragostea ține loc de orice. Adică asta nu se demodează niciodată. Nu e niciodată nepotrivită în vreun context. Deci eu cred că asta e, da, iubirea, dragostea și manifestarea ei. Mie îmi place să o manifest cu copiii mei. Adică să le spun, să simtă, să le pup, să le iau în brațe, să manifest. Asta mă face pe mine fericit și cred că este și foarte sănătos pentru copii”, ne-a mai mărturisit Mihai Petre.

Cum gestionează coregraful timpul pe care Catinca și Ariana îl petrec în fața ecranelor

În ceea ce privește timpul pe care-l petrec în fața ecranelor, Catinca și Ariana au un program strict. Doar Catinca are telefon, pentru moment, și are acces la el doar acasă, nu și la școală. În plus, Mihai și Elwira Petre își educă fiicele prin exemplul propriu și nu petrec timp pe telefonul mobil în dormitor.

„Nu cărăm device-uri în dormitor. La început pare ciudat, dar se simt diferențele astea. Adică e fantastic să-ți creezi un mediu mai sănătos”, a mai spus Mihai Petre, pentru Unica.ro.

Totodată, familia Petre locuiește în afara orașului și se menține mereu activă, fie în sala de dans, fie în natură. „Le scoatem afară cât mai mult. Suntem focusați pe un trai cât se poate de natural”, ne-a dezvăluit coregraful.

Fetița cea mare are un cont de social media, dar acesta este gestionat de părinții ei. „N-ai ce face. Că nici nu poți pune frâne din-astea. Îți dai seama, creezi alte frustrări. Dar cred că prin educație, explicând copilului și prin puterea exemplului, așa gestionăm”, a explicat Mihai Petre.

De ce au ales Elwira și Mihai Petre sistemul privat de învățământ pentru fiicele lor

Catinca și Ariana învață în sistem privat. La momentul discuției noastre cu tatăl lor, juratul „Te Cunosc de Undeva” ne povestea că el și soția lui se aflau într-un punct în care urmau să ia o decizie privind viitorul copiilor lor.

„Sunt în sistem privat, da. Rămâne să vedem. Era pur și simplu avantajos pentru noi, a fost cea mai bună alegere la momentul potrivit. Acum nu știu, chiar trebuie să luăm o decizie. Suntem în situația în care trebuie să luăm o decizie pentru anul următor și vom vedea, pentru că sunt argumente și de-o parte și de cealaltă”, a spus Mihai Petre, pentru Unica.ro.

Foto: Instagram/Mihai Petre

Imagine: Ada Cheroiu

Montaj: Răzvan Stamatiu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton