Loredana Groza, moment memorabil la Festivalul de la Mamaia 2023. Gestul făcut în fața lui Horia Moculescu

.

Loredana Groza a făcut spectacol la Festivalul de la Mamaia 2023. Artista a făcut un duet memorabil cu Horia Moculescu. Și a mai făcut un gest neașteptat de apreciere față de marele compozitor, cu care și-a uimit publicul.

Festivalul Național de Muzică Ușoară “Mamaia” a revenit în atenția publicului după 11 ani de absență, cu o ediție jubiliară, ce a marcat șase decenii de la lansare. Evenimentul a avut loc între 25-27 august 2023. Printre cei care au urcat pe scenă s-au numărat nume mari din muzica ușoară românească, precum Gabriel Cotabiță, Corina Chiriac, Silvia Dimitrescu, Alexandra Ungureanu, Narcisa Suciu, Carmen Trandafir, trupele Holograf, Direcția 5, Proconsul și mulți, mulți alții.

În mod evident, Loredana Groza nu avea cum să lipsească de la marele eveniment. Artista a debutat în muzică pe scena Festivalului de la Mamaia, în urmă cu 37 de ani, în 1986, la vârsta de 16 ani. Ea a și câștigat atunci Marele Premiu, devenind cea mai tânără participantă și câștigătoare din istoria festivalului cu piesele “Mă întreb ce să fac” și “Despre dragoste”.

Citeşte şi: Loredana Groza, show incendiar într-un club din Mamaia. Cum s-a afișat artista. „Ceva spectaculos!”

Citeşte şi: Loredana Groza, pregătită pentru rolul de soacră: „Elena îmi povestește tot. Sunt confidenta ei” / Video exclusiv

Citeşte şi: Schimbările alimentare făcute de Loredana Groza: „Sunt ca Djokovici”. Cum se menține la 53 de ani / Video exclusiv

Citeşte şi: Loredana Groza a renunțat la ținutele sexy. Cum s-a fotografiat artista alături de fiica ei, Elena Boncea

Nelipsit de la eveniment a fost și marele Horia Moculescu. Compozitorul a fost premiat pentru contribuția sa în cadrul festivalului de-a lungul anilor. Și a făcut un duet cu Loredana, interpretând una dintre piesele celebre ale lui Moculescu, “Și dacă”.

La sfârșitul momentului artistic, Loredana a îngenuncheat pentru câteva clipe în fața lui Moculescu, în semn de apreciere și etern respect pentru tot ceea ce a însemnat el pentru muzica ușoară românească.

Vezi în GALERIA FOTO imagini cu Loredana îngenuncheată la picioarele lui Moculescu.

“Aștept de foarte mulți ani acest moment. În seara aceasta, visul meu se împlinește. Și nu am cuvinte să mulțumesc Universului, muzicii că pot să-l am alături de mine, pentru prima oară, pe marele, imensul artist Horia Moculescu. Este mai mult decât un guru al muzicii românești” – a spus ea pe scena Festivalului.

Un alt moment memorabil a fost când Loredana a apărut pentru interpretarea piesei cu care s-a lansat în 1986, “Mă întreb ce să fac”. Ea a fost îmbrăcată cu o rochie care imita la perfecție modelul celei purtate pe scena Festivalului, în urmă cu 37 de ani.

Loredana Groza s-a născut în Onești, pe 10 iunie 1970. Și a început să cânte de a vârsta de trei ani. După terminarea studiilor, la Liceul de Matematică – Fizică nr. 1 din oraș, a fost remarcată la festivalul „Cântarea României” din Focșani, de producătorul de televiziune Dumitru Moroșanu și compozitorul Zsolt Kerestely și invitată la București să participe la preselecția concursului “Steaua fără nume”. Loredana avea 14 ani la momentul respectiv. Dar și-a ținut vârsta ascunsă, pentru că regulamentul concursului nu permitea participarea celor sub 17 ani. După câștigarea tuturor fazelor ale concursului, doi ani mai târziu, a ajuns pe scena Festivalului de la Mamaia, moment ce a marcat deschiderea drumului spre o carieră fulminantă în muzică.

Foto – capturi video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton