Lino Golden este acuzat de efectuarea unor tranzacții ilegale cu sume importante de bani, potrivit informațiilor din procesul deschis împotriva firmei artistului, relatează Spynews.ro. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus sechestru pe bunurile solistului și ale societății intrate în insolvență.
Cuprins
Cuprins
ANAF a pus sechestru pe bunurile lui Lino Golden
Lino Golden (27 de ani) este chemat în instanță pentru a justifica tranzacțiile financiare suspecte pe care le-a făcut în calitate de administrator al propriei firme.
Conform legii în vigoare, chiar dacă artistul era unicul asociat și administrator al firmei sale, el nu avea dreptul să folosească banii firmei în interes personal – cu excepția în care banii ar fi fost scoși sub formă de dividende. Dividendul este cota parte din profitul societății ce se plătește acționarilor. Pentru aceste dividende, Lino era obligat să plătească impozit la stat.
Artistul are datorii de aproape 40.000 de lei
Potrivit informațiilor din procesul deschis împotriva firmei artistului, informații citate de Spynews.ro, autoritățile s-au autosesizat în urma unor tranzacții de bani suspecte. În calitate de administrator al propriei firme, Lino Golden ar fi scos bani din firmă și i-ar fi folosit în interes personal. Societatea artistului se află în insolvență și ar avea datorii de aproape 40.0000 de lei. În plus, firma este inactivă încă din anul 2020, mai notează sursa citată.
Instanța a stabilit termenul administrativ de control la data de 28 mai 2025 și a dispus începerea „procedurii simplificate de faliment” pentru firma lui Lino Golden.
„Lichidatorul desemnat va proceda de îndată la punerea de sigilii asupra bunurilor din averea debitorului (…) și la realizarea operațiunilor de lichidare a averii debitorului”, a decis instanța, în procesul deschis împotriva firmei lui Lino.
Citește și: Alex Velea, despre conflictul dintre el, Lino Golden și Mario Fresh: „Nu regret că i-am ajutat”
Ce se va întâmpla dacă Lino Golden este găsit vinovat
La cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul poate dispune ca o parte din datoriile firmei să fie recuperate de la administratorul acesteia, dacă se consideră că a generat insolvența prin săvârșirea uneia dintre următoarele abateri:
- a folosit bunurile sau creditele societății în folosul propriu sau în acel al unei alte persoane, sub acoperirea firmei;
- a ținut o contabilitate fictivă;
- a făcut să dispară unele documente contabile;
- nu a respectat pașii din contabilitate în conformitate cu legea.
Foto: Instagram
Ultima modificare februarie 10, 2025 4:54 pm