Helmut Duckadam a murit cu un mare regret. Ce l-a împiedicat să-și urmeze visul: „Poate reușeam”

.

Helmut Duckadam s-a stins din viață la 65 de ani, cu un mare regret. În 1986, fostul portar a intrat în Cartea Recordurilor cu patru penalty-uri consecutive apărate în meciul dintre Steaua București și FC Barcelona, câștigând, alături de colegii lui, Cupa Campionilor Europeni pentru România. Citește continuarea articolului pentru a afla care a fost marele vis neîmplinit al fostului goalkeeper.

Marele regret cu care a murit Helmut Duckadam

Vestea morții lui Helmut Duckadam a fost dată pe Facebook de unul dintre prietenii săi, Marcel Răducanu. „Eroul de la Sevilla” a fost activ până în ultimele zile de viață, având o intervenție telefonică la Digi Sport cu doar patru zile înainte de deces.

De asemenea, cu o lună înainte să moară, Duckadam a participat la un eveniment monden alături de soția lui, Alexandra.

„Acum am auzit că a murit unul dintre bunii mei prieteni. Un fost foarte bun coleg, un fost foarte bun fotbalist. Este singurul român din Guinness Book. La doar 65 de ani. S-a stins Helmut. Helmut Duckadam. Cel care a reușit să facă o țară fericită. Am vorbit acum o săptămână, erai vesel. Te-ai dus prea repede, prietene. Dumnezeu să te odihnească. Ai fost un familist convins, un om generos. Ai ajutat pe toată lumea când ai putut. Drum lin, prietene”, a scris Marcel Răducanu, în mediul online.

Citește și: Povestea de dragoste dintre Helmut Duckadam și a doua soție, Alexandra. Care este diferența de vârstă dintre ei și câți copii au împreună. Imagine rară din ziua nunții lor

„Poate reușeam.”

Duckadam a dezvăluit marele său regret în urmă cu patru ani, la Digi Sport. Fostul portar nu a reușit, din cauza problemelor de sănătate, să joace în campionatele din Germania sau Anglia, două competiții pe care le aprecia foarte mult.

„A trebuit să întrerup activitatea fotbalistică la 27 de ani, poate reușeam să joc și eu într-un campionat care îmi plăcea foarte mult. Îmi plăcea campionatul Germaniei și Angliei. Eram un portar care ieșea pe centrări. Îmi plăcea foarte mult, aveam acest curaj”, mărturisea în urmă cu 4 ani, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Din păcate, un anevrism la brațul drept a impus o intervenție chirurgicală, forțându-l să se retragă din activitate mult prea devreme și lăsându-i visul neîmplinit. Duckadam va rămâne în amintirea românilor drept „Eroul de la Sevilla”, cel care a apărat patru penalty-uri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, aducând victoria Stelei București.

Citește și: Câți copii a avut Helmut Duckadam. Cum arată Brigitte, fata cea mare a regretatului fotbalist

A lăsat o soție și trei copii în urma sa

Duckadam a fost un familist convins și un om generos, potrivit apropiaților săi. A lăsat în urma sa o soție și trei copii din două căsnicii. Timp de 27 de ani, Helmut a fost căsătorit cu Ildiko, prima soție, care i-a oferit un fiu și o fiică, pe Robert și Brigitte. Fostul cuplu a divorțat la un an după mutarea în SUA, unde Duckadam nu s-a putut adapta. Fosta soție și cei doi copii au rămas acolo, în timp ce el a revenit în România.

S-a întors în țară și a cunoscut-o pe Alexandra, a doua soție și femeia care i-a fost alături până în ultima clipă. Helmut și Alexandra Duckadam au devenit părinții unei fiice în anul 2008. Julianne Duckadam a împlinit 16 ani în luna octombrie.

Citește și: Ce avere le-a lăsat Helmut Duckadam soției și celor trei copii. „Eroul de la Sevilla” avea o pensie de câteva mii de lei și cheltuia anual între 5 și 8 mii de euro pe medicamente

Vesel la ultima apariție publică, în ciuda problemelor de sănătate

Ultima apariție publică a lui Duckadam a fost la un eveniment monden, alături de soția sa, unde părea vesel și optimist, în ciuda problemelor de sănătate. În trecut, fostul portar mărturisea că era obligat să ia între 18 și 22 de medicamente pe zi, pe care cheltuia între 5.000 și 8.000 de euro anual. Fostul portar a fost operat de opt ori, ultima intervenție fiind pe cord deschis, în septembrie 2024.

Helmut Duckadam va rămâne în memoria colectivă drept un simbol al curajului și determinării și un sportiv care a adus bucurie și mândrie românilor de pretutindeni.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton