Florin Piersic, la 88 de ani: „Vârsta mea devine simbolul prieteniei și al iubirii. Am dat oamenilor mult, dar am primit înzecit de la ei”

.

Florin Piersic este cuprins de recunoștință înaintea aniversării de 88 de ani. Într-o postare pe Facebook, actorul le-a mulțumit celor care l-au răsplătit pentru activitatea sa artistică prin aplauze, priviri calde și mesaje înduioșătoare.

Supranumit „Făt Frumos al cinematografiei autohtone”, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București cu rolul „Richard”, în melodrama „Discipolul diavolului”. Jumătate de secol mai târziu, Florin Piersic rămâne o prezență nelipsită de pe scena teatrului.

Florin Piersic, cuprins de recunoștință la 88 de ani: „E rândul meu să mă înclin în fața voastră”

Florin Piersic va împlini 88 de ani în trei zile, mai precis pe 27 ianuarie. „Nu-i timp de nostalgii. Nu încă. (…) Se învârte «contorul» și vârsta mea devine infinit-infinit, simbolul prieteniei și iubirii, adică 88. Ce tare mi se potrivește! Iubirea, prietenia, speranța, bucuria, sunt cuvintele pe care le prețuiesc cel mai mult pe lume și nu sunt doar niște… vorbe!”, a scris actorul pe Facebook.

Actorul nu are niciun plan să părăsească scena. Interacțiunea cu publicul îi dă speranța unei noi zile și unui nou an plin de bucuria de a se reîntâlni cu publicul în sala de spectacol ori de a-l ști în fața micului ecran.

Citește și: Vlad Miriță a primit un plic de la Florin Piersic. „Ajung în sala de repetiții, îl deschid…”. Ce era înăuntru

„Fără voi, aș fi fost… sărac”

Cu mai mulți ani în urmă, pe scena Teatrului Național, în spectacolul „Dulcea pasăre a tinereții”, îi spunea actriței Carmen Stănescu: „Am dat oamenilor mai mult decât am primit de la ei”. În prezent, Florin Piersic nu se mai regăsește în respectiva afirmație.

„Astăzi, eu, Florin, vă spun celor care citiți aceste rânduri: «Am dat oamenilor mult, dar am primit înzecit de la ei!». Da, da, este adevărat. Fără voi, fără aplauzele pe care mi le dăruiți, fără mesajele pe care mi le scrieți, fără privirile voastre calde când ne întâlnim pe stradă, aș fi fost… sărac. Pentru mine, asta e adevărata bogăție. Cea mai de preț. Dacă în sala de spectacol, vă văd uneori de pe scena înclinând-vă în fața mea, astăzi e rândul meu să mă înclin în fața voastră”, a mai scris Florin Piersic pe Facebook.

Citește și: Ce pensie are Florin Piersic, după o viață dedicată scenei. Câți bani primea pentru un film: „Jumătate era impozitul”

Rolul pe care l-a iubit cel mai tare

Actorul și-a încheiat postarea asigurându-i pe cei care îl apreciază că citește toate mesajele lor. Florin Piersic și-ar dori, totodată, să aibă timp suficient să poată să le răspundă tuturor celor care îi scriu. În încheierea postării, actorul mărturisește că norocul lui este că este „mare… la propriu”, ceea ce-i permite să-și întindă brațele ca niște aripi și să-și îmbrățișeze toți admiratorii.

În ciuda carierei artistice impresionante, Florin Piersic a rămas un om modest. Nu consideră că a avut o realizare mare anume, ci roluri pe care le-a iubit. Preferatul lui a fost rolul lui Steinbeck din spectacolul „Oameni și șoareci”, pe care l-a jucat ani și ani de zile.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton