Dragoș Bucur a explicat ce înseamnă, de fapt, homeschooling. „Este mult mai simplu decât vă închipuiți!”

.

Dragoș Bucur a vorbit deschis despre metoda de educație pe care a ales-o pentru copiii săi – homeschooling.

În vârstă de 46 de ani, actorul și soția sa, Dana Nălbaru (47 de ani), au trei copii – două fete Sofia (17 ani) și Roxana (11 ani) și un băiat, Kadri (8 ani).

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au ales homeschoolingul pentru copiii lor: „Este mult mai simplu decât vă închipuiți”

Toți copiii celor doi învață în sistem homeschooling, iar această metodă, spune actorul, este una foarte potrivită pentru cei trei.

“Sunt mult mai mulți oameni care își educă copiii în homeschooling decât crezi. Și atunci erau. Sofia are 17 ani și a început homeschooling-ul când avea 9 sau 10. Erau mulți și atunci, dar nu se vorbea pentru că nu apăruse cineva – persoană publică despre care să se și știe.

Este mult mai simplu decât vă închipuiți. Este mult mai normal după ce te obișnuiești. Părerea mea este că dacă părinții au timp la dispoziție este mult mai bine pentru relația dintre ei și copii.” – i-a explicat Dragoș Bucur lui Cătălin Măruță, în cadrul podcastului Acasă la Măruță.

Actorul a vorbit apoi despre ce înseamnă cu adevărat homeschooling, punctând că prin acest tip de educare a copilului se creează o legătură foarte strânsă și frumoasă între părinți și copii.

“Homeschooling înseamnă lipsa unui sistem așa cum vă închipuiți voi ceilalți care sunteți copii în sistem. Toată lumea mă întreabă – Păi și cum faci lecțiile, de la 3 la 6? Sofia se trezește la 5.30 dimineața ca să se ducă la antrenament. Face BJJ –  brazilain jiu jitsu. Ea alege să se trezească așa, ca să se ducă cu autobuzul la antrenamente. Poți să alegi să aibă o programă. Sofia are o programă. Este înscrisă la o școală acreditată. Dă examene semestrial, are examen la final.

„Suntem o familie normală, cu tensiuni, cu discuții, cu certuri”

Citeşte şi: Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au făcut casă la țară. Cum arată gospodăria de care se ocupă

Citeşte şi: Fiica lui Dragoș Bucur: „Nu pot să spun că e foarte afectuos, că nu e!” Mărturisirile sincere ale celor mici despre tatăl lor / Exclusiv

Citeşte şi: Afacerea cu care Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au dat lovitura. „Am investit foarte mult suflet și pasiune!”

Citeşte şi: Dana Nălbaru, despre boala cu care se luptă Dragoș Bucur de ani de zile: „I-a luat secunde bune ca să mă recunoască”

Trebuie să ia niște credite ca să poată merge mai departe. Școala este recunoscută inclusiv în România. Așa e și cu Roxana și cu Kadri. Dar îți trebuie timp. Așa cum ai grijă de copilul tău până la 6 ani până îl dai la școală, așa îi acorzi timp și în continuare.” – a mai spus actorul.

Dragoș Bucur susține că familia lui este una “normală”, ca oricare alta, cu discuții și, uneori, conflicte.

“Este o responsabilitate, dar dacă intri pe drumul corect este un timp petrecut mult mai bine și mai frumos cu copiii, decât așa cum faceți voi ceilalți care vă duceți copiii la școală. Să nu vă imaginați că e ca în filme, când se aud vrăbiuțe pe fundal și ne plimbăm toți în pijamale albe prin casă. Nu. Suntem o familie normală, cu tensiuni, cu discuții, cu certuri cu ‘Du-te la tine în cameră’, cu ‘iar nu ai făcut aia!’ Din multe puncta de vedere e mai complicat cu homeschooling-ul” – a încheiat el.

Foto – Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton