Dorel Vișan, prima reacție după ce a fost compătimit pentru pensia mică: „Mă descurc, muncesc!”

.

Actorul Dorel Vișan (86 de ani), renumit pentru cariera impresionantă în film și teatru, a reacționat după ce a fost compătimit pentru pensia mică pe care o are, după o viață petrecută pe scenă și pe platourile de filmare.

Deși remarcat la nivel internațional pentru rolurile din filmele „Iacob” (1988) și „Senatorul melcilor” (1955), Dorel Vișan are o pensie de doar 1.400 de lei. În ciuda acesteia, actorul a declarat recent că se descurcă, muncește, și că nu este interesat de subiectul creșterilor de pensie.

Reacția lui Dorel Vișan după ce a fost compătimit din cauza pensiei mici

Pe lângă pensie, Dorel Vișan are și o indemnizație de merit, o compensație pentru activitatea sa artistică. După ce a fost compătimit în presă pentru pensia mică, Dorel Vișan, care deține o fermă de legume la Cluj, a vorbit despre situația lui financiară actuală.

„Nu mă interesează prea mult acest subiect, creșterea pensiei. După ce au aflat că am pensie de 1.400 de lei toate televiziunile au început să spună că mor de foame, ăștia nu-s normali! Pe fluturașul de pensie încă nu am sesizat până acum nicio modificare, niciun ban în plus, poate de săptămâna viitoare, când vine din nou pensia. Să nu mă plângă nimeni, că nu mor eu de foame. Mă descurc, muncesc!”, a declarat Dorel Vișan, pentru Playtech.

Citește și: Monica Tatoiu: „Sunt milionară! Am putut să devin bogată fără să fur!”. Ce pensie are fosta afaceristă

Citește și: Ce pensie are Gheorghe Turda. Artistul e mulțumit de banii pe care îi primește în fiecare lună

Cât câștigă din drepturile de autor

Deși a jucat în peste 80 de filme, potrivit Cinemagia.ro, Dorel Vișan nu se poate întreține din drepturile de difuzare, spre deosebire de actorii din seriale TV și telenovele. „Pe mine nu m-au căutat. Prin urmare, vă spun foarte sincer că eu, actorul Dorel Vișan, nu pot trăi din drepturile de difuzare. E mult de discutat pe această temă, legat de soarta artiștilor din România aflați la pensie”, a mai spus Dorel Vișan, pentru sursa citată.

Dorel Vișan s-a retras din teatru în urmă cu 20 de ani. Actorul consideră că, în prezent, teatrul aduce „năravuri” în loc să le „îndrepte”, așa cum ne sfătuia Ienăchiță Văcărescu, poet, filolog și istoric român. „Ăsta nu e teatru, teatrul se face pentru oameni, de aceea s-a descoperit”, a completat.

Citește și: Drama lui Mircea Solcanu după operația pe creier: „Trăiesc din pensia de handicap şi sunt aproape surd”

Citește și: Ce pensie are Florin Piersic, după o viață dedicată scenei. Câți bani primea pentru un film: „Jumătate era impozitul”

Dorel Vișan i s-a alăturat lui Mickey Rourke în filmul „21 de Rubini”

Anul trecut, Dorel Vișan a jucat în filmul „21 de Rubini”, turnat în România, alături de actorii Anthony Delon, fiul lui Alain Delon, și de Mickey Rourke. Actorul de la Hollywood a fost impresionat de talentul lui Dorel Vișan.

„Mickey a fost impresionat de talentul actorului român Dorel Vișan, de paleta largă pe care a abordat-o acesta în film, de nuanțe. Greu găsești la Hollywood un actor capabil de un asemenea rol, de o abordare atât de profundă”, a declarat Kimberly Hines, agenta lui Mickey Rourke.

Foto: Libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton