De ce și-a retras Alina Pușcaș fiul de la fotbal: „M-a afectat și pe mine” / Exclusiv

.

Alina Pușcaș (38 de ani) este mama a trei copii și ne-a pus care i se pare cea mai mare provocare a părinților în 2024. În exclusivitate pentru Unica.ro, prezentatoarea emisiunii „Te Cunosc de Undeva” ne-a dezvăluit cum colaborează cu soțul în creșterea celor mici, dar și cum gestionează timpul pe care aceștia îl petrec în fața ecranelor.

Cum colaborează Alina Pușcaș și soțul ei, Mihai Stoenescu, în creșterea copiilor lor

Alina Pușcaș și Mihai Stoenescu au un fiu și două fiice, Alexandru, Melissa și Iris. Pentru că nu îi pot crește izolați de tehnologie, prezentatoarea de televiziune și soțul ei o folosesc în avantajul lor și al copiilor. Alina și Mihai colaborează strategic în creșterea copiilor lor și evită pe cât posibil să se contrazică în fața acestora în chestiuni ce țin de ei.

„Niciodată nu ne contrazicem. În general ne susținem unul pe celălalt, chiar dacă, să zicem, n-am fi de acord. O remediem după, dar ne susținem reciproc (n.red.: în fața copiilor)”, a spus Alina Pușcaș, pentru Unica.ro, la avanpremiera „Power Couple România”.

Citește și: Ce spune Alina Pușcaș despre diferența de vârstă dintre ea și soțul ei. Pe cine moștenește fata lor cea mică: “Are 4 ani și citește. M-a șocat”/ Exclusiv

Cum gestionează timpul petrecut de copii în fața ecranelor

Alina Pușcaș și Mihai Stoenescu le-au cumpărat tablete copiilor lor pentru că școala pe care o urmează le-a cerut acest lucru. În schimb, copiii au voie în fața ecranelor un timp limitat. Pentru Alina și Mihai este esențial ca cei mici să petreacă timp în natură, să facă mișcare și să aibă preocupări artistice. Fiul lor, care are 8 ani, a primit cadou și o pereche de ochelari VR. Iar, ca să îmbine utilul cu plăcutul, prezentatoarea și stomatologul i-au cumpărat un joc în care practică boxul.

„După 10 minute a venit la mine, și-a dat ochelari jos, era roșu, îi curgeau apele de pe el și a zis: «Am făcut box». Și-am zis: «Astăzi n-aveai box». «Nu, nu cu VR-ul». Am zis că e bine, deci înseamnă că am reușit să îmbinăm cumva tehnologia și cu o parte practică, sportul, pe lângă social media”, a mai spus Alina Pușcaș, pentru Unica.ro.

Citește și: Alina Pușcaș vrea ca hate-ul online să fie pedepsit penal. „E groaznic. Să existe niște legi dure” / Exclusiv

De ce și-a retras Alina Pușcaș fiul de la fotbal: „M-a afectat și pe mine”

Prezentatoarea de la Antena 1 crede că tehnologia și social media sunt un rău mult mai mic prin comparație cu răutățile la care unii copii îi supun pe ceilalți. Din cauza lor, Alina Pușcaș a fost nevoită să-și retragă fiul de la fotbal.

„Apropo de hate, ceva m-a afectat și pe mine. Pe Alex l-am dus la fotbal. Scopul meu de a-l duce acolo era să interacționeze cu mai mulți copii din toate cartierele, din toate mediile, din toate școlile și în același timp să se împrietenească și să facă sport împreună”, a mai spus Alina Pușcaș, pentru Unica.ro.

Citește și: Alina Pușcaș, dezvăluiri dureroase despre începutul carierei: „E frustrant și de multe ori deprimant” / Exclusiv

„Este mult mai grav decât partea cu tehnologia, din punctul meu de vedere”

După o vreme, Alexandru și-a rugat părinții să-l retragă. Din dorința de a-i face un bine, de a-l încuraja să socializeze și lucreze în echipă, Alina și soțul ei au insistat să continue antrenamentele.

„A început să plângă și mi-a zis că nu mai vrea sub nicio formă să meargă la fotbal. Mi-a explicat că nu mai poate psihologic. Nu mi-a zis «psihologic». (…) A zis că nu mai simte nevoia să meargă acolo, chiar nu mai vrea să vorbească cu nimeni de acolo. Am încercat și cu profesorii, cu antrenorii, nu s-a putut. Practic, din cauza răutăților copiilor din generația lui, el a preferat să se retragă. Mi-a părut foarte rău. Chiar ieri ne-am retras. Asta, sincer, este mult mai grav decât partea cu tehnologia, din punctul meu de vedere”, ne-a mai spus prezentatoarea de la „Te Cunosc de Undeva”.

Foto: Unica.ro; Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton