De ce s-a amânat înmormântarea actriței Ileana Stana Ionescu. Andrei Ionescu: „Nu știm când va avea loc”

.

Înmormântarea actriței Ileana Stana Ionescu nu a avut loc astăzi, 2 iulie, așa cum s-a anunțat inițial. Soțul acesteia, actorul Andrei Ionescu, a explicat de ce s-a amânat înhumarea marei artiste.

Ileana Stana Ionescu ar fi trebuit să fie înmormântată astăzi

Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață dumincă, 30 iunie, la vârsta de 87 de ani. Trupul neînsuflețit a fost depus la capela Cimitirului Bellu Catolic din București, conform unui anunț publicat pe contul oficial de Facebook al Teatrului Național București.

„Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic. Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale. A debutat ca actriță in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în ‘Școala femeilor’ de Molière.

Citeşte şi: Ileana Stana Ionescu este în spital de o săptămână. „Au doctorii grijă de ea!” Ce spune soțul ei, Andrei Ionescu, despre starea actriței

Citeşte şi: Mezina actriței Meryl Streep, Louisa Jacobson, a recunoscut că are o relație cu o femeie. „Intrăm într-o nouă eră plină de bucurie!”

Citeşte şi: Vedetele o plâng pe Ileana Stana Ionescu. Actrița a murit la 87 de ani, după ce a făcut mai multe comoții cerebrale

Citeşte şi: Jennifer Lawrence, accident pe platourile de filmare. Actrița a fost dusă la spital pentru îngrijiri

În anul 1959, a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit actrița Teatrului Național I.L. Caragiale, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein – «Gaiţele» de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba – «Troienele», Doica – «Medeea» de Seneca în «Trilogia antică», regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia – «Iolul şi Ion Anapoda» de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra – «Micul infern» de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013). Dumnezeu s-o odihnească, condoleanțe familiei!” – se arată în mesajul postat în mediul online.

Înmormântarea Ilenei Stana Ionescu, amânată

Andrei Ionescu a declarat în exclusivitate pentru click.ro că înmormîntarea afost amânată pentru că fiul lor este așteptat în țară să își poată lua adio de la mama sa.

„Nu știm când va avea loc înmormântarea. Îl aștept pe fiul nostru să vină din America din nou. A fost aici, a văzut-o vineri, dar sâmbătă el a plecat. Nu știu dacă Ileana l-a recunoscut, căci nu mai recunoștea pe nimeni, dar s-a uitat la el și a zâmbit, iar el a îmbrățișat-o. Eu m-am ocupat de acte, mâine, de la ora 10 la ora 14, cei care au iubit-o pot veni la capela Cimitirului Bellu Catolic ca să-și ia adio de la ea” – a declarat Andrei Ionescu, pentru sursa amintită anterior.

Actrița Ileana Stana Ionescu a murit în spital, după ce a suferit mai multe comoții cerebrale. Ea erainternată de câteva săptămâni.

„Ileana mea a murit azi dimineață. Nu a fost deloc bine, în ultima vreme suferise niște comoții cerebrale. Nu și-a luat adio de la mine. Săraca, nici nu mă mai recunoștea” – a declarat Andrei Ionescu după pierderea soției.

În urmă cu ceva timp, Ileana Tsana Ionescu mărturisea că singurul ei mare regret este că nu poate petrece mai mult timp cu fiul ei, Andrei Manuel Ionescu, care locuișete în Statele Unite ale Americii. Acesta este medic de profesie, lucrează la un spital din Tacoma, Washington, și își vizitează rar părinții.

„Andrei locuiește în America, este doctor, are o căsnicie frumoasă și un băiat mare, Alexandru Luca, leit taică-su. Profesional îi merge bine, Doamne ajută, totul le merge bine. Fiul nostru este bine, este sănătos, voinic și plin de viață. (…) Trebuie să își mărturisesc un lucru și anume faptul că de la o vreme îmi este foarte dor de el, nu știu, e un sentiment aparte ce nu îmi dă voie să fiu liniștită. Mă apucă tare dorul de el. Vorbim foarte des la telefon, râdem, glumim, e șugubăț tare el din fire”, spunea actrița în urmă cu câteva luni.

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton