Violeta, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică Jr., studiază în paralel la două unități diferite de învățământ și face și voluntariat la vârsta de 16 ani. Dar mama ei nu a fost, inițial, de acord cu decizia fetei de a merge la două școli.
Violeta vrea să dea admiterea la o Facultate de Drept din SUA
Violeta este studentă în clasa a XII-a la un liceu privat din București, iar în paralel studiază la o școală unde sistemul de învățământ este diferit față de cel din România, iar prezența la cursuri nu este obligatorie. După termianrea liceului, tânăra va da admiterea la o facultate de Drept din SUA.
„Ce diferență între parcursul nostru la școală odinioară, când noi, părinții de azi, eram la vârsta copiilor noștri! Ceea ce pot face tinerii de azi, dacă hotărăsc să își îmbrățișeze potențialul, îmi arată că, deși suntem mamă și fiică, suntem din generații atât de diferite și chiar dacă noi semănăm în multe privințe, văd astăzi o evoluție în procesul de învățare și formare pentru viitor de neînchipuit pentru mine, când eram la vârsta Violetei”, a explicat Andreea Marin, într-o postare pe Facebook.
Vedeta a detaliat apoi care sunt activitățile fiicei ei și psune că are un program foarte încărcat, dar ea își dorește să facă mai multe lucruri simultan.
„Este în ultimul an de liceu, cel mai greu, s-a hotărât să dea admitere la drept în America (are motive bune pentru acest pas, nu e o alegere întâmplătoare) și emoțiile mele sunt mai mari ca niciodată. Mai ales pentru că, pe lângă efortul de învățare aproape fără oprire și voluntariatul care o pasionează și la care nu renunță (doar somnul, și acela impus, poate fi numit răgaz), a hotărât să urmeze în paralel cu liceul ei și un al doilea sistem de învățământ, unic în România, AmSchool, acreditat internațional” – a adăugat Andreea Marin în postarea sa.
De ce nu a fost Andreea Marin de acord ca fiica ei să studieze la două școli
Prezentatoarea de televiziune a precizat apoi că inițial nu a fost de acord ca fata să învețe simultan la două școli, gândindu-se că efortul pentru a face un astfel de lucru poate fi copleșitor.
„Ei nu învață în clase ca în sistemul clasic, cu profesori pe materii cum am fost noi învățați, ci au antrenori care îi ajută unde nu se descurcă singuri cu studiul, elevii învață în echipe restrânse pe proiecte diverse, nu au teme pentru acasă, nici bacalaureat, însă au acces 24/7 la platforma online de cursuri atrăgătoare cu subiecte fără granițe, au flexibilitatea programului și își dau examenele de evaluare când se simt pregătiți pe parcursul anului pentru a-și obține creditele necesare absolvirii, iar diploma e recunoscută internațional.
Spun sincer că inițial am spus NU ferm, de teama că va fi prea mult efortul adăugat astfel și din lipsă de cunoaștere, recunosc, am crescut în altă generație, cu perspective restrânse față de cele de azi. M-a intrigat, însă, hotărârea sa și am învățat o lecție: să le ascultăm vocea adolescenților noștri!” – a completat Andreea Marin.