De ce își ține Florin Dumitrescu fiicele departe de bucătărie: „Mi-e frică să le prindă pasiunea asta”/ Exclusiv

.

Florin Dumitrescu și-a reluat activitatea în televiziune luna aceasta, o veste primită cu entuziasm, dar și cu ezitare de familia lui. Alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, Florin face parte din juriul sezonului 9 MasterChef România. Fiicele bucătarului, Ava și Mia, au primit vestea cu bucurie, dar și cu reticență, pentru că filmările îl vor ține pe tatăl lor departe de casă. În exclusivitate pentru Unica.ro, juratul de la Pro TV a spus motivul pentru care își ține fetele departe de bucătărie, dar și de ce el și soția rareori gătesc împreună.

De ce își ține Florin Dumitrescu fiicele departe de bucătărie

Chef Florin Dumitrescu (36 de ani) și soția lui, Cristina Sima Dumitrescu, formează un cuplu din anul 2010. Cristina și Florin s-au cunoscut în restaurantul lui, la o degustare. Ulterior, juratul de la MasterChef România a abordat-o pe Cristina pe Facebook, iar de atunci sunt nedespărțiți. În iunie 2013, bucătarul și creatoarea de conținut online au devenit părinți prima dată. Atunci s-a născut primul lor copil, Ava (11 ani), urmată doi ani mai târziu de o soră mai mică, Mia (9 ani). Pentru Unica.ro, Florin Dumitrescu a spus de ce nu-și prea dorește ca fiicele să îi calce pe urme.

„Fetele mele încă sunt micuțe. Încercăm să ajungem în punctul de a aprinde aragazul. E o teamă. Mi-e și frică să le prindă pasiunea asta. E o pasiune care costă foarte mulți bani. Mă gândesc și dacă vreuna dintre ele își va dori să gătească cine știe ce carne de crocodil, să mă chinui să o aduc. (râde) Va veni momentul în care va trebui să gătim împreună. Momentan încerc să le responsabilizez cu alte treburi ale casei. Spălat vase, pregătit bucătăria pentru gătit, pus masa, ridicat masa, să ajungem să gătim ușor-ușor”, a spus Florin Dumitrescu, pentru Unica.ro.

Citește și: Florin Dumitrescu, despre întoarcerea Ginei Pistol pe micul ecran, la MasterChef: „E mână de fier” / Exclusiv

Ce gătește Florin Dumitrescu pentru soție și fete

Florin Dumitrescu nu este adeptul preparatelor sofisticate acasă. Una dintre rețetele preferate pe care le gătește familiei implică o singură tigaie și ingredientele de care soția și fiicele au poftă în acel moment. Bucăratul pregătește garnitura, carnea și sosul în aceeași tigaie.

„De regulă, folosesc o singură tigaie în care fac și garnitura și carnea și sosul, pe rând, gătite toate și au un gust mult mai bun și se mănâncă foarte repede. Când ajungem acasă de la școală, ne așezăm la masă în bucătărie, mâncăm câte o grisină și: «Hai, ce mâncăm, ce avem?»”, ne-a povestit Florin Dumitrescu. Ava și Mia vin cu sugestii, tatăl lor gătește, iar familia mănâncă rezultatul final.

Citește și: Cum arătau Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef România

De ce nu gătește Florin Dumitrescu alături de soție

Juratul de la Pro TV ne-a dezvăluit și că nu obișnuiește să gătească alături de soție. Bucătarul ne-a spus, mai în glumă, mai în serios, că soția lui preferă să plece de acasă atunci când intră el în bucătărie. În aceeași situație se regăsește și colegul lui, Sorin Bontea, care se confruntă cu aceleași reproșuri din partea soției sale.

„Dacă gătesc eu, ea preferă să plece de acasă, pentru că se umple chiuveta de farfurii. Chiar a venit Gina la un grătar acum un an sau doi, cu Andrei și cu Josephine. După ce am terminat de gătit, a intrat Gina în bucătărie și zice: «Vai, Doamne ferește! Nu cred, cine o să spele vasele?». A vrut să se apuce să spele vasele. A zis că nu mai vine la grătar, că sunt prea multe vase de spălat”, a mai povestit Florin Dumitrescu, pentru Unica.ro.

Citește și: Motivul pentru care Sorin Bontea și soția lui nu gătesc împreună: „Lucrurile nu stau chiar pe roze” / Exclusiv

Florin Dumitrescu a spus care este rețeta preferată pe care i-o gătește soția

Într-adevăr, Gina Pistol ne-a povestit și nouă că ordinea și curățenia sunt foarte importante pentru ea și că, din acest motiv, nici ea nu privește cu ochi buni prezența lui Smiley în bucătărie. Revenind la Florin Dumitrescu, bucătarul ne-a dezvăluit și care sunt preparatele cu care soția lui l-a cucerit.

„Gulașul. Și omleta. Face cea mai bună omletă. E practic omleta anti-mahmureală pe care am descoperit-o de la ea. Omletă cu slănină și cu ceapă. În Ardeal, de unde vine ea, se numește ratotă. Foarte bună! Și gulașul!”, a încheiat chef Florin Dumitrescu.

Foto: Instagram/@chefflorindumitrescu

Imagine: Ada Cheroiu

Montaj: Răzvan Stamatiu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton