De ce a plecat Adela Popescu din televiziune: „A fost momentul în care am zis că e suficient” / Video

.

Adela Popescu a vorbit candid despre decizia de a pleca din televiziune și despre perioada în care, din cauza epuizării, a dezvoltat o depresie puternică. Fosta prezentatoare a emisiunii „Vorbește Lumea” și-a povestit experiențele proprii, fără a se erija însă într-un exemplu.

Adela Popescu s-a confruntat cu depresia. Cum s-a vindecat

Adela Popescu a debutat în televiziune la doar 16 ani, în serialul „În Familiei”. Doi ani mai târziu obținea un rol principal în prima telenovelă românească, „Numai Iubirea”. La acea vreme, Adela a mers la casting pentru rolul jucat de Oana Zăvoranu, Andreea Damaschin, antagonista. Așa a apărut un nou personaj, sora Andreei, Alina, rol creat special pentru Adela. A urmat un șir lung de proiecte noi în care Adela era distribuită în rol principal. În acea perioadă, din cauza epuizării, Adela s-a confruntat cu depresia.

„Nu mai știam cine sunt eu, cine era personajul. Am plâns foarte mult, a trebuit să-i spun minții mele că trece prin niște tragedii ca să ajungă la o anumită stare. Am ajuns la niște depresii puternice. Am trecut printr-o perioadă foarte dificilă. Am mers de două ori la terapie și am renunțat. M-am vindecat doar pentru că viața, pur și simplu, m-a ajutat, prin tot ce mi-a oferit!”, a spus Adela Popescu, la conferința Fain & Simplu din Oradea.

Citește și: Adela Popescu, primele imagini din casa de la Șușani: „Am venit în vizită la căsuță”. Ideea proiectului a pornit de la copii

„Nu mă dau exemplu”

În perioada care a urmat, Adela l-a cunoscut pe Radu Vâlcan, care i-a devenit iubit în 2010 și soț în 2015. Actorii din „Retreat Vama Veche” au împreună trei băieți, pe Alexandru, Andrei și Adrian.

„Un om calm și atât de bun cu mine. Prezența lui m-a mângâiat mai mult (decât terapia – n.red.), așa am simțit atunci, nu spun că a fost corect sau nu. Nu mă dau exemplu, pentru că nu am trecut prin niște evenimente traumatice care să mă depășească. E nedrept să spun că am reușit singură”, a explicat Adela Popescu.

Citește și: Cum a scăpat Adela Popescu de amendă, după ce a fost oprită de Poliție, în trafic: „Oamenii mă iubesc”

De ce a plecat din televiziune

În 2023, Adela Popescu s-a retras de la „Vorbește Lumea”. În prezent, emisiunea este găzduită de Lili Sandu, Bogdan Ciudoiu și Shurubel (Andrei Lăcătuș). În cadrul conferinței Fain & Simplu de la Oradea, Adela a spus care a fost motivul plecării ei din televiziune.

„Am înțeles câtă nevoie aveam să petrec timp cu copiii mei în această etapă a lor”, a început actrița.

Citește și: Adela Popescu și Radu Vâlcan au inaugurat locuința de la mare: „Dormim pentru prima oară în apartamentul nostru”

„A fost momentul în care am zis că e suficient”

Adela Popescu s-a întors la „Vorbește Lumea” la două luni după ce l-a născut pe Alexandru, la șapte după ce l-a născut pe Andrei și la doar una după ce l-a născut pe Adrian.

„După ce am născut al treilea copil, veneam de la muncă, mă așezam lângă ei să mă joc și tot ce-mi doream era să mă întind și să mă culc. Nu e glumă. Eram într-o stare de oboseală absolut îngrozitoare. Cu fiecare zi în care munceam, nu mă odihneam suficient și eram în lăuzie, turnam o picătură de cerneală într-un pahar de apă până a devenit tot cerneală. Simțeam că nu mai e nimic luminos acolo. Ăla a fost momentul în care am zis că e suficient. Tare bine mi-e acum”, a povestit Adela Popescu.

Citește și: Adela Popescu, despre serile cu Radu Vâlcan: „Vi se întâmplă?” Cum își fac timp pentru ei, cu trei copii acasă

„Cred în energia dintre oameni și că este vindecătoare”

Din fericire, actrița nu s-a confruntat cu depresia post-natală și atribuie acest lucru și faptului că s-a întors foarte rapid la muncă după nașteri.

„Cred că și depresia post-natală poate să nu existe dacă oamenii au viață socială. Nu spun serviciu ca al meu, dar ar trebui să iasă, să aibă întâlniri. Cred în energia dintre oameni și că este vindecătoare”, a explicat Adela Popescu.

Foto: Captură YouTube; Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton