Home > Vedete > Româneşti > Daniel Pavel, nerăbdător să înceapă Survivor All Stars: „Avem dreptul la fericire, dar atenție cu mijloacele în a o atinge” / Exclusiv
Daniel Pavel, nerăbdător să înceapă Survivor All Stars: „Avem dreptul la fericire, dar atenție cu mijloacele în a o atinge” / Exclusiv
Daniel Pavel este pregătit pentru un 2024 de excepție, pe care îl începe în Republica Dominicană, la filmările Survivor România All Stars. Tot anul acesta, prezentatorul TV și logodnica lui, Ana Maria Pop, se vor căsători. În exclusivitate pentru UNICA.ro, Daniel a dezvăluit ce planuri are de sărbători, dar și care a fost cea mai mare bucurie a lui din acest an.
Daniel Pavel ne-a mai spus și ce parfum are Crăciunul pentru el, rememorând sărbătorile de iarnă din perioada comunismului. Totodată, prezentatorul ne-a dezvăluit care a fost cea mai mare dovadă de curaj din ultima vreme. În răspunsurile sale, Daniel și-a menționat atât băiatul, cât și viitoarea soție.
Daniel Pavel: „Am prins de fiecare dată sărbătorile Crăciunului și Anului Nou, pe mare, departe, deci sunt antrenat!”
Cum te prinde finalul de an, ce planuri ai pentru sărbători?
Finalul de an mă prinde, ca întotdeauna, în ultimii cam mulți ani, 15 de media, foarte prins și focusat profesional. Atât ca realizator și redactor-șef la radio, cât și ca prezentator de televiziune. Mai ales de când am bucuria să prezint Survivor România, finalul de an înseamnă intensificarea eforturilor de prezență, interpretare și oferit publicului, la cel mai înalt nivel posibil, temele cerute. Dacă stau bine să mă gândesc chiar și viața mea de dinainte să mă așez în fața unui microfon de emisie sau a unei foi albe de scris texte, în cea de ofițer de marină comercială, am prins de fiecare dată sărbătorile Crăciunului și Anului Nou, pe mare, departe, deci sunt antrenat!
Anul acesta vom sta, din nou, pe lângă casa pe care o vom părăsi în ianuarie, pentru încă un sezon fabulos al emisiunii. Cu familia și bucate tradiționale autentice.
Ce parfum are Crăciunul tău și care este prima amintire care îți vine în minte când te gândești la sărbătorile de iarnă?
Ce întrebare-evocare minunată! Mulțumesc! Funcționăm, pe neuro-afectiv, foarte interesant pentru că, iată, doar ce citesc aceste cuvinte și există un sertar al ființei, niciodată prăfuit, care conține icoana Mamei, înconjurată de noi, tata și copiii, în acei ani, pe care, sociologic, politic, îi definim prin anii gri ai deceniului opt al comunismului totalitar românesc.
Dincolo de privațiunile prin care treceam aproape toți, de Crăciun (cu o dispensă de la omul momentului de atunci – moș Gerilă) accesul la produse era relativ mai facil. Povestim copiilor, tinerilor de astăzi de cozile la portocale și banane, de sacralitatea cu care așezam în bradul de iarnă bomboanele învelite în staniol. Era parte din tradiția veche a împodobirii bradului, păcat că astăzi e rară, li se pare a fi din alt film.
Dar amintirile au dinamica lor, viața lor, iar mirosul acelor brazi – erau un soi autohton, nu importuri, era divin. Apoi diversele instalații luminoase, astăzi de negăsit, lumânăricile și artificiile creau o feerie. Sigur, astăzi pe filiera scandinavă și nord-americană avem abundența unui stil cam rococo, am putea spune, dacă vorbim de aceste decorațiuni de Sărbători. Eu, unul, mă bucur de priceperea Anei mele în a găsi de fiecare dată optimul care încântă sufletele tuturor celor care văd.
„Putem și avem dreptul la fericire, dar atenție cu definițiile și mijloacele în a o atinge”
Ce apreciezi cel mai mult la tine, ca om?
Dacă aș avea ocazia să mă cunosc și mă împrietenesc cu mine (râde!) – exercițiu-lege divină, apropo, necesar pentru devenirea noastră zilnică, în oameni, aș constata trei lucruri. Primo, că jovialitatea exprimată în regim de extrovert e dublată de substanță, lectură, cultură și (ceva!) măsură. Secundo, că sunt un om de cursă lungă, cum îmi este de altfel și denumirea profesională a primei mele vocații – marina. Și tertio că „am învățat” cu suferința, să spun așa. Țin la tăvăleală, înțeleg, la un nivel cuantic, că viața asta nu este un joyride. Da, putem și avem dreptul la fericire, dar atenție cu definițiile și mijloacele în a o atinge. Iar la un nivel mai teluric, de zi de zi, sunt chiar un supraviețuitor, care face tot ce este posibil să inspire, să conducă, să ajute și alți semeni în a supra-viețui (scris așa).
Cea mai mare bucurie a lui Daniel Pavel în 2023: „A fost de dublă importanță”
Care este cea mai mare bucurie pe care ai trăit-o în 2023?
Cea mai mare bucurie a fost de dublă importanță. Întâi, rezultatele și parcursul formidabil al băiatului meu, Antoniu – Constantin, la Viena, unde locuiește: bacul la liceul francez – și, la alegerea sa, și cel în sistemul austriac, Matura. Apoi admiterea la facultatea de drept internațional din oraș.
Cu examen, nu dosar. În elita europeană, pe meritul său total. Un luptător autentic, educat admirabil și cu o inimă de român care va schimba, indirect, ca atâția alți copii de români, percepțiile „imperialilor” despre potențialul acestui neam-călăuză, neamul românesc.
Care este cea mai mare dovadă de curaj de care ai dat dovadă în ultima vreme?
(râde) În plan emoțional, momentul oferirii inelului de logodnă, Anei. Dar asta și pentru că aveam febră amândoi, în acele zile de octombrie! În plan de acțiune, am prezentat festivalul baloanelor cu aer cald, Rise Up, ediția a doua, tot în toamnă. Am evoluat, la un moment dat, la o înălțime considerabilă, cu care mă știam a nu fi în confort. O altă limită atinsă și probabil depășită. Intenționez să lucrez la asta, la un moment dat.
„Depinde doar de noi ce realitate hrănim și facem să supraviețuiască”
Ce te motivează în meseria ta și cum îți dorești să fie noul an?
Motivația mea se extrage fundamental din dorința de a fi în centrul atenției oamenilor, canalizând energie de Sus, inspirând și propunând stări, emoții, speranță. Cred că toți performerii și entertainerii, dacă sunt sinceri cu ei înșiși, caută asta. La mine, această trăsătură este dublată de natura mea de povestaș, cum spune Borges și alți prieteni ai săi. Îmi place să trăiesc, să aud și să spun mai departe. Aceasta ar fi partea telurică, să spunem, a motivatorului meu. Iar cea cosmică, de vibrație și mai înaltă, este aprecierea minunată a oamenilor. Atât cei cu care lucrez, cooperez, trudesc, echipa de producție și colegii mei de la PRO TV, cât și oamenii care interacționează cu mine, după emisiunile realizate, din public, mai ales cei tineri și copiii minunați. În astfel de momente, știi că ești atins de Grația Divină.
Anul 2024, anul Dragonului de Lemn, în zodiacul chinezesc, cum am mai amintit, va fi un an al unor schimbări de paradigmă cruciale pentru toți trăitorii pe această planetă. Este și de bine și de maximă atenție!
Un an în care noi aducem oamenilor Survivor All Stars: Sezonul Suprem. Un an al începuturilor și consolidărilor de noi cicluri evolutive, dincolo de suferința și distrugerea de care rasa umană este capabilă. Dar tot noi suntem făuritori de vise pragmatice, realizabile, frumoase.
Cum spune vechea înțelepciune, depinde doar de noi ce realitate hrănim și facem să supraviețuiască.
Când începe Survivor România All Stars
În 2024, concurenții din sezoanele anterioare se întorc pe traseu. Un nou sezon, reguli diferite. Ce strategii vor face? Pe cine se vor baza? Aflăm, din 16 ianuarie, la PRO TV și pe VOYO!
Din echipa Faimoșilor, în acest an, vor face parte: Zannidache (sezonul 2), TJ Miles (sezonul 3), Cătălin Moroșanu (sezonul 2), Jorge (sezonul 4), Jador (sezonul 2), Andreea Tonciu (sezonul 3), Roxana Nemeș (sezonul 2), Elena Ionescu (sezonul 1), Ana Porgras (sezonul 2) și Ștefania Stănilă (sezonul 4).
Din tabăra albastră, a Războinicilor, vor face parte: Alex Delea (sezonul 3), Iancu Sterp (sezonul 1), Relu Pănescu (sezonul 3), Robert Moscalu (sezonul 4), Andrei Ciobanu (sezonul 1), Lola Crudu (sezonul 1), Ștefania Ștefan (sezonul 3), Alexandra Duli (sezonul 3), Maria Lungu (sezonul 4) și Maria Chițu (sezonul 1).