Dan Negru, mesaj tranșant la 13 ani e la moartea Mădălinei Manole: „Moral, noi din televiziuni și media suntem criminalii ei”

.

Dan Negru a postat un mesaj dur în mediul online legat de moartea Mădălinei Manole, care pe 14 iulie ar fi împlinit 56 de ani. Artista a murit în urmă cu 13 ani, când s-a sinucis chiar într-o zi de 14 iulie.

Dan Negru este de părere că Mădălina Manole a fost “prima victimă a discriminării de vârstă” din showbiz-ul românesc.

„Era mult mai tânără decât sunt azi Smiley sau Delia”

Deși a fost una dintre vocile mari, reprezentative ale muzicii ușoare românești în anii ’90, fiind considerată cea mai bună artistă pop în perioada respectivă și, ulterior, prima cântăreață pop care a interpretat folclor autentic, în manieră originală, în ultima parte a vieții, Mădălina Manole s-a lovit de refuzul televiziunilor și al radiourilor de a-i mai difuza hit-urile care au consacrat-o.

Cu toate că era în plină ascensiune profesională și se reinventa constant, artista începuse să piardă teren în fața publicului tânăr care își îndrepta atenția spre un alt gen muzical, mai comercial. Astfel, Mădălina Manole ajunsese la 30 și ceva de ani să fie considerată o artistă “trecută de prima tinerețe”, de tabloidele de la acea vreme.

Presiunea mediatică și ideea că nu mai este dorită de public au contribuit la depresia cu care artista s-a confruntat înainte de a decide să-și pună capăt zilelor. Mădălina Manole s-a sinucis pe 14 iulie 2010, în ziua în care a împlinit 43 de ani.

“Prima victimă celebră a discriminării de vârstă a fost Mădălina Manole. Văd știri despre comemorarea ei zilele astea, zile în care se vorbește mult despre bătrânețe. Mădălina era considerată bătrână la 35 de ani! „Trecută de prima tinerețe” scriau ziarele despre ea la 35 de ani! Era mult mai tânără decât sunt azi Smiley sau Delia, era de vârsta lui Dorian Popa, azi.

Dan Negru: „N-am știut niciodată cum să-i explic de ce televiziunile n-o mai voiau atunci”

Citeşte şi: De ce s-a sinucis Mădălina Manole chiar de ziua ei

Citeşte şi: Fratele cântăreței Mădălina Manole, dezvăluiri la 13 ani de la moartea artistei: „Mi s-au întipărit în minte cuvintele ei”

Citeşte şi: Cu ce se ocupă în prezent Berta Slav, cea care a cumpărat pesticidul cu care Mădălina Manole s-a sinucis. Femeia are venituri lunare de peste 8 mii de lei

Citeşte şi: Maria Dragomiroiu, mărturisiri cu lacrimi în ochi despre Mădălina Manole: „Era nefericită și nu a ajutat-o nimeni”

N-am știut niciodată cum să-i explic de ce televiziunile n-o mai voiau atunci. Era perioada în care televiziunile și radiourile căutau doar publicul tânăr între 18-49 ani și orice părea vechi sau românesc era respins. Mădălina n-a rezistat. Să n-o judecăm!

„Daca îi judeci pe oameni, nu ai timp să îi iubești.” credea Maica Tereza.

Moral, noi toți ăștia care ne-am făcut treaba prin televiziuni, prin agenții de publicitate sau prin media în anii ăia suntem criminalii Mădălinei. Mădălina a fost prima victimă a discriminării de vârstă din showbizu’ românesc! Și noi, complicii crimei. Să ne învățăm măcar copiii că a înainta în vârstă nu înseamnă că îmbătrânești. Însemnă că trăiești!”  – a transmis Dan Negru, pe pagina sa de Facebook.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton