Cum se simte Brian May după accidentul vascular cerebral suferit. „A fost înfricoșător!” Chitaristul trupei Queen are 77 de ani

.

Chitaristul legendarei trupe Queen, Sir Brian May, a suferit un accident vascular cerebral care l-a făcut să piardă controlul brațului stâng. Legendarul muzician, în vârstă de 77 de ani, a făcut anunțul într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare.

Sir Brian May a suferit un AVC

Cu toate acestea, Sir Brian a spus că încă poate cânta la chitară, în ciuda „micului hop” cu privire la sănătate.

Într-un videoclip distribuit pe pagina sa de Instagram, artistul a spus:

„Sunt aici să vă aduc în primul rând câteva știri, cred. Vestea bună este că pot cânta la chitară după evenimentele din ultimele zile. Spun asta pentru că a fost îndoielnic pentru că acel mic hop de sănătate s-a întâmplat acum aproximativ o săptămână. Ceea ce au numit-o drept „un accident vascular cerebral minor”. Dintr-o dată, din senin, nu am avut niciun control asupra acestui braț, așa că a fost puțin înfricoșător” – a spus legendarul muzician.

Sir Brian a dezvăluit că incidentul l-a lăsat temporar în imposibilitatea de a-și folosi brațul stâng – dar că a avut o călătorie „foarte interesantă” cu ambulanța de urgență la Spitalul Frimley din Surrey

Chitaristul trupei Queen a lăudat personalul de acolo pentru că i-a acordat „cea mai fantastică o grijă fantastică”.

Descriind perioada de recuperare, Brian a spus că are tot felul de restricții, deoarece medicii i-au spus să nu facă nimic ce i-ar putea crește ritmul cardiac prea mult.

El a continuat: „Nu am vrut să spun nimic la momentul respectiv pentru că nu voiam să alertez pe nimeni în jur, știi. Chiar nu vreau simpatie, vă rog să nu faceți asta pentru că îmi va aglomera căsuța de e-mail.

Dar vestea bună este că sunt în regulă și că fac ceea ce mi se spune, care practic nu este nimic, sunt blocat complet. Nu am voie să ies, să conduc, să mă urc într-un avion, nu am voie să măresc ritmul cardiac prea mare. Dar sunt bine” – a adăugat.

Brian May a făcut un atac de cord în 2020

Aceasta nu este prima problemă de sănătate cu care se confruntă chitaristul. El a supraviețuit unui atac de cord în 2020.

Se recupera în urma unor rupturi de mușchi și de nerv, după ce s-a rănit în timp ce lucra în grădină, când a simțit dureri în piept. Sir Brian a raportat îngrijorările sale medicului său, care l-a condus el însuși la spital, unde chitaristul a aflat că are o serie de artere blocate.

Citeşte şi: Freddie Mercury a fost îndrăgostit nebunește de o femeie

Citeşte şi: Ultimele cuvinte pe care Freddie Mercury le-a spus fanilor săi

Citeşte şi: Brian May, la un pas de moarte din cauza unui atac de cord

Citeşte şi: Queen a lansat un cântec cu vocea lui Freddie Mercury: „Am găsit o mică bijuterie”

Distribuind un videoclip pe rețelele de socializare care povestește experiența, el a spus: „Am fost șocat, am crezut că sunt un tip sănătos. Toată lumea spune că am o tensiune arterială mare și că mă mențin în formă, merg cu bicicleta, dietă bună.

Am avut un mic infarct. Spun mic, nu este ceva care mi-a făcut vreun rău. Au fost aproximativ 40 de minute de durere în piept. Este acel sentiment în brațe și multă transpirație.

Și cam știi, ai auzit lucruri și te gândești că „ăsta este un atac de cord”.

Pentru a scurta povestea, minunatul meu doctor m-a condus însuși la spital și mi-a făcut o angiografie (o radiografie folosită pentru a examina vasele de sânge).” – a povestit muzicianul acum patru ani.

Sir Brian a continuat să dezvăluie că medicii au descoperit că avea trei artere congestionate și că era în pericol să blocheze alimentarea cu sânge a inimii.

Medicii i-au sugerat să fie supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis, dar Brian a optat pentru alternativa care a fost să i se pună trei stenturi în interiorul inimii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton