Cum au devenit Andreea Liptak și soțul ei, Răzvan Spiridon, milionari după plecarea din televiziune. „Nu e nicio rușine!”

.

Andreea Liptak a vorbit despre cum a reușit, împreună cu soțul ei, Răzvan Spiridon, să dezvolte o afacere de succes după ce au renunțat la televiziune.

Andreea Liptak, afacere de succes după plecarea de la Pro TV

Fosta prezentatoare de la Pro TV a fost invitată în podcastul moderat de Adrian Artene și a dezvăluit acolo cum a pornit de la zero pentru a ajunge să fie independentă financiar astăzi. Andreea Liptak a lucrat timp de 15 ani în media. După ce ea și soțul ei, Răzvan Spiridon, au părăsit televiziunea în 2012, s-au ocupat de dezvoltarea unei afaceri în domeniul cosmeticelor și al nutriției. Cei doi sunt căsătoriți de mai bine de două decenii și au împreună două fete – Maia și Sofia.

Andreea Liptak spune că pe vremea când ea și soțul lucrau în televiziune, au făcut un împrumut la bancă pentru a-și lua apartament, dar mai apoi au ajuns să aibă datorii din cauza schimbărilor apărute în acele vremuri pe piața financiară.

Citeşte şi: Mihai Dedu, despre căsnicie: „Nu avem bani în conturi de câte ori ne-am certat!” Care e secretul unei relații ideale, de peste trei decenii

Citeşte şi: Andreea Marinescu s-a căsătorit în secret

Citeşte şi: Mihai Dedu, despre căsnicie: „Nu avem bani în conturi de câte ori ne-am certat!” Care e secretul unei relații ideale, de peste trei decenii

Citeşte și: Cum arată astăzi Andreea Liptak, prezentatoarea care ”a dispărut” de la PRO TV

„Nu eram milionari. Am devenit după, recunosc. Și nu e nicio rușine în a deveni independent financiar într-o muncă pe care o faci. Dar noi nu eram milionari, dacă vă spun în ce situație eram… Dezvoltam, într-adevăr, niște proiecte de business care erau în curs de a fi stabilizate. Orice antreprenor știe, chiar dacă ești într-un domeniu în care există tendință foarte bună, există suișuri și coborâșuri. Noi eram chiar într-o perioadă în care de nevoie am făcut și alte lucrui pe lângă joburi noastre.

Eram într-o fază, ca orice om provenit dintr-o familie obișnuită. Soțul meu a avut părinți profesori, eu – părinți muncitori obișnuiți, dar cu liceul terminat. Noi tot ce am făcut, am făcut cu forțee proprii și cu ajutorul lor, pentru că ne-au instruit foarte bine, ne-au arătat niște valori, ne-au meditat și au investit în educația noastră.

Dar noi am construit totul de la zero, prin forțe proprii. Și tot ce agonisisem în vremea respectivă – ne-am luat un apartament cu credit, ne-am luat o mașină în leasing, că nu ne permiteam altfel, păream niște angajați ‘de lux’, dar salariile erau care erau. Poate lumea își imaginează nu știu ce…” – i-a dezvăluit Andreea Liptak lui Adrian Artene.

Andreea Liptak și soțul ei au dat lovitura în afaceri

A urmat apoi un împrumut în franci elvețieni, așa cum mulți români au făcut. Însă problemele au început să apară odată cu dublarea valorii francului elvețian.

„Și eram împrumutați în franci elvețieni. Atunci, lesgislația permitea ca orice om să se poată împrumuta astfel încât rata lunară să reprezinte maximum 65% din salariul pe care îl încasează. Și noi ca să ne putem lua o casă, avema doi copii mici, ne-am împrumutat maximum posibil, crezând că există stabilitate. După aceea s-a dublat francul. Și ratele noastre la bancă, cu casele părinților ipotecate pentru noi, pentru că atunci când am cumpărat apartamentul cu trei camere el era în stadiu de proiect, deci nu se putea pune ipoteca pe el.” – a adăugat Liptak.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Andreea Liptak: „Rata a devenit 130% din salariile noastre!”

Fosta prezentatoare de televiziune a mai spus că până ca afacerea lor să se dezvolte, au fost multe lipsuri pe plan financiar pentru familia ei.

„Am luat apartamentul și, dintr-o dată, rata a devenit 130% din salariile noastre, adică depășea cu 30% ce încasam, Pe nimeni nu a interesat asta. Alți prieteni se duceau la bancă, scoteau cheile apartamentului și spuneau – Luați-l! Noi nu puteam face asta pentru că erau apartamentele părinților. Lumea spunea că suntem milionari în dolari și că suntem răsfățați și noi eram… sper să nu se supere soțul că spun asta, dar aveam momente când făceam pana prostului pentru că nu aveam cu ce să alimentăm mașina să ducem copiii la grădiniță.

Așa că nu știu de ce a deranjat pe cineva că aveam și un proiect în paralel din care noi, în timpul liber, să ne câștigăm existența. Asta a fost. Că el avea o perspectivă extraordinară, că noi am făcut acolo niște performanțe, dar, dar toate s-au făcut la câțiva ani după ce s-a scris despre ele” – a încheiat jurnalista.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton