Cum arată casa Cristinei Bâtlan de la „Imperiul Leilor”: „Acesta este un tatami tradițional japonez”. Locuința este amenajată în stil asiatic

.

Cristina Bâtlan și-a amenajat casa din București în stil japonez. Locuința investitoarei de la „Imperiul Leilor” reflectă aprecierea ei pentru cultura asiatică.

Cristina Bâtlan crede că, dacă reîncarnarea există, într-o altă viață a locuit în China sau în Japonia, două țări în care spune că s-a simțit ca acasă.

De ce și-a amenajat Cristina Bâtlan casa în stil japonez

De aceea, Cristina Bâtlan locuiește în București ca în Japonia și China. Casa ei este amenajată după tradițiile asiatice, cu elemente de decor din culturile japoneză și chineză.

Fiecare obiect din casa Cristinei Bâtlan reflectă răbdarea și atenția pe care investitoarea de la „Imperiul Leilor” le-a acordat în procesul de amenajare.

În fiecare dimineață, înainte de a-și începe ziua de lucru, Cristina Bâtlan bea ceai, meditează și face mișcare. Femeia de afaceri practică atât Yoga, cât și Qicong, două tipuri de exerciții care își au originea în India și, respectiv, China.

Casa Cristinei Bâtlan are o cameră specială pentru ceai și meditație, închisă cu „uși chinezești antice”. „Acesta este un tatami tradițional japonez. Tatami te izolează de pământ. Conform tradiției am pus un strat de lemn, un strat de cărbune, alt strat de lemn și apoi saltelele. Stratul de cărbune este un strat izolator care ține cald, care niciodată nu are umezeală și care niciodată nu are ciuperci și bacterii, pentru că este un cărbune ars, septic. Înălțimea e de 17 centimetri, iar saltelele le-am cumpărat din Japonia”, a explicat Cristina Bâtlan, în emisiunea „La Măruță”.

Citește și: Apariție surprinzătoare la „Imperiul Leilor”: „Cristina Bâtlan mi-a fost șefă” / Exclusiv

Citește și: Cristina Bâtlan, investiție de peste 300.000 de euro la „Imperiul Leilor”! Cine sunt cei doi afaceriști care au convins-o / EXCLUSIV

„Toate ușile sunt lucrate cu acest desen chinezesc”

Pereții din holul casei Cristinei sunt văruiți în degrade roșu-negru. „Facem asta foarte greu la piele, la lemn e cu atât mai dificil. Toate ușile sunt lucrate cu acest desen chinezesc. Lămpile sunt create de un artist român”, a mai declarat Cristina Bâtlan, la Kanal D.

Bucătăria „zen” a Cristinei Bâtlan a fost realizată în Italia și are blat din piatră veritabilă. Investitoarea își ține apa într-un recipient special din ceramică.

Cristina Bâtlan are un dressing aerisit, în care se află o mulțime de articole de îmbrăcăminte colorate, accesorii unice și o varietate de perechi de încălțăminte create de ea.

Citește și: Cum l-a cunoscut Cristina Bâtlan pe viitorul soț, Petru. „Nici nu mi-a dat prin cap să mă gândesc la așa ceva!”

Citește și: Cristina Bâtlan, adevărul despre investițiile făcute la „Imperiul Leilor”: „Nu s-au întors banii la mine”. Ce s-a întâmplat cu business-urile

Cum arată grădina japoneză a Cristinei Bâtlan: „Pietrele astea simbolizează râul”

Totodată, Cristina Bâtlan are o grădină japoneză. „E foarte complicat să faci o grădină japoneză, se face în etape”, declara în 2019, când încă nu terminase amenajare.

„Eu merg desculță pentru că pietrele astea simbolizează râul, așa se construiește o grădină Zen. Când mergi pe pietre îți faci un masaj la picioare, e ieftin și nu trebuie să pleci de-acasă. Am integrat în acest peisaj Japonez, asiatic, florile care rezistă cel mai bine la umbră, hortensiile. Îmi plac foarte mult florile. Toți acești copaci, de fapt, izolează de zgomotul străzii. Nu-ți vine să crezi că ești în București”, a mai declarat Cristina Bâtlan, în emisiunea „La Măruță”.

Cristina Bâtlan a mai povestit că s-a integrat foarte repede în cultura asiatică. Îi plac oamenii, clima, tradițiile și nu numai. „Când am fost în China și Japonia m-am gândit că eu în altă viață, dacă există, am fost asiatică. M-am integrat foarte repede acolo. M-am simțit imediat ca acasă“, a completat.

Foto: Capturi YouTube/La Măruță; Kanal D România

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton