Cu ce s-a confruntat Andreea Marin ca mamă singură, după divorțul de Ștefan Bănică: „Am fost la psiholog împreună”. Violeta îi moștenește tăria de caracter

.

Andreea Marin a rămas, în ciuda tuturor piedicilor pe care viața i le-a scos în cale, un exemplu de reziliență. Invitată la conferința Fain & Simplu din Oradea, prezentatoarea de televiziune s-a arătat atât vulnerabilă, cât și puternică, într-o discuție cuprinzătoare despre respect și iubire pentru sine și pentru partenerul de cuplu. Sub deviza „nu există nu se poate”, cuvinte rostite de tatăl ei care i-au rămas întipărite pe suflet, Andreea Marin a vorbit despre fostele relații și, totodată, despre cea mai mare teamă a ei în momentul în care a decis să se despartă de Ștefan Bănică, tatăl fiicei sale, Violeta.

Andreea Marin a spus cu se s-a confruntat ca mamă singură, după divorțul de Ștefan Bănică, și de ce s-a despărțit de foștii soți

Andreea Marin este mama unei fiice, Ana Violeta Bănică (16 ani), din fosta căsnicie cu actorul, cântărețul și prezentatorul TV Ștefan Bănică Junior. Părinții Violetei au divorțat în anul 2013. Anterior, Andreea Marin a fost căsătorită cu Cristian Gheorghiță, de care a divorțat după 3 ani de căsnicie, dar căruia îi poartă și astăzi un „respect special”. Nu poate spune același lucru despre cel de-al treilea soț, Tuncay Ozturk, cu care a fost căsătorită între anii 2013 și 2017. „Sunt și relații în care nu observi că celălalt are un interes care întrece sentimentele”, spunea jurnalista în 2021, pentru Canal 33.

„Cel mai important bărbat din viața mea este cel care este acum lângă mine”, mai spunea Andreea Marin în 2021, despre actualul iubit, Adrian Brâncoveanu. Prezentatoarea i-a iubit pe toți bărbații din viața ei și nu a depins niciodată nici emoțional, nici financiar de niciunul dintre ei.

Citește și: Violeta Bănică, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică Jr., răsfățată de iubitul ei. Cum l-a surprins pe George

„Eu cred că doi oameni pot fi buni separat, dar distructivi împreună”

„Trebuie să ai o identitate proprie. Trebuie să ai frâiele propriei vieți în mâinile tale. Trebuie să câștigi, nu trebuie să fii bogat/ă, trebuie să nu depinzi financiar, mental, în niciun fel de altă persoană. Acolo unde demnitatea mea nu mai este respectată lucrurile se încheie. Eu cred că doi oameni pot fi buni separat, dar distructivi împreună, dacă nu mai este respectată demnitatea unuia dintre ei. Acolo nu există să mai stai. Dacă tu nu te respecți pe tine, cine aștepți să te respecte? Altfel e o relație toxică. Te îmbolnăvește în timp. Este clar că somatizezi acele tristeți, acele neîmpliniri, acele dureri interioare. Nu duce la nimic bun”, a spus Andreea Marin, în conferința Fain & Simplu de la Oradea.

Așadar, Andreea Marin a avut mai multe motive să pună punct căsniciilor ei, printre care s-au numărat nepotrivirea de caracter, viziunile diferite asupra vieții, lipsa respectului și a iubirii.

Citește și: Cum se înţelege Andreea Marin cu Adrian Brâncoveanu, după şapte ani de relaţie: „Nu e vorba doar de atracţie”

„Nu e deloc o idee bună ca un copil să stea într-o casă în care e mereu tensiune”

Mai presus de orice, pentru Andreea Marin a fost importantă bunăstarea fiicei sale, Violeta Bănică. Jurnalista este de părere că pentru orice copil, indiferent că părinții sunt sau nu persoane publice, un divorț este dureros. În același timp, prezentatoarea nu crede că un copil se poate dezvolta armonios într-o familie în care părinții nu se înțeleg.

„Copiii simt. Pentru ei nu e totul ca seara să vină acasă și mama și tata. Uneori, pentru ei este mai bine să se simtă iubiți de fiecare părinte în parte, chiar dacă ei nu mai sunt împreună. Poate vi se pare un paradox dacă nu ați trăit asta. Eu vă spun că e o soluție. Și nu e deloc o idee bună ca un copil să stea într-o casă în care e mereu tensiune, lipsă de iubire sau de respect. El interiorizează toate aceste lucruri”, a explicat Andreea Marin, pentru sursa citată.

Citește și: Ce grădină de vis are Andreea Marin! Imagini din curtea vedetei. „Zile în care natura se împodobește”

„Am luptat pentru relațiile mele”

Deși nu i-a fost ușor să treacă prin două divorțuri foarte mediatizate, Andreea Marin a spus că nicio presiune exterioară nu ar face-o să rămână într-o relație în care nu există respect și iubire. Datorită părinților, prezentatoarea a avut întotdeauna încredere în forțele proprii. Acestea fiind zise însă, jurnalista a investit toate resursele sale interioare în încercarea de a-și salva relațiile din trecut.

„Am luptat pentru relațiile mele. Când simți că puterile îți sunt depășite, decât să te îmbolnăvești, prefer să-mi țin coloana dreaptă, să-mi văd de drum. Și viața îmi arată că nu am greșit”, a mai spus.

Citește și: Andreea Marin, apariție spectaculoasă într-o fustă Dolce & Gabbana pe care a mai purtat-o și în 2013. Cât valorează piesa vestimentară

Andreea Marin, Ștefan Bănică și fiica lor, Violeta, împreună la psiholog

Andreea Marin a vorbit deschis și despre cea mai mare teamă a ei în rolul de mamă singură.

„Sentimentele ce pot să treacă prin inima copilului meu. Nicio altă teamă. Am știut că eu sunt în stare, prin munca mea, să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca ea să meargă pe un drum bun în viață. Am știut că asta depinde de mine. Dar ce faci cu starea sufletească a unui copil care trece prin divorțul părinților? La noi a fost și unul dur, zgomotos. Nu știu dacă-ți amintești imaginile acelea cu noi în mașină încercând să intrăm într-un garaj. Paparazzii erau cățărați literalmente pe mașina noastră ca să pozeze prin geam un copil de 5 ani care a rămas cu o traumă. Deodată vezi niște oameni cățărându-se pe mașina ta. Acum, la 16 ani, ea este o fată puternică. Mă moștenește”, a mărturisit Andreea Marin, pentru sursa citată.

Prezentatoarea a dezvăluit și că, alături de fiica ei și de tatăl acesteia, Ștefan Bănică Junior, a mers la psiholog pentru a se asigura că Violeta va trece mai facil peste divorț.

„A înțeles lucrurile și i le-am explicat de multe ori, am fost și la psiholog împreună, și cu tatăl ei, pentru că așa era și normal. O iubim deopotrivă. Asta e o altă poveste. Ce vreau să spun e că e foarte greu pentru un copil, indiferent că părinții sunt cunoscuți sau nu, să digere această despărțire. Aceasta este temerea unui părinte. Te gândești că nu ești destul pentru copil”, a încheiat prezentatoarea.

Foto: Instagram/@andreeamarinromania; Captură YouTube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton