Cosmin Cernat este gazda reality show-ului „Insula de 1 milion”, de la Kanal D, cel mai amplu experiment social televizat. Într-un interviu pentru Unica.ro, jurnalistul a oferit detalii rare de la filmările din Republica Dominicană, precum și despre soția lui, Mădălina.
Cuprins
- 1 Cosmin Cernat, detalii din culisele „Insula de 1 milion” și căsnicia cu producătoarea TV Mădălina Moroșanu
- 2 Temperaturile ridicate din Republica Dominicană, o provocare
- 3 Cum își crește Cosmin Cernat copiii
- 4 Cea mai importantă lecție pe care a învățat-o până acum
- 5 Cosmin Cernat, dezvăluiri rare despre soție
Cuprins
- 1 Cosmin Cernat, detalii din culisele „Insula de 1 milion” și căsnicia cu producătoarea TV Mădălina Moroșanu
- 2 Temperaturile ridicate din Republica Dominicană, o provocare
- 3 Cum își crește Cosmin Cernat copiii
- 4 Cea mai importantă lecție pe care a învățat-o până acum
- 5 Cosmin Cernat, dezvăluiri rare despre soție
Cosmin Cernat, detalii din culisele „Insula de 1 milion” și căsnicia cu producătoarea TV Mădălina Moroșanu
Cosmin Cernat prezintă „Insula de 1 milion”, reality show-ul de aventură cu cea mai mare miză pusă la bătaie de o televiziune din România. În cadrul emisiunii, 50 de concurenți de toate vârstele luptă pentru marele premiu în valoare de 1 milion de lei. Cosmin a fost însoțit în Republica Dominicană de Mădălina, soția lui, și de Matei, fiul lor.
Cosmin Cernat și Mădălina Moroșanu, de profesie producător TV, sunt căsătoriți din anul 2011. Cosmin și Mădălina sunt părinții a trei copii. Din căsnicia cu atleta Monica Iagăr, jurnalistul are două fiice, pe Maya și Ayana. La rândul ei, din fostul mariaj, Mădălina are un fiu, Matei.
În exclusivitate pentru Unica.ro, Cosmin Cernat a dezvăluit care sunt principalele provocări ale unui astfel de show de televiziune, cum l-a ajutat soția să depășească cele mai dificile momente din viața lui, dar și ce înclinații profesionale au copiii lui.
„«Insula de 1 milion» va fi, în primul rând, un spectacol al naturii umane”
Cosmin, ești deja în Republica Dominicană, acolo unde o să se desfășoară cel mai amplu experiment social televizat. De ce ar trebui să se uite oamenii la „Insula de 1 milion”?
Mai este atât de puțin până când oamenii vor vedea o descătușare de emoții, de trăiri într-o provocare unică. „Insula de 1 milion” va fi, în primul rând, un spectacol al naturii umane, pentru că puși în situații limită, sub presiunea unei competiții dramatice, privați de o serie de lucruri, oamenii reacționează uneori cum nu te-ai aștepta. Pot deveni din buni și liniștiți, agresivi sau viceversa, pot să descopere în ei înșiși puteri nebănuite de a merge mai departe sau se pot descuraja foarte mult; pot trăda, pot minți sau pot deveni cei mai de încredere prieteni. O să asistăm cu toții la o serie de întâmplări și cred că telespectatorii se vor regăsi în emoțiile și alegerile pe care le vor face concurenții.
„Insula de 1 milion” e o competiție individuală sută la sută, chiar dacă de la momentul ajungerii lor pe insulă, concurenții se organizează în trei tabere, în funcție de preferințe, afinități. Cel mai puternic aliat pentru concurenți este inteligența socială.
„Ne dorim să le oferim telespectatorilor un produs media inspirațional”
Va fi un experiment social uriaș, pentru că cei 50 de oameni, de toate vârstele, vor reinventa regulile sociale într-un loc izolat cu totul de civilizație, în mijlocul unui paradis care poate deveni oricând o amenințare. Miza uriașă pusă la bătaie, 1 milion de lei, va scoate din ei ce este mai bun, dar și ce este mai rău.
Depinde doar de fiecare dintre aceștia să își păstreze umanitatea.
Așa cum i-a obișnuit, Kanal D le va oferi celor din fața micilor ecrane un reality care îi va captiva, tocmai pentru că ne dorim să le oferim telespectatorilor un produs media premium, inspirațional, pentru toate vârstele, pentru toată familia.
Temperaturile ridicate din Republica Dominicană, o provocare
Cum te-ai pregătit pentru filmări?
Un format de acest gen, atât de amplu, implică multa rigoare, multă documentare și chiar și o bună condiție fizică. Este foarte multă muncă de echipă, dincolo de studierea amănunțită a formatului. Sunt ore întregi de filmare într-o climă care poate pune probleme. Ca să fiu în formă maximă, zi de zi, aici, în Republica Dominicană, dincolo de ore multe de filmare, fac sport, sală, alergare, nu sar peste micul dejun. Este o viață care seamănă foarte mult cu cea a unui sportiv de performanță, doar că nu-l pot numi cantonament. 🙂
Nu este primul show pe care-l filmezi în Republica Dominicană, care ți se pare cea mai mare provocare a unui astfel de format, din ipostaza prezentatorului?
Da, într-adevăr, nu este primul show pe care îl filmez în Republica Dominicană. Dacă ne referim la ce se întâmplă aici, în această țară, în primul rând vremea este o provocare. Umiditatea este foarte mare, de aproape 100%, și dacă adăugăm și vântul, căldura și salinitatea, pot apărea tot felul de probleme, îți poate fi afectată și vocea, dacă nu ai grijă.
Trebuie să fii foarte atent, trebuie să te protejezi în permanență de tot felul de insecte. Este nevoie de multă atenție la munca de zi cu zi și la ce se întâmplă în jurul tău.
Cum își crește Cosmin Cernat copiii
Soția și fiul tău te însoțesc în această aventură. Sunt și ei implicați în vreun fel producție?
Au venit cu mine în Republica Dominicana soția mea, Mădălina, și Matei, fiul nostru. Ei sunt parte din viața mea și pentru mine contează enorm faptul că suntem împreună. Nu sunt implicați în producție.
Ai observat o înclinație din partea vreunuia dintre copiii tăi către jurnalism?
Ayana a terminat Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine și lucreaza în cadrul unei bănci de prestigiu. Are o minte matematică. Lui Matei nu îi place partea care ține de jurnalism. Cu Ayana am prezentat o emisiune, dar era foarte mică. Maya, care are 15 ani, este implicată în tot felul de activități de caritate cu InterAct, o organizație care are grijă de persoane cu dizabilități. Nu știu în ce direcție o să meargă, dar orice ar decide ei să facă în viitor, eu îi voi susține total.
Care este cel mai important sfat pe care l-ai dat copiilor tăi?
Am păreri despre diverse situații, nu dau sfaturi. Pornind de la experiența mea de viață, le povestesc întâmplări similare prin care am trecut, pentru că am avut parte de multe întâmplări și bune, și rele, și îi pun pe copii să privească acea situație din mai multe unghiuri. Este ca și cum ești cu spatele la mare și vezi muntele. Ca să poți vedea și marea, trebuie să te întorci. Trebuie să discuți cu ei și, ca să ai acele conversații, este bine să petreci mult timp cu ei și să îi înțelegi pe fiecare în parte, pentru că sunt foarte diferiți.
Cea mai importantă lecție pe care a învățat-o până acum
Dar cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o până la vârsta de 48 de ani?
Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o este că poți să fii împăcat cu tine cu foarte puține lucruri. Poți fi chiar fericit cu foarte puțin. Cel mai mult contează pe lumea asta ca aceia pe care îi iubești să fie bine și, ideal, să fie lângă tine.
Ți-ai împachetat racheta de tenis în bagaj, ce alte pasiuni mai puțin cunoscute ai? Colecționezi ceva, ai vreun talent sau vreo pasiune ascunsă?
A fost aproape un deceniu, dacă nu mai mult, în care îmi placea să colecționez ceasuri. Sunt pasionat de ceasuri, dar mare parte dintre ele le-am făcut cadou. Devenise, nu pot să spun obsesie, dar era, din punctul meu de vedere, prea mult. Am acum două ceasuri pe care le-am primit cadou de la soția mea, Mădălina, mai am un ceas elvețian primit de la tatăl meu și mai am un model vechi de Logines, unul dintre primele ceasuri de mână făcute după perioada ceasurilor de buzunar, undeva din 1916. La pasiuni se înscriu, bineînțeles, tenisul și comentariul sportiv.
Cosmin Cernat, dezvăluiri rare despre soție
Ai locuit o perioadă în Canada. Care sunt impresiile de acolo, ce te-a marcat?
Acolo sunt foarte mulți migranți. Canadienii sunt destul de primitori și foarte riguroși. Integrarea nu este deloc simplă. Mie îmi este dor de comunitatea de români din Canada. Îmi aduc aminte de cei din Edmonton, ei m-au ajutat fară să îmi ceară absolut nimic în schimb; veneau la mine la ușa ca să mă întrebe dacă sunt bine.
Ai apelat vreodată la terapie pentru a depăși o perioadă dificilă din viața ta?
Nu, nu am apelat niciodată la un terapeut, am foarte mulți prieteni psihologi și psihiatri, însă mie mi-au făcut bine discuțiile cu soția mea. E omul care mi-a fost alături într-o mulțime de situații dificile.
Și, ca o paranteză, revenind la psihologi, ea a terminat și Psihologia și citește foarte multe publicații de specialitate, cumva e pasionată de domeniul acesta.
„Niciodată nu ne oprim din a învăța”
Ce te-a învățat televiziunea despre oameni și viață în general?
Oamenii pe care i-am cunoscut în televiziune m-au învățat și datorită televiziunii am învățat. Am aflat atâtea lucruri de la mari artiști, mari cântăreți, mari actori români, producători de mare valoare, reporteri foarte buni, editori și ziariști foarte buni. De la ei am învățat foarte mult în 30 de ani și sunt mai bun datorită experiențelor și persoanelor pe care le-am întâlnit în această lume.
Am avut noroc să prind o epocă de aur a televiziunii cu adevărați profesioniști, regizori de televiziune. Am lucrat foarte mult cu actori mari; nici nu îndrăzneam să mă gândesc când eram copil că voi ajunge să stau pe aceeași canapea cu ei, să îi intervievez, am întâlnit sportivi mari, oameni, caractere puternice și am învățat, am încercat să plec cu câte ceva de la fiecare dintre ei. Aș putea să spun, făcând o repetiție cu sens, că am învățat că avem de învățat în permanență de la ceilalți. Niciodată nu ne oprim din a învăța.
Foto: Kanal D; Instagram
Ultima modificare iunie 21, 2024 11:46 am