Cine este Chef Orlando Zaharia. Juratul de la „Chefi la cuțite” a lucrat pentru Președinția României, iar soția și fiul său sunt pasionați de gătit

.

Chef Orlando Zaharia face parte din echipa celor patru jurați ai sezonului 13 „Chefi la cuțite”, împreună cu Chef Ștefan Popescu, Chef Alexandru Sautner și Chef Richard Abou Zaki. La cei 44 de ani, Orlando este o figură cunoscută în domeniul gastronomic autohton, este căsătorit și are un fiu pasionat de gătit care pare că îi calcă pe urme.

Cine este Chef Orlando Zaharia de la „Chefi la cuțite” 2024

Orlando Zaharia s-a născut pe 17 august 1979 și a urmat cursurile Liceului Economic „Viilor”. A copilărit în Ialomița, fiind crescut de bunici și provine dintr-o familie modestă. Chef Orlando Zaharia este căsătorit și are un fiu, Andreas.

Vezi poze cu familia lui Chef Orlando Zaharia în galeria foto din material.

Juratul de la Chefi la Cuțite a început să gătească de la 14 ani, dar lucrează în domeniul culinar de la 16 ani, primii ani de bucătărie făcându-i într-un restaurant dintr-un hotel de renume al Capitalei.

„Eu simt că bucătăria m-a ales, așa s-a întâmplat. Am gătit încă din copilărie, când eram la bunici, la țară, dar și în București. Făceam clătite pentru toți copiii de pe scara blocului meu. Veneam cu câte o rețetă de gogoși de la țară și le făceam prietenilor mei din București când eram copil. În felul ăsta, bucătăria m-a și ajutat să mă integrez în București, eu fiind un copil de la țară.

Așa m-am apropiat de ei. Eu n-aveam jocuri, eu veneam cu gogoșele, cu clătite, cu pâine muiată-n lapte, dată prin ou și zahăr și prăjită-n tigaie. Țin minte că o tăiam cumva cuburi, ca să nu vadă că este pâine. Bucătăria m-a ajutat să-mi fac prieteni, să mă cunosc mai bine, să cunosc alți oameni și să dăruiesc”, povestea Orlando Zaharia acum ceva ani.

Uletrior, a descoperit tainele bucătăriei mediteraneene în restaurante din Cipru și Rhodos. De-a lungul anilor, Orlando Zaharia s-a specializat și în bucătăria franțuzească.

Chef Orlando Zaharia a lucrat pe vapor o vreme

La 20 de ani, Orlando a plecat să lucreze pe vapor, unde a avut parte de „o experiență colosală”.

„A fost o experienţă colosală. Am avut ocazia să cunosc lucruri pe care nu aveam de unde să le aflu dacă lucram doar în ţară. Am intrat în contact cu alte tradiţii, cu alte obiceiuri şi, automat, cu alte moduri de a prepara mâncarea“, spunea Orlando Zaharia despre exeperiența de 2 ani de pe vas, potrivit adevarul.ro.

Chef Orlando Zaharia spune că a moștenit pasiunea pentru gastronomie de la mama sa.

„Mama a a fost cea care mi-a insuflat dragostea pentru această meserie. Ea făcea mâncare pentru noi, din pasiune. Tot ce face ea este delicios, fără să fi trecut prin vreo şcoală”, a declarat el, acum ceva timp, potrivit Antena 1.

Cine este soția lui Chef Orlando Zaharia. Fiul lor este pasionat de gătit

Chef Orlando Zaharia are o familie superbă. Juratul de la Chefi la Cuțite este căsătorit cu Mădălina Zaharia, iar împreună au un fiu, Andreas, de aproape 18 ani.

Mădălina este și ea pasionată de gătit, dar se rezumă, cel mai adesea, la pregătirea preparatelor delicioase pentru familie. Andreas a moștenit pasiunea pentru arat culinară a tatălui său și este foarte curios cu privire la acest domeniu.

„E disperat să vină să lucreze, să stea cu mine, își gătește acasă. Eu l-am luat de câteva ori ca să vadă cum se câștigă banii. I-am dat să curețe, să facă tot felul, nu a comentat și a făcut tot ce i-am cerut.

Apoi a văzut la maică-sa cum se face și ușor, ușor a început să termine el câte o mâncare începută de maică-sa sau să-și facă singur” – povestea Orlando, despre Andreas, acum ceva vreme.

A fost numit „Bucătarul de Aur” al Bucureștiului

Din CV-ul său impresionant știm că Orlando Zaharia a lucrat ca bucătar pentru Președinția României, a făcut parte din echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014. Din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, ce oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari firme de High-Tech din lume. Orlando Zaharia Executive Chef pentru lanțul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar în prezent administrează restaurantele CAU din București și Constanța. În 2010 a fost numit „Bucătarul de Aur” al Bucureștiului, iar 9 ani mai târziua câștigat prima ediție a competiției dedicate chefilor profesioniști, ”Chef de România”.

Citeşte și: Cum a slăbit Mihai Munteanu, Chef Munti, câștigătorul „Chefi la cuțite” sezonul 6, 50 kg. „Am făcut chestia asta. Mi-a fost frică!

Citeşte şi: Cine este chef Ștefan Popescu. Juratul Chefi la Cuțite este însurat, are doi copii și este formator în cadrul unei școli de bucătari

Citeşte şi: Cine este chef Richard Abou Zaki. Juratul „Chefi la cuțite” este însurat, are o fetiță și un restaurant cu o stea Michelin

Citeşte şi: Cum arăta Irina Fodor, prezentatoarea „Asia Express” și „Chefi la cuțite”, la începutul carierei în televiziune / Galerie foto

„Să fiu parte din juriul Chefi la Cuțite este pentru mine un vis împlinit. Încă procesez această informație și este pentru prima oară când nu știu o rețetă – rețeta exprimării acestor emoții. Știu însă că abia aștept să începem, să cunosc concurenții, poveștile și preparatele lor și dă dăm drumul competiției dintre noi. Va fi foarte interesantă și această parte.

Eu sunt un om care a parcurs tot traseul în bucătărie, n-am ratat nicio etapă, știu ce înseamnă pasiunea pentru acest domeniu și sunt gata sa îi susțin și să îi îndrum pe cei care caută un loc în această lume”, a declarat Chef Orlando Zaharia.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton