Ce spune soția lui Mircea Geoană despre momentul „Mihaela, dragostea mea”, din 2009: „A fost un act de curaj”

.

Mihaela Geoană a rememorat momentul „Mihaela, dragostea mea”, din anul 2009, în emisiunea „La Cină” de la Digi24. Soția lui Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din 2024, a spus ce a simțit în momentul în care politicianul i-a mulțumit pentru sprijin, dar și după ce replica a fost ironizată de români.

Mihaela Geoană a spus ce a simțit în și după momentul „Mihaela, dragostea mea”, din anul 2009

La începutul acestui an, Mircea Geoană a declarat, în cadrul unui podcast, că a depășit momentul din 2009 când a crezut că a câștigat prezidențialele în fața lui Trăian Băsescu și s-a grăbit să-și declare victoria. Recent, soția politicianului a spus cum s-a simțit ea în și după acel moment.

„Da, am simțit-o la fel (ca pe una dintre cele mai frumoase declarații de dragoste prin vocea unui politician – n.red.). Adică am simțit un act de curaj. Ce-i drept, a fost un act de curaj, din păcate pentru societatea românească. Ar fi trebuit să fie un act de normalitate în care un soț mulțumește partenerei lui, mai ales după atâția ani de muncă împreună”, a spus Mihaela Geoană, în emisiunea „La Cină”, de la Digi24.

Citește și: Cum a cunoscut-o Mircea Geoană pe Mihaela, soția sa: „Luasem împrumut de la prieteni un hanorac verde, cu trei numere mai mari, cumplit”

„La noi a fost o surpriză.”

Între anii 1996 și 2000, Mircea Geoană a fost ambasador al României în SUA. În acel interval de timp, alături de soție și copii, fostul lider PSD a locuit în Statele Unite. Acolo, Mihaela Geoană a remarcat că este un lucru firesc și frecvent ca bărbații aflați în funcții oficiale să le mulțumească soțiilor lor pentru susținere.

„Este un lucru care se întâmplă în țările occidentale și mai ales în Statele Unite. Nu e eveniment găzduit de o oficialitate în care să nu spună: «Eu și soția mea vă spunem bun venit. Îi mulțumesc soției mele pentru ceva». Este un lucru normal în alte societăți. La noi a fost o surpriză”, a explicat Mihaela Geoană.

Citește și: Soția lui Mircea Geoană a făcut senzație la nunta fiicei. Cât costă rochia creată de designerul preferat de Kate Middleton

„Din păcate ne pricepem la făcut glume.”

Mihaela Geoană, care este de peste 20 de ani președinte al Fundației Renașterea, a mai spus și că nu a durut-o și nici întristat-o valul de ironii care au urmat după acel moment. Cu toate acestea, a fost surprinsă neplăcut de reacția românilor.

„Nu pot să zic că m-a durut sau m-a întristat, dar m-a surprins neplăcut când am văzut oameni care se amuză, că fac mișto de chestia asta. Sau că li se pare o slăbiciune din partea unui bărbat să îi mulțumească soției sau să-i facă o declarație. El a mulțumit și tatălui lui, care murise în campanie. A mulțumit în discurs și altor oameni, mamei lui, dar oamenii s-au agățat de o mică chestie. Din păcate ne pricepem la făcut glume. E și un oarecare misoginism, trebuie să recunoaștem”, a mai spus Mihaela Geoană.

Citește și: Cu ce se ocupă fiica lui Mircea Geoană. Ana Geoană trăiește în Los Angeles

Ce fel de soț este Mircea Geoană

Întrebată de moderatoare, Ionela Năstase, dacă Mircea Geoană este un soț atent, care o complimentează și îi oferă flori, Mihaela a răspuns că da.

„Da (îi face des complimente și îi aduce des flori – n.red.). E o persoană foarte plăcută în sensul ăsta. Nu e conflictual deloc. Îmi spune, remarcă: «Te-ai tuns». «Ce elegantă ești!», când ieșim pe ușă la o petrecere. Îți face bine. Te simți bine să-ți facă un mic compliment”, a mai spus soția lui Mircea Geoană.

Perechea s-a cunoscut când Mihaela avea 20 de ani, iar Mircea 25, și s-au căsătorit doi ani mai târziu. Mircea Geoană și-a cucerit soția cu atitudinea respectuoasă și bagajul de cunoștințe.

„M-a cucerit cu felul în care se purta. Era foarte bine crescut, foarte politicos, cu ochii albaștri, și cu ceea ce știa, vorbea limbi străine. Era un tip foarte educat, citit”, a povestit Mihaela Geoană, pentru sursa citată.

Citește și: Angela Gheorghiu a stârnit controverse în timpul unui concert din Coreea de Sud. „Respectați-mă!” Gestul sopranei a indignat publicul

Cum a fost Mihaela Geoană cerută în căsătorie

Momentul cererii în căsătorie nu a fost cel cu care sunt obișnuite noile generații. Mihaela Geoană a povestit că decizia de a-și oficializa relația a venit de la sine, după multe discuții despre cum și-ar dori să întemeieze o familie împreună.

„Pe vremea noastră nu era cum practică tinerii acum. Pur și simplu am vorbit despre faptul că vrem să fim împreună. Că am vrea să facem o familie. A venit de la sine. Nu a fost un moment în care m-a cerut. Dar au venit socrii mei în vizită la părinții mei și au făcut o masă care a fost o logodnă, să zic. Erau nașii, părinții și noi”, a mai povestit soția lui Mircea Geoană, la Digi24.

Cuplul are împreună doi copii, Alexandru Geoană și Ana Maria Geoană, ambii cu studii în SUA. Alexandru activează în domeniul afacerilor, iar Ana Maria este coach, antrenor, cu acreditări în studii de nutriție și de Pilates.

Foto: Captură YouTube; Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton