Ce poveste impresionantă de viață are Sabrina Voinea! „O întrebam pe bonă unde e mama. Începeam să plâng.” A câștigat prima medalie la 9 ani

.

Numele Sabrinei Voinea este de câteva zile pe buzele tuturor românilor, după controversele de la Jocurile Olimpice de la Paris, unde ea și Ana Bărbosu au fost depunctate pe nedrept în finala de la sol și au pierdut medalia de bronz. În ciuda nedreptăților de la JO 2024, tânăra Sabrina Voinea a demonstrat că este o gimnastă excelentă, iar din povestea ei de viață aflăm că drumul spre succes a fost plin de sacrificii încă din primii ani de viață, de când s-a îndrăgostit iremediabil de gimnastică.

Sabrina Voinea a ales calea gimnasticii de la cinci ani

Sabrina Maneca-Voinea s-a născut pe 4 iunie 2007 în Constanța și este fata Cameliei Voinea (54 de ani) o gimnastă olimpică de talie mondială, actualmente antrenoare la Clubul Farul din Constanța.

Sabrina a fost de mică atrasă de activitatea sportivă în care mama ei excela și sub atenta îndrumare a acesteia, pasiunea pentru gimnastică a căpătat proporții, iar ea a început să se transforme rapid într-o sportivă remarcabilă.

„Gimnastica am început-o de la vârsta de 5 ani, m-am aliniat la încălzire, dar mama m-a luat de mică, de când m-am născut, pentru că îmi doream foarte mult să ajung în sala de gimnastică și plângeam că îmi doresc să ajung aici.

Mă culcam și mă sculam fără ea și o întrebam pe bonă unde e mama și îmi spunea: „la sală”. Începeam să plâng și venea și mă lua și mă aducea la sală” – povestea Sabrina Voinea, acum ceva timp, potrivit sport.ro.

Ce poveste impresionantă de viață are Sabrina Voinea! "O întrebam pe bonă unde e mama. Începeam să plâng." A câștigat prima medalie la 9 ani
August 05 2024: Sabrina Maneca-Voinea la Jocurile Olimpice de la Paris

A câștigat prima ei medalie în Onești

Până să împlinească 10 ani, Sabrina Voinea câștigase deja o medalie la primul său concurs, în Onești, orașul în care s-a născut Nadia Comăneci, iar acest prim succes a făcut-o să realizeze că vrea să meargă mai departe pe drumul perfromanței.

„Primul meu concurs l-am avut la vârsta de 8-9 ani, la Onești și atunci am luat prima mea medalie, la sol parcă. A fost momentul în care am realizat că drumul meu poate să continue și să fie un drum lung și frumos”, a mai spus gimnasta.

Citeşte şi: Dylan Conner și iubita lui, împreună la Jocurile Olimpice 2024, în ipostaze rare. Cum s-a fotografiat fiul Nadiei Comăneci

Citeşte şi: Instagram i-a șters Mihaelei Rădulescu mesajul de susținere pentru Sabrina Voinea și Ana Bărbosu. De ce a fost cenzurată. „Iată textul!”

Citeşte şi: Reacțiile vedetelor după ce Ana Bărbosu a pierdut bronzul la Jocurile Olimpice de la Paris. Dan Negru: „Adevărata forță ți-o regăsești doar în neputință!”

Citeşte şi: Acasă la Nadia Comăneci. Imagini spectaculoase din locuința „Zeiței de la Montreal”, din SUA

Având-o pe mama ei ca antrenoare, Sabrina Voinea a câștigat medalia de aur la sărituri la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru juniori din 2022, argint în finala pe echipe și bronz la sol, aur la bârnă și sol la Cupa Mondiala de la Doha din 2023 și avea visuri mari pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

„Visul meu în gimnastică e să mă calific individual și să iau și o medalie, dacă se poate – Doamne ajută – două, pentru că am șanse foarte mari. Aparatele mele preferate sunt bârna și solul și după aia săriturile și paralelul. Mi-aș dori să-mi poarte numele la bârnă și sol” – a declarat Sabrina, înaintea de începerea Jocurilor Olimpice 2024.

Sabrina Voinea: „Trebuie să te autodepășești. Sportul nu e ușor!”

Despre antrenamentele cu mama ei, Sabrina Voinea spune că îi este ușor să lucreze cu ea, pentru că o motivează și o susține când obosește sau când nu îi ies exercițiile.

„Mie mi-e mai uşor să lucrez cu mama pentru că mă înţeleg bine cu ea şi când nu îmi iese ceva mai bine, când sunt obosită, mă pune să fac metodică. Dar când plecăm din sală suntem mamă şi fiică şi mergem, ne relaxăm” – povestea ea, acum ceva vreme, citată de orangesport.ro.

Ce poveste impresionantă de viață are Sabrina Voinea! "O întrebam pe bonă unde e mama. Începeam să plâng." A câștigat prima medalie la 9 ani
Sabrina Voinea și mama ei, Camelia Voinea

Indiferent de obstacolele pe care le-a întâlnit de-a lungul timpului în gimnastică, Sabrina Voinea nu s-a gândit niciodată să renunțe și muncește pentru a fi din ce în ce mai bună, cu fiecare antrenament.

„Nu m-am gândit: , pentru că uneori ne vine şi nouă greu pentru că sportul nu e uşor. Cele mai grele momente din antrenamente sunt cele în care ratezi elemente, când nu-ţi iese mai nimic. Dar şi ele fac parte din viaţă. Dar atunci când nu mai poţi, trebuie să tragi de tine în antrenament şi apoi te mândreşti cu rezultatele pe care le ai.

Trebuie de multe ori să te autodepăşeşti, pentru că antrenamentele sunt destul de intense. Şi abia când o să fii mare îţi vei da seama de munca din urmă” – a adăugat ea.

Sabrina Voinea nu vrea să renunțe la gimanstică

După nedreptățile de la JO 2024, Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, anunța că fata va renunța la gimnastică pentru că pentru drepturile lor „nu se zbate nimeni”. Dar tânăra nu este dispusă să se dea bătută după atâția ani de muncă și își dorește să își continue traseul în sport.

„Tot supărate suntem amândouă (Sabrina și mama acesteia n.r.). Eu sper să îmi mai revin. Și eu, și mama.

O să vorbesc cu mama, o să discut cu ea și vedem ce se poate rezolva. Eu nu îmi doresc să mă las de gimnastică pentru că am muncit foarte mult și vreau să arăt pe parcurs că sunt din ce în ce mai bună și același lucru vreau să îl explic și mamei: să continuăm gimnastică și să mergem în sala de gimnastică” – a declarat Sabrina Voinea, acum câteva zile, potrivit euronews.ro.

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton