Catinca Roman, primele declarații despre înmormântarea Mioarei Roman. „O aștept pe Oana”

.

Catinca Roman (56 de ani) a oferit primele declarații după moartea mamei sale, Mioara Roman, care s-a stins din viață la 83 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Catinca este fiica Mioarei din primul ei mariaj cu fostul sportiv de performanță și antrenor de scrimă Iosif Zilahy.

Oana și Catinca Roman se pregătesc pentru înmormântarea mamei lor, Mioara Roman

Catinca Roman și-a pierdut și cel de-al doilea părinte. Tatăl creatoarei de modă, Iosif Zilahy, s-a stins din viață în septembrie 2022, la 90 de ani. După ce sora ei mai mică, Oana Roman (47 de ani), a anunțat decesul mamei lor pe rețelele sociale, Catinca a făcut primele declarații.

„Vă mulțumesc! (n.red.: pentru condoleanțe) O aștept și eu acum pe Oana să vină. Știu că de înmormântare se va ocupa o firmă specializată”, a declarat Catinca Roman, pentru Click!.

Oana Roman și fiica ei, Isabela Maria Elisei, sunt în drum spre România din Egipt. Cele două se aflau în vacanță pentru a sărbători aniversarea de 10 ani a Isabelei, de pe 21 februarie.

Citește și: Cum arăta Mioara Roman în tinerețe. Ce profesie a avut și cu cine a fost căsătorită înainte de Petre Roman / Galerie foto

Ce relație au avut Catinca Roman și mama ei

În vara anului trecut, Catinca Roman a vorbit deschis și sincer despre copilăria ei și despre relația dintre Mioara și tatăl ei vitreg, Petre Roman. Mioara și Petre Roman au format un cuplu între anii 1974 și 2005, și au divorțat doi ani mai târziu, în 2007. Din 2005, politicianul formează un cuplu cu solista Silvia Chifiriuc, alături de care are un fiu, Petrus.

Părinții Catincăi, Mioara și Iosif, au fost căsătoriți timp de 12 ani. La momentul despărțirii lor, Catinca avea doar 7 luni. În emisiunea „La Mărută”, Catinca a mărturisit că a fost mai apropiată de familia tatălui ei, decât de cea a mamei. Deși nu au avut o relație atât de apropiată pe cât și-ar fi dorit, Catinca spune că mama ei înseamnă foarte mult pentru ea.

„Mama înseamnă foarte mult pentru mine, cu toate că n-am avut o relație foarte apropiată. Nu s-a creat legătura, relația mamă-fiică, deloc. Nu am o explicație. O iubesc și o respect și cu siguranță când nu va mai fi o să sufăr foarte tare, însă nu există acea conexiune”, a declarat îndurerată.

Citește și: Catinca Roman, dezvăluiri despre relația dintre Mioara și Petre Roman: „Certuri, o tensiune permanentă în casă”

Mioara Roman avea boala Parkinson. Ce simptome are afecțiunea

Mioara Roman (n. Georgescu) s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, la azilul din Snagov unde era internată de mai multă vreme pentru tratament de specialitate pentru boala Parkinson. Afecțiunea este caracterizată prin distrugerea neuronilor producători de dopamină, un neurotransmițător extrem de important în realizarea mișcărilor.

Simptomele afecțiunii neurologice progresează lent, uneori cu un tremor abia vizibil, la o singură mână. Tremorul devine frecvent, iar afecțiunea cauzează în mod obișnuit rigiditatea sau încetinirea mișcării. Boala Parkinson nu poate fi vindecată, însă medicamentele pot îmbunătăți semnificativ simptomele.

Foto: Instagram; Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton