Bogdan Ciudoiu, de la Pro TV, a lucrat în ceainărie: „Am învățat vreo 200 de feluri de ceai. Ne testa patroana locației” / Exclusiv

.

Bogdan Ciudoiu, unul dintre prezentatorii „Vorbește lumea”, spune că a avut o adolescență frumoasă, cu multe amintiri.

Bogdan Ciudoiu, prezentatorul „Vorbește lumea”, emisiunea de la Pro Tv, avea o viață „agitată” se pare, și în adolescență, nu doar acum. El se împarte între viața de familie, alături de soție și copil, și între radio și tv. Doarme destul de puțin, însă nu se plânge, asta pentru că îi place enorm ceea ce face.

Bogdan Ciudoiu, despre Shurubel și Lili Sandu, colegii de la „Vorbește lumea”

Într-un interviu exclusiv pentru unica.ro, Bogdan Ciudoiu ne-a vorbit atât despre proiectele sale, cât și despre familia sa. De asemenea, el a dezvăluit și ce trăsnăi făcea în adolescență, pe vremea liceului.

În fiecare zi, te auzim la radio dis-de-dimineață și te vedem pe micile ecrane. Cum reușești să faci față unei asemenea avalanșe de activități și care este provocarea cea mai mare în această ecuație?

Este foarte mare consum de energie. Mi-am dat seama că mă ajută foarte mult faptul că am atât de multă treabă. De la 7 dimineața până la 1 după-amiaza sunt live, radio plus TV cu jumătate de oră pauză între ele. Pauza aceea nu este chiar o pauză, este un drum între un studio și altul.

Mi-am dat seama că trece foarte repede ziua de lucru, curge într-un ritm cu care m-am obișnuit. Da, e mult, dar îmi place. Sunt bucuros să am ocazia să fac asta și corpul s-a adaptat foarte repede, deci e ok. Sunt 8 luni de zile de când fac asta și pot să spun că este super.

Pe lângă interacțiunea pe care o aveți în cadrul emisiunii Vorbește lumea, cum te înțelegi cu Lili Sandu? Despre tine și Shurubel știm deja că sunteți prieteni la cataramă.

Foarte bine, e o colegă foarte bună. Ne-am înțeles bine încă de la început. Mi se pare că a venit cu atitudinea perfectă în proiectul acesta. Ne distrăm.

Citește și:  Bogdan Ciudoiu de la „Vorbește Lumea”, despre fiica sa: „Se uită la mine ca la un rege. Eu sunt răspunsul la toate întrebările ei” / Exclusiv

Citește și: Cum reușește Lili Sandu să nu se îngrașe. Secretele prezentatoarei de la Pro TV: „Râd mult și îmi iubesc bărbatul” / Exclusiv

Citește și: Iulia Ionescu, de la iLikeIT, ține „dietă digitală”. Obiceiurile pe care le practică în timpul liber vedeta Pro TV / Exclusiv

Citește și: Cuplurile care participă la America Express 2024. Antena 1 vrea să dea lovitura cu noul sezon / Exclusiv

Ce face Bogdan Ciudoiu în timpul liber? „Teme cu copilul și îmi place să îmi spăl singur mașina și motocicleta”

Bogdan Ciudoiu, prezentator „Vorbește lumea”

Cum îți place să îți petreci timpul liber? Atât seara în timpul săptămânii, cât și în weekend.

Îmi place foarte mult să călătoresc. Oricând am ocazia, când prind un weekend liber sau când vine o vacanță, primul gând fuge la o călătorie cu mașina la noi în țară sau să sărim într-un avion și să mergem într-un loc interesant. Ne place foarte mult să călătorim. Cumva asta e cea mai frumoasă definiție a petrecerii timpului liber pentru mine.

Seara, în timpul săptămânii, dacă vorbim de cele câteva ore de timp liber, fac teme cu copilul și îmi place foarte mult să merg să îmi spăl singur mașina și motocicleta, mă relaxează, e ceva terapeutic în asta.

Eu sunt perfecționist, le spăl până la ultima pată. În general, mă relaxez, nu fac nimic complicat. Nu stau mult pe internet, nu petrec mult timp pe rețelele de socializare, nu consum aplicații de genul acesta. Mai degrabă mă uit la un film bun sau mă văd cu prietenii. Prefer să avem o seară de whist decât să stau în fața laptopului sau a telefonului.

Spune-ne, te rog, cum arată seara ideală sau o zi de weekend perfectă, petrecută în sânul familiei.

Un weekend perfect este acela în care suntem plecați undeva. O zi de weekend absolut perfectă este mereu într-un loc nou în care descoperim tradițiile locului, oamenii, mâncăruri, chestii de genul acesta. Dacă vorbim despre acea zi de weekend perfectă, petrecută cu familia acasă, atunci trebuie să includă ceva bun de mâncare.

Băgăm ceva în cuptor și facem ceva interesant, găsește Alecsandra o rețetă pe internet pe care vrea să o testeze și în 79% dintre cazuri îi iese perfect. Cu siguranță, dacă e zi de weekend, implică și ieșit afară. Nu poate să fie numai în casă, trebuie să fie și afară. Probabil o plimbare prin parc, dacă rămânem în oraș.

Bogdan Ciudoiu, între radio și „Vorbește lumea”: „Au fost și perioade foarte stresante și cu foarte multă muncă”

Știm că ai început să cochetezi cu lumea din care faci parte încă din perioada liceului. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru ce faci în prezent?

Da, undeva în liceu am avut ocazia să experimentez radioul și atunci mi-am dat seama că aș putea și mi-ar plăcea să fac asta. De atunci, a rămas în viața mea constant, pentru că îmi vine bine, mi se pare că mi se potrivește foarte mult. În timp, m-am perfecționat, am învățat, am lucrat, iar acum, în momentul acesta, este foarte multă distracție în arta radioului.

Îmi place foarte mult, mă încarcă. Au fost și perioade foarte stresante și cu foarte multă muncă, dar în momentul acesta am ajuns la un nivel de experiență care îmi permite să mă bucur mai mult de fiecare invitat, fiecare subiect pe care îl am, fiecare dimineață pe care o petrec în studio, la cafea cu colegii și ascultătorii.

Dacă vorbim despre TV, pentru că sunt multe elemente comune între cele două, am avut o perioadă de acomodare. Acum, după aproape doi ani de proiecte live la Vorbește lumea, pot să spun că ajung într-un punct similar în care e foarte multă distracție. Learning curve-ul acesta accentuat a trecut și acum vorbim doar despre detalii pe care încercăm să le perfecționăm.

Dar e mult mai multă distracție și e mai relaxant, iar asta se vede și se simte. Până la urmă, suntem acolo să aducem o stare bună. Îmi place să cred că reușim.

Bogdan Ciudoiu, amintiri din perioada liceului

Bogdan Ciudoiu are amintiri frumoase din copilărie și perioada liceului

Cum au fost pentru tine anii de liceu? Care este cea mai amuzantă amintire pe care o ai din acea perioadă? Dar cea mai neplăcută?

Liceul a fost drăguț. Am amintiri foarte plăcute. Eram un puști slab, tras prin inel. Am încercat mereu lucruri noi și asta am început să o fac foarte devreme. În liceu, am fost, pe rând, super pasionat de biliard și darts. Ne cumpăram tac și săgețele de darts cu diferite codițe. Am foarte multe amintiri de genul „ne-am suit în tren și am plecat la mare”. În perioada liceului, este nebunie curată ce se întâmplă și e totul atât de nou.

Cea mai amuzantă amintire pe care o am din perioada aceea este faptul că am reușit la un moment dat să aprindem din greșeală o perdea într-o cameră de hotel din neatenție, iar apoi ne-am trezit cu mult fum în cameră. Nu ne-am alarmat, ne-am dat seama repede ce se întâmplă.

Era o scrumieră plasată foarte prost de unul dintre noi și putea să se transforme în ceva mult mai grav, dar pentru noi, la vârsta aceea și la cât de inconștienți eram, a fost ceva amuzant. Din fericire, nu a pățit nimeni nimic.

Cea mai neplăcută amintire din liceu a fost prima relație adevărată pe care am avut-o. Prima îndrăgosteală s-a terminat foarte brutal când am văzut-o pe iubita mea pupându-se cu cel mai bun prieten. A fost foarte intens și greu la momentul acela. Acum că mă uit înapoi, nu mai este așa de grav. Chiar e simpatică amintirea și m-a ajutat foarte mult pe mai departe, dar la momentul acela a fost o dramă.

În copilărie făcea cazemate și se încălzea la caloriferul din scara blocului

Bogdan Ciudoiu prezintă „Vorbește lumea”, alături de Shurubel și Lili Sandu

Ne poți descrie copilăria pe care ai avut-o în trei cuvinte?

Trei cuvinte care să descrie copilăria mea ar fi „minge”, pentru că am jucat fotbal în continuu, numai asta făceam la bloc, „zăpadă”, pentru că am prins niște ierni fantastice în care se blocau străzile, se închideau școlile și noi eram afară făcând cazemate și încălzind-ne la caloriferul din scara blocului.

Era un calorifer călâi și noi eram 20 de copii, toți cu mănușile ude, încercând să ne încălzim puțin și să ne uscăm, dar fără să ajungem acasă. Dacă ajungeam acasă uzi fleașcă, nu mai aveam voie afară și știam cu toții asta, așa că încercam să ne uscăm acolo. Un cuvânt ar mai fi „simplu”. 

Totul era foarte simplu, omenirea era simplă. Nu aspiram să avem obiecte, iar asta îmi place foarte mult despre copilăria pe care am avut-o. La vremea aceea, viața era grea din punct de vedere financiar, iar asta ne-a făcut pe toți să ne concentrăm pe alte lucruri, să ne bucurăm altfel de viață, și e un lucru care mă întristează în ziua de azi, dacă mă uit în stânga și în dreapta.

Bogdan Ciudoiu de la „Vorbește lumea” și-a câștigat primii bani lucrând în ceainărie

Când ai câștigat primii tăi bani?

Primii mei bani i-am câștigat în liceu. Am lucrat într-o ceainărie de pe Calea Floreasca. Acolo am învățat vreo 200 de feluri de ceai, pentru că ne testa patroana locației, să vadă dacă știm să recomandăm un ceai bun clientului în funcție de momentul zilei sau de stare. Am lucrat acolo o lună de zile, într-o vară. Cred că aveam vreo 17 ani și a fost interesant. Nu prea mi-a plăcut când am aflat că un chelner trebuie să spele și toaleta, asta nu m-a încântat foarte tare, dar a fost o lună frumoasă și importantă pentru mine.

Ți-ar plăcea ca Natalia să îți calce pe urme, să intre în domeniul din care faci tu parte?

Mi-ar plăcea ca Natalia să facă ce vrea ea. Nu m-ar deranja, evident, să intre în domeniul în care activez eu, în zona media, dar mi se pare mai important să descopere singură ce își dorește să facă și să se bucure făcând acel lucru. Nu știu dacă ați observat, dar munca ne ocupă două treimi din viață. Cu siguranță, o încurajez să găsească fără presiune și să meargă către ce îi place ei cu adevărat. Dacă ea va constata că îi place asta, o s-o susțin cum pot eu mai bine, așa cum o s-o susțin în orice domeniu pe care îl alege. 

Bogdan Ciudoiu, despre rolul de tătic

Toată lumea știe că nu este deloc ușor să fii părinte. Cum v-ați descurcat tu și Alecsandra? Ați avut parte de ajutor?

Când Natalia era foarte mică, aveam senzația că e greu să fii părinte, dar pe măsură ce copilul avansează în vârstă, îți dai seama că mai târziu încep problemele serioase. Încă nu cred că au apărut cu adevărat pentru noi, dar pe măsură ce copilul crește, devine mai serios ceea ce ai de făcut în educația sa. Mie-mi place să cred că ne-am descurcat bine până acum. Ajutor, din punct de vedere al educației, nu pot să spun că am primit și nici nu l-am solicitat.

„Copilul este cel mai important „proiect” pe care poți să îl ai în viața asta”

Ne ocupăm noi de educația ei, ba din contră: rugăm bunicii să respecte regulile pe care le implementăm noi, să nu se schimbe povestea odată ce copilul ajunge la bunici. Mi se pare foarte frumos să ai acest „proiect”. Copilul este cel mai important „proiect” pe care poți să îl ai în viața asta. Să îl educi corect și să îl transformi într-un tânăr frumos din toate punctele de vedere mi se pare cea mai mare satisfacție. Răspunsul este că ne descurcăm, ne place, iar atunci când nu știm să facem ceva, căutăm, citim, întrebăm și cu siguranță o scoatem la capăt.

Foto: Pro Tv / Facebook

Ultima modificare mai 18, 2023 2:08 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale